Ostatnio "nie sprzedawałem" samochodu, ale pojawił się nowy znaczek więc zmieniam znaczek na nowszy (jakby co wciąż nie mam auta
), więc czy to znaczy, że zapragnę nowego Renault? www.mazdaspeed.pl
), więc czy to znaczy, że zapragnę nowego Renault? TheMonster napisał(a):Chociaż myślę, że szybciej byś się wyrobił z kupnem niż oczekując na Arteona
.Neonixos666 napisał(a):Dziś naprawiłem ostatnią maszynę która czekała pół roku na ogarnięcie, na obecną chwilę nie mam nic do naprawy.

TheMonster napisał(a):Kolejna Renówka (nawet salonowa) to już trochę pod jakiś syndrom sztokholmski podpada

. Nie przetrwał biedak korków 
Beny napisał(a):Neo stihl ms170 po odpaleniu cały czas chodzi łańcuch, co się popsuła? Powinna chyba pykać na wolnych obrotach bez krecenia łańcuchem?
zadra napisał(a):Jesienią podeślę Ci moją do przeglądu.
Tylko pamiętaj, że wszystkie podzespoły sobie poznaczyłem
. Lekka prowizorka na razie ale mam już pomysł jak to ogarnąć docelowo, pewnie w weekend będę się bawił. I 200zł zaoszczędzone marek napisał(a):Generalnie MX to samochód prosty mechanicznie jak rower

jaki smar tam idzie? Narazie jej nie używam to rozbiorę i zobaczę co tam się sypło. DziekiNeonixos666 napisał(a):prawdzamy sprężynki sprzęgła, smarujemy smarem łożysko jak jest dobre

jaki smar tam idzie? Narazie jej nie używam to rozbiorę i zobaczę co tam się sypło. Dzieki[/quoteBeny napisał(a):Neonixos666 napisał(a):prawdzamy sprężynki sprzęgła, smarujemy smarem łożysko jak jest dobre
jaki smar tam idzie? Narazie jej nie używam to rozbiorę i zobaczę co tam się sypło. Dzieki[/quoteBeny napisał(a):Neonixos666 napisał(a):prawdzamy sprężynki sprzęgła, smarujemy smarem łożysko jak jest dobre
marek napisał(a):ja ostatnio sam sobie zrobiłem przegląd w skuterze ("motocyklu") tzn wymieniłem olej w silniku, olej w przekładni – to przy kole, nie wiem jak to się zwie), świecę, filtr powietrza, płyn hamulcowy, naładowałem aku (musze kupić jakiś prostownik z podtrzymaniem na przyszłą zimę) bo znalezienie serwisu który coś wie o mechanice i nie połamie przy tym plastików graniczyło z cudem :/
A w MX-5 wymieniłem zamek klapki wlewu paliwa (bo sprężynka spadała i nie odbijał), wyczyściłem flitr powietrza K&N i nowy pasek wielorowkowy wrzuciłem. Generalnie MX to samochód prosty mechanicznie jak rower
Bimbak napisał(a):Jak sam grzebiesz przy moto to radzę wyposażyć się w podstawowe klucze dynamometryczne i używać ich nałogowo. Pół biedy jak tylko gwint uszkodzisz w lekkim stopie, ale mi już magnezowa miska olejowa raz pękła na pół, bo myślałem, że jeszcze nie dokręciłem korka spustowego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości