Waluś napisał(a):łups posprzątałem to. Następnym razem najpierw zajrzę tu
Specjalnie tego nie sprzątałem
www.mazdaspeed.pl
Waluś napisał(a):łups posprzątałem to. Następnym razem najpierw zajrzę tu
kiki napisał(a):a co do pani ravo vice prezes czy doszła juz moja składka roczna
Adaś napisał(a):kiki napisał:
a co do pani ravo vice prezes czy doszła juz moja składka roczna
ravo napisał(a):az tak kobieco wygladam
ravo napisał(a):az tak kobieco wygladam?
marek napisał(a):Winetou napisał:
a co ma piernik do wiatraka ?
jednym ze składników piernika jest mąka. A jak wiadomo mąkę robi się z ziarna w młynie. A ten z kolei (a raczej pewne jego rodzaje) ma wiatrak żeby napędzał kamienie które mielą ziarno. Chyba że jest to młyn nad rzeką to wtedy wiatraka nie ma.
Wodzu napisał(a):ECU w Mazdzie do nie komorka zeby sobie tapete na nim zmieniac za pomoca kabla
anonimka napisał(a):Mev napisał:
Grupa Trzymająca Władzę,
Mev napisał:
Grupa Trzymająca Wagę
a my " Trzymajcie władze i wagę – ale takich cycków jak my mamy to sobie nie potrzymacie "![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fiveopac napisał(a):Wiem ze dzisiaj jajeczne świeta wiec pewnei sobei jaja robisz ze nie mozesz regulaminu odszukac, pozwol ze ci pomoge:
Maciej Loret napisał(a):Ja z kolei, twierdzę, że Ziemia jest płaska. Co 99,99% z nas chyba potwierdzi. A to, że jacyś pseudonaukowcy twierdzą, że ma kształt mocno zbliżony do kuli jest lekka paranoją tychże szarlatanów. Koniec końców, rzeczywisty kształt Ziemi jest prawdopodobnie gdzieś po środku – pewnie jest to jakiś ruski pieróg polany niewielką ilością stopionego masełka oraz gęstą, lekko osolona śmietaną.
ravo napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Ja z kolei, twierdzę, że Ziemia jest płaska. Co 99,99% z nas chyba potwierdzi. A to, że jacyś pseudonaukowcy twierdzą, że ma kształt mocno zbliżony do kuli jest lekka paranoją tychże szarlatanów. Koniec końców, rzeczywisty kształt Ziemi jest prawdopodobnie gdzieś po środku – pewnie jest to jakiś ruski pieróg polany niewielką ilością stopionego masełka oraz gęstą, lekko osolona śmietaną.
Adaś napisał(a):Fiveopac
PARTYBOY napisał(a):Zdaje sie ze czas oczekiwania zalezy od temperatury powietrza na zewnatrz auta i wewnatrz filtra w dolocie, do tego srednia arytmetyczna z wilgotnosci powietrza, predkosci wiatru i fazy ksiezyca. Koniecznie nalezy wziasc pod uwage kierunek geograficzny bo jak wiemy Ziemia obraca sie z predkoscia ok 1500km na godzine, wiec zaleznie od polozenia w wylocie filtra powietrza moze powstac male podcisnienie, ktore zmusi nas do dluzszego przytrzymania kluczyka w pozycji start. I tak po kilku nieskomplikowanych obliczeniach mamy wynik jak dlugo nalezy odczekac przed ruszeniem z miejsca. Chyba, ze mamy z gorki to mozna troche przejechac na luzie
mirzyg napisał(a):mam problem z kontrolką od ręcznego hamulca(chyba od ręcznego)mianowicie kiedy ostro ruszam to zapala mi sie kontrolka z wykrzyknikiem,może mi ktoś podpowiedzieć co to może oznaczać z góry dziękuję za odpowiedź
Mateusz L napisał(a):Może to oznaczać iż ciecz znajdująca sie w układzie hamulcowym i sprzęgłowym, zwana dalej płynem hamulcowym wykazuje własności charakterystyczne dla ciekłego stanu skupienia i przy ruszaniu przemieszcza sie w zbiorniczku,powodując zmianę poziomu i reakcję czujnika.Po chwili na skutek oddziaływania przyspieszenia ziemskiego i zmniejszenia przyspieszenia auta względem powyższego ciecz wraca do ładu i kontrolka owa gaśnie. W GD kontrolka taka oznacza również ew. poluzowanie paska vaccum-pompy,a więc pełni ona kilka ról.Receptą jest zapewne uzupełnienie płynu hamulcowego (którego typ zapisany winien być na deklu zbiorniczka) do poziomu wskazywanego przez skierowaną horyzontalnie(poziomo)kreskę podpisaną MAX.Za jednym "zamachem" proponuję sprawdzić substancję smarującą zwaną olejem i ciecz chłodzącą zwaną...cieczą chłodzącą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości