Czateria... 2021
Mnie dziś taki błąd przywitał
Sprawdziłem że mam 75% naładowania akumulatora więc elegancko podłączyłem prostowniczek, super się naładował, po odpaleni 99,5% naładowania myślę jest git. Renata jednak uznała to za zbyteczne i wydoiła mi ten akumulator z powrotem do 75% brakiem ładowania (jedynie odzysk) a następnie postanowiła znów go naładować do 95%. Nie rozumiem tego auta i ma zdecydowanie w zupie to że chce dobrze i będzie robić po swojemu Rano znów 75% i dobija do 80%.
Nie chcę zapeszać, ale chyba wygrałem z francuzami 2:1.
Wsadziłem inne UCH, ale ten sam firmware (?) i model. Przelutowałem EEPROM, odpaliło, wszystko działa.
Przy okazji zmieniłem manetkę kierunków, bo włączenie lewego kierunku wyłączało przeciwmgielne przód
To teraz w weekend zawieszenie przód i można latać.
Dopisano 1 gru 2023, 01:00:
Takich to bić i od razu za kratki...
Wsadziłem inne UCH, ale ten sam firmware (?) i model. Przelutowałem EEPROM, odpaliło, wszystko działa.
Przy okazji zmieniłem manetkę kierunków, bo włączenie lewego kierunku wyłączało przeciwmgielne przód

To teraz w weekend zawieszenie przód i można latać.
Dopisano 1 gru 2023, 01:00:
JohnnyB napisał(a):Podróż z przygodami…..zatrzymanie pijanego kierowcy, 2,5 promila, wizyta na komisariacie…..
Takich to bić i od razu za kratki...
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
JohnnyB napisał(a):Poprawka.....2.8 promila, 2,5 miał jak go zatrzymałem.
Czyli sprawa była rozwojowa

Zamówiłem czujnik natężenia akumulatora, trafiłem na gości który nie wiedział co sprzedaje i wyrwałem za połowę ceny rynkowej. Zobaczymy czy błąd będzie dalej wywalać po podmiance.
U nas dziś trochę potopiło, trochę popadało, więc stan śniegu bez zmian – dużo
Chyba wygrałem z francuzem, jeździ od kilku dni bezproblemowo. Dziś mu wytargałem zawias przód, bo coś mi nie grało i się nie pomyliłem.

Chyba wygrałem z francuzem, jeździ od kilku dni bezproblemowo. Dziś mu wytargałem zawias przód, bo coś mi nie grało i się nie pomyliłem.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Myślałem że to samochód a to łuparka do drewna
. Kiedyś z ojcem pojechałem do Olsztyna po odśnieżarkę, wróciliśmy z zaliczką wpłaconą na Aurisa 

Albo mi się wydaję albo w Vanklu jedna wskazówka powinna być powyżej 6-stki 
Dopisano sobota, 2 gru 2023, 20:07:
Oby nie łupnęło, przez najbliższe kilka dni
. Bez zrzucenia sanek nie będę chyba w stanie wrzucić tej sprężyny, więc na poruszanie się miedzy garażami musi starczyć. Od poniedizałku blacharka.
Dopisano sobota, 2 gru 2023, 20:07:
Neonixos666 napisał(a):Myślałem że to samochód a to łuparka do drewna
Oby nie łupnęło, przez najbliższe kilka dni
..::Born To Rise Hell::..
Beny napisał(a):Jak tam pogoda Panowie, małopolska armegedon sypie od rana bez przerwy
Na W-M nic nie sypie -3 i jest ok.
Dopisano 02 gru 2023 22:01:
loockas napisał(a):I bardzo dobrze
Tak kontrolka to z własnej woli czy coś nie działa?
Widzę że jak trzeba gdzieś ruszyć to Renata w obiegu bo odśnieżona.
JohnnyB napisał(a):Albo mi się wydaję albo w Vanklu jedna wskazówka powinna być powyżej 6-stki
Tak, ale wtedy obie rączki muszą być na kierownicy
Neonixos666 napisał(a):Tak kontrolka to z własnej woli czy coś nie działa?
Jak się ta kontrolka nie świeci, to nie ma tyle funu w zakrętach
Szymon napisał(a):U mnie jednak trochę sypnęło i mi uziemiło część floty
Kolekcjoner
Jak tam sytuacja na południu u nas tez dowaliło ze 2cm ale ubyło 4cm bo było 0 stopni
.

No to ładna zaspy, z drugiej strony sezon w pełni dla narciarzy i wyciągów wiem bo i z naszych okolic jadą sobie w góry na weekend. Ciekaw jestem jak to będzie u nas, nie zapowiadają raczej opadów większych.