JohnnyB napisał(a):Moszesz probowac.
W schematach RS232 na RJ45 piny 4-5 to masa, 3-6 to nadawanie i odbiór. Pin 1 w USB olewasz bo to zaslanie i nie puszczasz tego na RS'a. Zatem nic nie zepsujesz. Jak nie zapniesz komunikacji to zamien 3-6 piny miejscami, bo mozesz miec skrosowanie.
No risk no fun.

Robiłem przewody do wag i czytników bo schemat są ogólnie dostępne więc wystarczyło ogarnąć kolejność i zacisnąć. W tym przypadku może najpierw poczekam na instalatora terminala i co on mi powie, może ogarniemy to przez LAN i wtedy miałbym to ogarnięte bez potrzeby tego kabla.
Jeszcze parę lat temu kto by pomyślał że na kasie fiskalnej będzie android z internetem i przeglądarka (na kasie odpaliłem nawet Youtube) a przesyłanie towaru z komputera odbywa się przez WiFi. Brakuje tylko bezprzewodowego czytnika ale niestety jak się dostało za darmo to się nie kręciło nosem

.
Dopisano 17 lut 2026 21:46:Jestem w trakcie poszukiwań urządzenia wielofunkcyjnego do domu, kryteria są takie że ma być to laserówka monochromatyczna z automatycznym drukiem dwustronnym oraz łącznością WiFi. Ma ktoś coś takiego w domu? Ostatnio kupowałem Brothera dla rodziców spełniającego takie wymagania ale może ktoś coś ma innego, może bardziej kompaktowego?