Czateria 2025
Nie mam konta do licytacji. Kolega ma i razem licytujemy. Czas jest zalezny od miejsca licytacji i jak sprawnie placisz. Srednio od 7 do 12 tygodni. Niestety wydluza sie bo z miejscem w kontenerze coraz trudniej. Zwlaszcza jak jestes detalista. Czekasz wtedy spokojnie na kontener.
Najszybciej Jeep – kupilem pod koniec wrzesnia, w listopadzie juz byl. Jaguar wylicytowany koniec pazdziernika i przyplynal dopiero polowa stycznia. Jesli wylicytuje cos w tym tygodniu to szacuje polowe sierpnia ze powinine byc pod domem.
Zerknij na https://bid.cars/pl/ masz tam szacunkowy koszt auta z wszystkimi oplatami, prowizjami, transportem, akcyza i szacowane czasy dostawy zalezne od portu spedycji.
Najszybciej Jeep – kupilem pod koniec wrzesnia, w listopadzie juz byl. Jaguar wylicytowany koniec pazdziernika i przyplynal dopiero polowa stycznia. Jesli wylicytuje cos w tym tygodniu to szacuje polowe sierpnia ze powinine byc pod domem.
Zerknij na https://bid.cars/pl/ masz tam szacunkowy koszt auta z wszystkimi oplatami, prowizjami, transportem, akcyza i szacowane czasy dostawy zalezne od portu spedycji.
..::Born To Rise Hell::..
Neonixos666 napisał(a):MrShaleck napisał(a):Szukam fajnego V8 co mnie nie przeżuje i wypluje, ale jest ciężko.
Kirowiec K700![]()
Ja bym coś chciał z większą liczbą cylindrów niż 4, fajnie brzmiące i przyzwoicie się odpychające za jedną wypłatę
Dopisano 20 cze 2025 13:31:
https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen- ... bserved_ad
Mi się udało kupić na aukcji w kwietniu i już w czerwcu tego roku mam swego "SMOKA"

Neonixos666 napisał(a):magiczne 190 tyś przebiegu.
# dni temu wymieniałem przednią lampę z lekkim klepaniem błotnika w peżocie 206 z 1999r.
Przebieg 83 000km (pierwszy i jedyny właściciel od salonu w Polsce)
Da się..
Gdyby klar płatami nie schodził, to nie do poznania, że ma już 26lat...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
JohnnyB a Ty miałeś edga? Bo już się pogubiłem w tych twoich furach?
Moja Mazda jeszcze musi Chorwację zaliczyć i jak się sprzeda to albo wygra rozsądek i będzie M6gj, albo jakiś Ford. Fusion albo żona jeszcze edga wymyśla
Moja Mazda jeszcze musi Chorwację zaliczyć i jak się sprzeda to albo wygra rozsądek i będzie M6gj, albo jakiś Ford. Fusion albo żona jeszcze edga wymyśla

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
No i to jest świetne Infinity!!!!! 
Mi sie mega podoba ale zona jest uczulona na tego typu amerykanskie fury...
Tak, miałem Edga 2018 (przedlift) w motorze 3.5 V6 – IMHO jedyny słuszny. Ale tylko w wersji USA i przedlift. Pozniej to juz tylko Sport z 2.7 V6, ten juz drogi. Jak sie zdecydujesz na Edga i polifta to jak nie masz kasy na 2.7 to 2.0 po 2019 roku. Wtedy te 2.0 juz jest wzglednie.
"Mondeo" wygarniesz za grosze z USA.
Mi sie mega podoba ale zona jest uczulona na tego typu amerykanskie fury...
Tak, miałem Edga 2018 (przedlift) w motorze 3.5 V6 – IMHO jedyny słuszny. Ale tylko w wersji USA i przedlift. Pozniej to juz tylko Sport z 2.7 V6, ten juz drogi. Jak sie zdecydujesz na Edga i polifta to jak nie masz kasy na 2.7 to 2.0 po 2019 roku. Wtedy te 2.0 juz jest wzglednie.
"Mondeo" wygarniesz za grosze z USA.
Kurde, cały czas mi się coś chrzani. Zanim się spierniczyło w robocie kupiłem bilety na ciekawą podróż. Juz wiem, że nie pojadę, bo teraz lecą tam rakiety, więc nie bardzo się piszę na takie atrakcje.
Jeśli linie lotnicze odwołają loty, to jeszcze jest jakaś szansa na kasę. Dzisiejszy lot z Warszawy zakończył się w Stambule...
Trochę patrzyłem dziś na bookingu i oglądałem loty gdzieś bliżej, ale tak przed chwilę przed urlopem jest słabo albo bardzo drogo. Albo jedno i drugie.
Nie wiadomo co robić, ostatni dzień wolny miałem 3 stycznia i raz skończyłem 2h wcześniej, psychicznie już jest ciężko.
Jeśli linie lotnicze odwołają loty, to jeszcze jest jakaś szansa na kasę. Dzisiejszy lot z Warszawy zakończył się w Stambule...
