Czateria 2025
Kiedyś też jeździłem na tych drogich żarówkach 200+ i bardzo szybko padały, obecnie mam zwykłe żarówki Bosch ale jakaś wersja wzmacniana i zapomniałem co to zmiana żarówki choć świecą słabo czyli jak zwykła żarówka. Może zainwestuje w te ledy z homologacją ale w sumie u mnie zwykłe światłą to odpalają się zimą bo nocami w lato nie jeżdżę za często.
No ja zainwestowałem w takie źródła światła dla zwyczajnego bezpieczeństwa. Jak auto jeździ 6-7h w nocy to warto więcej widzieć....
...a ja wreszcie ogarnąłem drzwi na ile się dało. Po wgnieceniu ani śladu, lakier jest uszkodzony, ale inna metoda to malowanie prawie całego boku
. Więc lepiej już zostawić coś, co ledwo widać. Przy okazji mi jeszcze spolerowali drobne uszkodzenia na innych drzwiach – przywiozłem jakieś obicie z Grecji 
BTW – zamówiłem kilka dni temu lustro dziecku do pokoju w Leroy. Trochę się zacząłem martwić patrząc na historię przesyłki
. Lustro wyruszyło w drogę z Walencji, przeładowane było w Niemczech, potem w Strykowie. Może jutro być proszek
. 2847 km najkrótszą drogą.
BTW – zamówiłem kilka dni temu lustro dziecku do pokoju w Leroy. Trochę się zacząłem martwić patrząc na historię przesyłki
nemi napisał(a):zamówiłem kilka dni temu lustro .................2847 km najkrótszą drogą.
Ach to twoje życie na krawędzi!

U was w okolicy też tyle biznesów się zamknęło, u nas tragedia gdzie nie spojrzeć to likwidacja i do końca roku. 
U nas tego nie widać. Ale generalnie ludzie narzekają bo zmiany jakie wprowadził pis (zdrowotne czy mocny wzrost minimalnego) dają wszystkim po pupie. Nie da się wprowadzić dobrobytu przez podnoszenie minimalnej płacy. Jakby tak było, to bylibyśmy najbogatsi na świecie wprowadzając minimalną na poziomie 15kzł. Tylko to tak nie działa....
I ja zamykam swoja działalność. Po 14 latach i 1,5 roku zawieszenia, pora zamknać.
Teraz rozważam juz tylko etat i wlasnie jestem na etapie negocjacji u nowego pracodawcy. Jeszcze 5-7 lat temu nawet sie nad tym nie zastanwialem i jakiekolwiek negocjacje z kimkolwiek zawsze rozwżane byly jako b2b. Teraz juz tylko i wylacznie etat. I o dziwo, wiekszosc rozumie to bez problemu i juz nawet nie probuje zaoferowac mi innegi rodzaju wspolpracy.
Pozmienialo sie na rynku mocno.....te pare PLN przestalo byc juz argumentem wzgledem spokoju i pewnego rodzaju bezpieczenstwa.
Teraz rozważam juz tylko etat i wlasnie jestem na etapie negocjacji u nowego pracodawcy. Jeszcze 5-7 lat temu nawet sie nad tym nie zastanwialem i jakiekolwiek negocjacje z kimkolwiek zawsze rozwżane byly jako b2b. Teraz juz tylko i wylacznie etat. I o dziwo, wiekszosc rozumie to bez problemu i juz nawet nie probuje zaoferowac mi innegi rodzaju wspolpracy.
Pozmienialo sie na rynku mocno.....te pare PLN przestalo byc juz argumentem wzgledem spokoju i pewnego rodzaju bezpieczenstwa.
..::Born To Rise Hell::..
Niestety obecna forma jednoosobowej działalności gospodarczej jest mocno w odwrocie, wszyscy albo uciekają na etat albo zakładają spółki. Koszty prowadzenia biznesu są ogromne, jeszcze jak profil nie wymaga zatrudniania ludzi i da się korzystać z innych narzędzi to ok ale jak musisz zatrudniać to ludzie zmniejszają swoje biznesu specjalnie aby te zatrudnienie ograniczyć tnąc koszty.
System kaucyjny z pozoru darmowy kosztuje średnio dla sklepu około 800zł. Ktoś powie jak to przecież wszyscy piszą że przedsiębiorca nic za to nie płaci, ale integracja z kasą fiskalną czyli wykup licencji u producenta kasy na moduł DRS i ktoś kto przyjedzie to ustawi też kosztuje. Do tego specjalne worki i plomby które trzeba kupić u operatora. Na razie płaci się 0,99 za integrację i zbieranie danych, za rok będzie to 49,99 zł miesięcznie. Finalnie sklep dostanie od 8 do 12 groszy za zebraną butelkę....
System kaucyjny z pozoru darmowy kosztuje średnio dla sklepu około 800zł. Ktoś powie jak to przecież wszyscy piszą że przedsiębiorca nic za to nie płaci, ale integracja z kasą fiskalną czyli wykup licencji u producenta kasy na moduł DRS i ktoś kto przyjedzie to ustawi też kosztuje. Do tego specjalne worki i plomby które trzeba kupić u operatora. Na razie płaci się 0,99 za integrację i zbieranie danych, za rok będzie to 49,99 zł miesięcznie. Finalnie sklep dostanie od 8 do 12 groszy za zebraną butelkę....