Czateria 2025

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez loockas » wczoraj, 15:53

Z tym Renault 5 za 1300 w najmie to trochę odlecieli. Nie wiem na ile ta oferta była legitna ale mini cooper wychodził 600-800zł w zależności od wersji i przy takiej samej wpłacie. Najem na 2 lata to bym rozważał przy racie poniżej 1000zł brutto. Uznając że dotacja idzie na wpłatę i to nie jest moja kasa, to powiedzmy że "strata" po 2 latach wynosiłaby realnie do 24k co jest imho całkiem opłacalne. Jakiekolwiek nowe auto w zakupie po 2 latach straci więcej na wartości.

edit. Dobra jeszcze trzeba vat dopłacić do wpłaty początkowej. Dziwne to jest trochę. Tak czy inaczej przy racie poniżej 1k to się jako tako klei.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez JohnnyB » wczoraj, 18:50

No to kupione V8.......
Nie do konca zadwolony bo uceklo mi z 15 aut na licytacjach.....no ale wreszcie jest. Oby to jakos sie odpychalo i dalo troche frajdy z jazdy.
Załączniki
55383995_Image_11.jpg
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Neonixos666 » wczoraj, 21:00

U jest filtr stożkowy jest szybko :D
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez MrShaleck » wczoraj, 21:30

Neonixos666 napisał(a):Co do motorów, zawsze było tyle wypadków z udziałem motorów czy tylko ten rok jest taki? Mam wrażenie że jest ich dużo więcej, no chyba że są bardziej nagłaśniane.

Ogólnie WSZYSTKO jest dużo bardziej nagłaśniane. Przyswajamy bardzo dużo informacji, twittery, google wiadomości na telefonie i inne cuda. Przepływ informacji jest kosmiczny, a jak dodamy do tego nagonkę na Motocyklistów, BMW, Audi i wszystko inne co się klika to jest tego ogrom. Byle się klikało.
Plus ogólnopolska frustracja na drogach, też swoje żniwa zbiera. Niestety mocno to widzę codziennie.
W moim mieście jeździ się po chodnikach i DDR samochodami do paczkomatu, bo przejść się przez 2 pasy ulicy to za daleko, a 8 wolnych miejsc parkingowych naprzeciwko to za daleko. Latanie przy placu zabaw 80km/h na 30stce to też standard. Ludziom się ulewa + bezkarność, bo policja to żart (przynajmniej u nas).
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Marcin
Forumowicz

Od: 29 cze 2011, 21:56
Auto: Mazda 626 Coupe F2T
BMW X3 35i F25 Msport

Postprzez Neonixos666 » wczoraj, 21:40

Też myślę że przepływ informacji jest ogromny a dodatkowo sporo osób ma kamerki w samochodach co uwiecznia sporo takich sytuacji.

U mnie w mieście jak ktoś zaparkuje w dziwnym miejscu gdzie nikt z lokalnych nie zaparkował by to mogę się założyć że na pewno początek rejestracji jest na W... nie wiem dlaczego ale zawsze się takim użytkownikom z początkiem rejestracji na W śpieszy, wyprzedzają w dziwnych miejscach, chcą być zawsze z przodu ,zawsze przed kimś zupełnie bez powodu.
Forumowicz

Postprzez JohnnyB » wczoraj, 21:54

Nie to ze bym sie czepial ale Szczytno jest chyba tylko 25 km od granicy woj. mazowieckiego, stad w takiej odleglosci spotkanie numerow zaczynajacych sie na W nie moze byc niczym nadzwyczajnym ;).

Dopisano poniedziałek, 7 lip 2025, 21:55:

Neonixos666 napisał(a):U jest filtr stożkowy jest szybko :D

Zobaczymy. Fabrycznie chyba 435KM ale po stożku trzeba i tak zrobic nowa mape, bo ten silnik bedzie szarpal, wiec mozliwe ze przynajmniej tyle zostalo :)
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez loockas » wczoraj, 23:00

A co to za auto?
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez zadra » wczoraj, 23:04

Neonixos666 napisał(a):Też myślę że przepływ informacji jest ogromny

Trza by statystyki wypadków prześledzić.
Ostatnie lata to też wysyp wszelkich "125ccm" którym ciężej uciec a z drugiej strony mimo braku doświadczenia można zapier,,,,alać.
Na takie jeździdło też mówi się "motocykl" i może zaburzać statystyki.

Na moje szczęście zawsze późno zaczynam sezon, bo nie lubię wczesną chłodną wiosną jeździć a wtedy, w pierwsze ciepłe dni standardowo następuje wiosenna selekcja w moto..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]

staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz

Od: 27 cze 2007, 18:07
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P

Postprzez Neonixos666 » wczoraj, 23:43

U nas ostatnio dwa wypadki dzień po dniu z udziałem motorów, niestety śmiertelne. Jeden to zderzenie dwóch motocyklistów a drugi to kobieta w moim wieku przy wyprzedzaniu zderzyła się z samochodem z naprzeciwka. Pośmigał bym sobie taką 125 ale nie mam gdzie trzymać i brak czasu.
Forumowicz

Postprzez loockas » dzisiaj, 01:03

Neonixos666 napisał(a):Pośmigał bym sobie taką 125 ale nie mam gdzie trzymać i brak czasu.

Byłem przez chwilę właścicielem Hondy Shadow 125cc. Straszne to było :P Sprzedałem to szybciej niż dostałem. O dziwo chętnych na to nie brakuje.

Krzemol napisał(a):+ MX-5 z czasem jak się szekle będą zgadzać.

Mam takie fale, raz chcę to sprzedać raz trzymać na wieki. Mimo wszystko to jest zabawka która się nie nudzi, nie wymaga wiele i w przeciwieństwie do "motorka" nie trzeba planować wyjazdów, ubierać się itd. Możesz jechać w tripa po górach, a możesz tylko do paczkomatu i też będzie fajnie. Z resztą miałeś, to wiesz jak to wygląda :) To jest w pewnym sensie choroba. Wiem że jakbym sprzedał to bym szybko żałował i szukał czegoś innego. Wciąż jednak trudno o alternatywę biorąc pod uwagę cenę, fun i koszty utrzymania (które są żadne – paliwo i olej raz do roku).
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra