Czateria... 2021
Kurdebele. No to teraz już zgłupiałem. To był mój faworyt
. Jeszcze ewentualnie Continental Sport Contact 7 albo Michały Pilot Sport 5. Asymetric 5 ma tata w Lexie i są ok choć faktycznie jak mokro to wspominał że już ostatnio nie ma szału a są z początku 2022 i jeżdżą ledwie trzeci sezon. Albo po prostu za dużo wymaga bo jednak jest te 345KM
. Jeszcze będę myślał. Choć tak naprawdę myślę że to już taki segment że czego by człowiek nie kupił będzie ok.
Asymetric 5 i 6 to zupełnie inne opony od poprzedniczek. Nowa generacja opon. Ogólnie w oponach się dużo pozmieniało w ostatnich 5 latach, a nazwy modelowe pozostały. Technologia dodawania krzemu, jego trwałości i dystrybucji w mieszance. Najpierw było widać to w motocyklach, a potem w samochodach. Przede wszystkim właśnie zachowanie na mokrym uległo poprawie. No i performance na suchym przestał być kompromisem wobec zachowania na mokrym – można to w pewnych granicach łączyć dzięki krzemowi. Niestety to niesie też za sobą cenę. Nadal produkowane są jeszcze opony starej generacji. Je idzie łatwo rozpoznać w palecie producentów premium – po cenie i często starszej nazwie generacyjnej. Wczesne generacje tych opon, też generalnie krótko żyły, ale tych modeli, albo już nie ma, albo zostały zastąpione nowszymi i trwalszymi.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Ja mam EF1 Asymetric 3 w MX5, które w tym sezonie się skończą pewnie (mam je od 2019). Ja nie mam większych uwag, ale auto jeździ w 98% po suchym asfalcie. Też czytałem że od Asymetric 5 to są już inne opony, znacznie lepsze. Natomiast ja chyba teraz wymienię na Pilot Sporty, tak dla kontrastu i sprawdzenia czegoś innego.
Michelin chyba poza cup2 nie ma nic ciekawego w 17"
Pilot sport 4 były w rozmiarach dla NC ale to nawet ciężko jako UHP zakwalifikować. 4S była lepsza, ale wychodził w min 19" w Europie.
Pilot sport 5 chyba tylko od 18" w górę.
Pilot sport 4 były w rozmiarach dla NC ale to nawet ciężko jako UHP zakwalifikować. 4S była lepsza, ale wychodził w min 19" w Europie.
Pilot sport 5 chyba tylko od 18" w górę.
Pozdrawiam, Tomek
loockas napisał(a):A super sporty da się jeszcze znaleźć w 17"?
Jak kupowałem jakieś 4 lata temu to już były tylko z magazynów lokalnych – w produkcji już ich nie było.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Odwlekalem ten moment ale już mnie dzieci cisną, jaka hulajnoga elektryczna?
Używek się obawiać? Kilka w okolicy znalazłem na gwarancji, psuje sia coś w takich sprzętach?
Używek się obawiać? Kilka w okolicy znalazłem na gwarancji, psuje sia coś w takich sprzętach?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Jesteś pewien że dzieci ogarnął i nie będzie to dla nich niebezpieczne?
Ja mam chyba pierwszy model Xiaomi który wyszedł (kupiłem w 2019). Z rzeczy które się zepsuły to tylna obręcz koła wymagała wymiany po 2 latach (ale to raczej moja wina). Trochę modów zrobiłem (większy hebel, opony bezdętkowe). A tak to jeździ i chyba używek bym się nie bał.
Moje dzieci jeszcze na tym nie jeżdżą, ale widzę pod szkołą że masa dzieciaków (troche starszych) tym dojeżdża.
Moje dzieci jeszcze na tym nie jeżdżą, ale widzę pod szkołą że masa dzieciaków (troche starszych) tym dojeżdża.
A żywotność bateri jak po takim czasie?

ogarnąć ogarną mają 11l, ale to zabawka na 3uliczki koło domu żadne jazdy po drogach itpNeonixos666 napisał(a):Jesteś pewien że dzieci ogarnął i nie będzie to dla nich niebezpieczne?
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
loockas napisał(a):Ja mam chyba pierwszy model Xiaomi który wyszedł (kupiłem w 2019). Z rzeczy które się zepsuły to tylna obręcz koła wymagała wymiany po 2 latach (ale to raczej moja wina). Trochę modów zrobiłem (większy hebel, opony bezdętkowe). A tak to jeździ i chyba używek bym się nie bał.
Mam ten sam model tylko nieco dłużej. Z modów wrzuciłem tylko usztywnienie błotnika żeby przy jeździe po bruku nie latał i zmieniłem gumy na takie typu "plaster miodu". Problemów ze sprzętem zero, mimo tego, że momentami jeździ po kocich łbach takich, że sam mam ochotę skapitulować.
Trusted computing – Yes or No?
Miałem Techlife X5S, ale to już jakiś czas temu. Na plus amortyzacja i przy moich 3 cyfrach na wadze dawała radę. Dzieciom jednak bym nie polecał, za szybkie.
Te wypożyczalniane hulajnogi to jest skaranie boskie w mieście. Rodzice dzieciom robią konta i jeżdżą w 2-3, przelatują przez pasy albo skrzyżowania, ulice, totalnie beztrosko. Już nawet nie mówię jak i gdzie są te hulajnogi stawiane. Chodniki, wyjazdy z posesji, DDR cyk hulajka w poprzek, bo przecież to takie śmieszne zająć całą szerokość chodnika. Dla mnie mogli by tego zakazać w cholerę.
Jak masz bezpieczną okolicę blisko domu to gites. 11 lat to już sobie poradzą
Akurat w temacie dziś na trójmiasto.pl final boss hulajnogowy
Te wypożyczalniane hulajnogi to jest skaranie boskie w mieście. Rodzice dzieciom robią konta i jeżdżą w 2-3, przelatują przez pasy albo skrzyżowania, ulice, totalnie beztrosko. Już nawet nie mówię jak i gdzie są te hulajnogi stawiane. Chodniki, wyjazdy z posesji, DDR cyk hulajka w poprzek, bo przecież to takie śmieszne zająć całą szerokość chodnika. Dla mnie mogli by tego zakazać w cholerę.
Jak masz bezpieczną okolicę blisko domu to gites. 11 lat to już sobie poradzą
Akurat w temacie dziś na trójmiasto.pl final boss hulajnogowy

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Ale przynajmniej w kaskach 
U mnie w niedużym mieście też się pojawiły, co dziwne nie widzę żeby ktoś na tym jeździł, ale porozrzucane są wszędzie. No ale widocznie i tak im się opłaca.

U mnie w niedużym mieście też się pojawiły, co dziwne nie widzę żeby ktoś na tym jeździł, ale porozrzucane są wszędzie. No ale widocznie i tak im się opłaca.
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):U mnie w niedużym mieście też się pojawiły,
Tęsknię za czasami, kiedy moje 'małe miasto' było bardziej odległe od Gdańska niż połowa dzielnic Gdańska... a tak mamy cały pakiet Gdańskich atrakcji, czyli min. ludzi po % w traficarach i hulajnogi

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Beny napisał(a):A żywotność bateri jak po takim czasie?
Trudno ocenić, bo to u mnie robi max do 10km więc nigdy prądu nie brakło. Niby zasięg tam był na 20-25km. Jakiejś dużej degradacji nie ma raczej.