Czateria... 2021
Kojarzycie kogoś obeznanego w Mazdzie 6 2009 rok?
Znajomy ma wersję z USA z silnikiem 2,5 i chyba ten motor powiedział
bo szuka nowego.
Gdzie go w Wawie podesłać?
Onyx, coś gdzieś?
Znajomy ma wersję z USA z silnikiem 2,5 i chyba ten motor powiedział
Gdzie go w Wawie podesłać?
Onyx, coś gdzieś?
Mam mazdę 3 z 2004 roku. 1,6 benzyna. Chcę ustawić spalanie. Wciskam przycisk od zerowania km, trzymam i przekręcam stacyjkę. Następnie pojawi się przycisk test, klikam przyciskiem aż do momentu -15, później klawiszem info przestawiam na +5. Odpalam samochód i jadę. Po powrocie gdy wyłączę silnik i jeszcze raz wchodzę w komputer żeby sprawdzić czy zmiana się zapisała, nadal widnieje -15. Wiecie jak ustawić to "na stałe" 
- Od: 31 sty 2018, 22:25
kry$tian92 napisał(a):Mam mazdę 3 z 2004 roku. 1,6 benzyna. Chcę ustawić spalanie. Wciskam przycisk od zerowania km, trzymam i przekręcam stacyjkę. Następnie pojawi się przycisk test, klikam przyciskiem aż do momentu -15, później klawiszem info przestawiam na +5. Odpalam samochód i jadę. Po powrocie gdy wyłączę silnik i jeszcze raz wchodzę w komputer żeby sprawdzić czy zmiana się zapisała, nadal widnieje -15. Wiecie jak ustawić to "na stałe"
Jakto ustawić spalanie? To chyba trzeba będzie przejść na standalone , albo chociaż piggyback pod seryjne ECU.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Krzemol1994 napisał(a):Nie wiemy, tu nikt nie ma Mazdy
Jest taki jeden co ma, ale nie ustawiał spalania

W teorii, z biegiem czasu, kazda Mazda powinna palić mniej.
Nic złego już nie powiem na rudą w Maździe, zrozumiałem, że to taki eko-ficzer!

Kurde jak lubię Zientarskiego, tak ta reklama hybryd vs diesel, że w dieslu ciągle coś pada, chyba w 2.2 D-CAT
Są diesle w których ciągle coś nie pada a jeżdżą zdecydowanie przyjemniej od hybryd, szczególnie w trasach. Dziś widziałem jak się na żeraniu Leaf ładował. Było to moje pierwsze spotkanie z tym wynalazkiem na żywo, opanowałem wymioty, natomiast boję się spotkania z BMW 2er FWD.
Gib napisał(a):Kurde jak lubię Zientarskiego, tak ta reklama hybryd vs diesel, że w dieslu ciągle coś pada
Też mnie to wkurza. Nie ma jak posiadać w ofercie diesla i jeszcze przed hybrydami go promować jako och ach super japoński klekot, a teraz wieszać psy i posługiwać się społecznymi stereotypami o dpfach, dwumasach itd. Żenada. Cały ten ich spot reklamowy skutecznie mnie zniechęcił i do Zientarskiego i Toyoty
No dobra... dalej chcę GT86 ale to inna bajka
Krzemol1994 napisał(a):Ja chyba jednak wolałbym hybrydę od diesla
A ja jakbym takie stare auto tego segmentu za 100k+ to miałbym wysrane na spalanie i np. zamiast takiego 3.5 V6 + elektryk (LS600h) brałbym zwykłe 460+lpg
Dopisano 01 lut 2018 0:32:
loockas napisał(a):
No dobra... dalej chcę GT86 ale to inna bajka
Kup BZR albo Sciona i będziesz spał spokojnie.
Ostatnio edytowano 1 lut 2018, 08:05 przez Gib, łącznie edytowano 1 raz