Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez charlota » 15 maja 2013, 15:50

Lasange
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 20 lut 2012, 13:15
Posty: 253
Skąd: Gdynia
Auto: em-iks-trzy

Postprzez kinki » 15 maja 2013, 15:52

charlota napisał(a):Lasange

co to takiego ?? :P
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez slisman » 15 maja 2013, 15:53

http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ks ... ek/4975998

a ja dzisiaj testuje przepis z programu Makłowicza :P

tylko składników trochę się naszukałem (polecam Piotra i Pawła :P)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez lukas7 » 15 maja 2013, 16:30

Zazdroszczę :) chociaż swojskie pierogi dzisiaj to strzał w 10 :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 mar 2013, 01:37
Posty: 49
Skąd: 20 km od Lublina
Auto: 323f BA 1.5 B+G 1997

Postprzez charlota » 15 maja 2013, 17:02

lukas7 napisał(a):Zazdroszczę :) chociaż swojskie pierogi dzisiaj to strzał w 10 :D


Ja jutro mam zamiar robić pierogi ze szpinakiem :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 20 lut 2012, 13:15
Posty: 253
Skąd: Gdynia
Auto: em-iks-trzy

Postprzez lukas7 » 15 maja 2013, 21:36

Najlepsze są ruskie ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 mar 2013, 01:37
Posty: 49
Skąd: 20 km od Lublina
Auto: 323f BA 1.5 B+G 1997

Postprzez Neonixos666 » 15 maja 2013, 21:37

lukas7 napisał(a):Najlepsze są ruskie ;)


tak jest <spoko>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9514 (52/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez slisman » 15 maja 2013, 23:15

Moje eksperymentowanie wyszło nieźle....całkiem ciekawa sprawa....ale jednak nie ma to jak dobry schabowy! <serduszka>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez Radex » 16 maja 2013, 13:38

kotlety mielone z serem, nadziewane pieczarkami i cebula :P do tego kartofle ze szczypiorkiem i pietruszka i moze jakas surowke zrobie ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez slisman » 16 maja 2013, 14:28

Ja dzisiaj na szybko ogarnąłem pizze....polecam gościa z youtube, ma niezłe przepisy. A ten na pizze – rewelacja!


Któryś raz z kolei robię pizze tym przepisem, dopasowuję to do mojego piekarnika (każdy trochę inaczej działa :P trzeba wyczuć)...no i jest coraz lepiej! Smakuje mi bardziej niż w wielu knajpach :P

A zrobiłem sobie z szynką parmeńską i rukolą (zabrakło tylko pomidorów koktajlowych)....palce lizać!
No a kluczem jest ser mozarella w kostkach (1 kostka na jedną pizzę – w biedronce koło 3 zł)
Załączniki
IMG_0695.JPG
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez Radex » 16 maja 2013, 15:00

slisman napisał(a):kluczem jest ser mozarella
male sprostowanie... nie kluczem tylko podstawa. bo pizza bez mozarelli to nie pizza :P pizza z czym innym niz mozarella to po prostu zapiekanka tylko niektorzy mowia na to pizza bo wyglada podobnie ;)
ps. ladnie Ci wyszlo aczkolwiek za krotko siedziala albo zbyt mala temperatura byla. nastepnym razem poczekaj az ser zacznie delikatnie sie przypiekac z wierzchu i ciasto bedzie mniej biale
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez slisman » 16 maja 2013, 15:12

Dokładnie :D Na razie jestem w trakcie eksperymentowania, ale wychodzi coraz lepiej...a każda minuta w piekarniku ma znaczenie :P

Podoba mi się w pizzeriach skład pizzy: sos, ser i np. szynka.
A w droższych jest: sos, mozarella, szynka, cebula i jakieś tam inne.....
Mozarella powinna być w każdej! Dlatego wolę sam robić ;P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez kinki » 16 maja 2013, 15:18

w tych tańszych to nawet nie ser ale wyrób seropodobny :(
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez slisman » 16 maja 2013, 15:46

no reszta składników to też w większości pizzerii nie jest najwyższa jakość :P ciekawe czy w takiej szynce jest w ogóle mięso :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez qwert » 16 maja 2013, 16:56

Pizza Kebab :) Dla mnie najlepsza :)
http://www.romb.org.pl
Sprzedam Mazde 5 1.8 benzyna z 2011r.
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 14 cze 2012, 21:03
Posty: 27
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 5 CW 1.8 116KM 2011r.
Mazda 3 BK 1.6B 2005 r.
Stag4,Barracuda,Alaska

Postprzez Radex » 16 maja 2013, 18:31

dlatego tak na prawdę lepiej zrobić konkretną Pizzę w domu a nie zamawiać w pseudo pizzeriach :)
tylko trzeba się przemóc i spróbować swoich sił w kuchni, a pizza tak na prawdę jest bardzo prosta w wykonaniu
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez slisman » 16 maja 2013, 22:30

No dokładnie...a w dobie jutuba jest to mega łatwe :P

A jaka satysfakcja jak się szama własne dzieło :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez Radex » 22 maja 2013, 14:12

– 2 pomidory
– ogórek
– 4 jajka na twardo
– opakowanie tortelini z serem
– 3 łyżki majonezu
– sól, pieprz, papryka, szcyzpiorek, koperek
wszystko wkroić do miski i wymieszać. BAJA =]
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Nightfall » 22 maja 2013, 21:18

W sumie to dzisiaj mi wyszła obiado-kolacja :)
Karkóweczka i kiełbaska z grilla + zimne piwko :D
Nightfallówna
Dum Spiro Spero.....
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 11 lut 2013, 22:32
Posty: 4117 (138/173)
Skąd: Gorzów Wlkp.
Auto: Mazda 6,kombi ,2006 rok, 2.0 diesel, Dpf out,chiptuning 130 KM/363 Nm,Phantom Blue

Postprzez slisman » 23 maja 2013, 19:05

kurczak po chińsku z zielonym groszkiem, pędami bambusa, papryką, ryżem no i mleczkiem kokosowym :D PYCHA!
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 15:49
Posty: 981 (42/24)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park