![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Czateria 2025
Zależy czy pójdzie. Cena dosyć wysoka ale z racji wkładu taniej średnio mi się spina i po prostu by została. Co kupię? Opcja bez większych dopłat Laguna Coupe (a stoi taka 2013r za cztery dychy, sporo za diesla ale podobno przebieg niecałe 80, ciekawe czy ASO Renault może jakoś kompem zweryfikować), trochę drożej Q50 2.2, najdrożej Q50 2.0 albo IS III, jeszcze nie wiem ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja dziś jestem w motoryzacyjnym szoku. Pojechałem na wycieczkę Nissanem Patrolem, alcantara, skórzane wykończenia, 7 osobowy, V6, 220k przebiegu, auto wydaje się świeże.
Zawsze trochę pogardzałem tymi autami (w sensie tymi suvami/terenówkami), ale śmignęliśmy autostradą, potem ten samochód dostał w terenie naprawdę ostry łomot, potem gość napompował koła i wróciliśmy znowu kilkadziesiąt kilometrów tym samym autem. Naprawdę jestem mile zaskoczony
Zawsze trochę pogardzałem tymi autami (w sensie tymi suvami/terenówkami), ale śmignęliśmy autostradą, potem ten samochód dostał w terenie naprawdę ostry łomot, potem gość napompował koła i wróciliśmy znowu kilkadziesiąt kilometrów tym samym autem. Naprawdę jestem mile zaskoczony
Kurde miałem kupić rozsądnego passata B8 w TDi i znowu mi nie wyszło.
Kupiłem auto dla fryzjera...
Kupiłem auto dla fryzjera...

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Tak trzeba żyć
akurat ta buda wygląda fajnie.
A powiedz mi bo miałeś lexa takie coś warte uwagi https://www.olx.pl/d/oferta/lexus-gs300 ... 5i6Cv.html
A powiedz mi bo miałeś lexa takie coś warte uwagi https://www.olx.pl/d/oferta/lexus-gs300 ... 5i6Cv.html
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Osobiście bym 300 nie kupił. Trochę słaby do tej budy silnik, a na przykład dość ładny GS430 wisi za niewiele więcej na otomoto. GS300 dużo pali, za to nie jedzie i często żre olej
Plus do mnie akurat te wnętrze nie trafia, ta szara deska jak ze starej corolli
Natomiast sam GS mk3 to super fura, polecam
Plus do mnie akurat te wnętrze nie trafia, ta szara deska jak ze starej corolli
Natomiast sam GS mk3 to super fura, polecam
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
MrShaleck napisał(a):Kupiłem auto dla fryzjera...
Jak 5.5 to chyba barbera, fryzjer to 1.8 kompresor...
Dopisano 14 lip 2025 9:15:
MrShaleck napisał(a):dużo pali, za to nie jedzie i często żre olej
Brzmi jak opis RX-8
Ja po raz kolejny wystawiłem 508, teraz nawet jest w dzisiejszym motodzienniku. Cena 3 tys. poniżej widełek z otomoto. Pewnie zadziała prawo Murphego i się sprzeda przed jakims weekendem gdzie miałbym zrobić 1000+ km.
Z kilku źródeł słyszałem że teraz ciężko o sprzedaż. A u mnie trochę się namieszało bo po wpisaniu kryteriów moja Alfa jest najdroższa – jedna droższa poszła albo skończyło się ogłoszenie a drugi obniżył cenę o 2 tys
. Czarno to widzę, wychodzi na to że chyba jednak trochę pojeżdżę. Na razie zostaje taka cena a za dwa tygodnie obniżę z mniejszym zapasem do negocjacji. Założenie zresztą od początku było ze albo sprzedaż za niezły piniondz albo zostaje z nadzieją że już będzie dobrze
. Sprzedać taniej to owszem, będę mógł jak mi się trochę wkład zamortyzuje i opony trochę zużyją 
Jeszcze mi się statystyki na Otomoto nie odświeżają i wszędzie 0...
Jeszcze mi się statystyki na Otomoto nie odświeżają i wszędzie 0...
Teraz tj. w wakacje to rozumiem. Do tego nietypowe auto też trudniej sprzedać.
Ale w czerwcu miałem wystawioną Merivę 1.4T 140 KM benzyna Tescia za 18 k PLN.
Cena dobra, silnik najlepszy z całej palety, nawet słynne M32 ogartniete. I był 1 telefon gdzie i tak dzwoni acy nie przyjechał. Jestem mega zdziwiony. To Colt CZT szybciej sie sprzedał
Ale w czerwcu miałem wystawioną Merivę 1.4T 140 KM benzyna Tescia za 18 k PLN.
Cena dobra, silnik najlepszy z całej palety, nawet słynne M32 ogartniete. I był 1 telefon gdzie i tak dzwoni acy nie przyjechał. Jestem mega zdziwiony. To Colt CZT szybciej sie sprzedał
Krzemol napisał(a):Najłatwiej mi poszło z MX-5. Sobota 15:00 wystawiona, w niedzielę o 13 oględziny, poniedziałek odjechała
Mój rekord to poniżej 2h od wystawienia do podpisania umowy, ale jak to powiedział mój sąsiad: "ni to auto, ni to cena", co oznaczało że jest bardzo tanio za auto słabej jakości
yasko napisał(a):nawet słynne M32 ogartniete
Ja na szczęście miałem F40 ale za tą skrzynię to powinni prętem po jajach dostać bo ile ludzi miało z nią problem to nie sposób policzyć.