Trochę patrzyłem dziś na bookingu i oglądałem loty gdzieś bliżej, ale tak przed chwilę przed urlopem jest słabo albo bardzo drogo. Albo jedno i drugie.
Nie wiadomo co robić, ostatni dzień wolny miałem 3 stycznia i raz skończyłem 2h wcześniej, psychicznie już jest ciężko.
No to wsiadaj w VW i jedź gdzie oczy poniosą. Tutaj koszt paliwa który jest na chwile obecna jeszcze znoscny, a nocleg zawsze jakis znajdziesz.
Ja lece na 3 tygodnie do soebie do Hiszpanii. W padzierniku mam nadzieje ze tez gdzies polece, moze Minorka, bo nie bylem. Na ferie moze cos ambitniejszego. Myslimy o Karaibach, ale co wyjdzie, nie wiadomo.
Ja lece na 3 tygodnie do soebie do Hiszpanii. W padzierniku mam nadzieje ze tez gdzies polece, moze Minorka, bo nie bylem. Na ferie moze cos ambitniejszego. Myslimy o Karaibach, ale co wyjdzie, nie wiadomo.
Neonixos666 napisał(a):Pomijając koszty części to czasem wymiana uszczelki za 5zł może wygenerować tyle roboczogodzin z racji co raz większych stawek za usługi oraz złożoności konstrukcji ( np potrzeba wyjęcia silnika bo nie ma miejsca pod maska ) liczonych w tysiącach złotych.
Powiem z autopsji – Skoda fabia, rapid, octavia 1.6 tdi albo 2.0 tdi, do większości poważniejszych napraw tj. turbo czy wyciąganie DPFa do prania – wyciągamy silnik. Tak jest łatwiej i szybciej, ale generuje czasem dodatkowe koszty. I tak jest z wieloma autami. Plus narzędzia, utylizacja płynów (BDO itp). Koszty prowadzenia warsztatu obecnie są dość wysokie, a wiadomo, że finalnie za to zapłaci klient.
Złożoność konstrukcji we współczesnych autach nie pomaga
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Żeby jeszcze ten silnik dało się szybko wyjąć zrobić co trzeba i włożyć z powrotem, niestety to nie odpięcie paru kabli i 6 śrub.
dzis przegrałem auckje o 100 USD :/. ale i tak przekroczylem zakladany budzet o 600USD i musialem odpuscic w ktoryms momencie. Troszke szkoda, ale co poradzic. Nie moje V8.....
To woilery dla ludzi ?
Szczerze to nie wiem
. Może to taka dekoracja
. A może klatki, jeśli ktoś jest niegrzeczny?
Ogólnie g*wno na szybie to jest obowiązkowy punkt zwiedzania, żeby było śmieszniej, a tuż pod nim jest stolik i dwa fotele. Widok jest piękny, w sam raz na kawkę z jakąś młodą panią prodżekt menadżer albo innym biznes deweloperem
. Z pewnością wyjdą z tego wartościowe ustalenia.
Ogólnie g*wno na szybie to jest obowiązkowy punkt zwiedzania, żeby było śmieszniej, a tuż pod nim jest stolik i dwa fotele. Widok jest piękny, w sam raz na kawkę z jakąś młodą panią prodżekt menadżer albo innym biznes deweloperem
Eh a ja z chęcią rzuciłbym to wszystko i wyjechał w Bieszczady. Drażnią mnie ludzie, może za bardzo biorę do siebie ich nieogarnięcie życiowe ale jak widzę niektóre zachowania to ręce opadają i mam chęć wyjść i nie patrzeć na to.
Żona przepracowała 4 miesiące w szkole, teraz dwa miechy bez kasy i znów od września ją zatrudnią, dziwne to trochę bo tak na prawdę zostaje się przez 2 miesiące jedynie z obietnicą...
Żona przepracowała 4 miesiące w szkole, teraz dwa miechy bez kasy i znów od września ją zatrudnią, dziwne to trochę bo tak na prawdę zostaje się przez 2 miesiące jedynie z obietnicą...
a gdy tak do RX8 zamontować V6 2T...
To powstanie coś..
Rotary eXperimental-8
Tylko magla nie przesuwaj. Ostatnio widziałem ogłoszenie w którym któś sie przyznał że przesunieciu magla auto przestało sie dobrze prowadzić.
Rotary eXperimental-8
Tylko magla nie przesuwaj. Ostatnio widziałem ogłoszenie w którym któś sie przyznał że przesunieciu magla auto przestało sie dobrze prowadzić.
Neonixos666 napisał(a):Żona przepracowała 4 miesiące w szkole, teraz dwa miechy bez kasy i znów od września ją zatrudnią, dziwne to trochę bo tak na prawdę zostaje się przez 2 miesiące jedynie z obietnicą...
Moja matka 25 lat w szkole. Kto tam pracował się w cyrku nie śmieje
Krzemol widziałem na fejsbukach, że chcesz rozrząd w GS wymieniać. Jak to jest polift, to możliwe, że dużo dłużej nie będzie trzeba tego robić i spokojnie pod 300kkm wytrzyma albo i więcej.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium