Co jecie dziś na obiad ?
Ja niestety też domowy obiadek. Kurczaczek i jakieś dodatki.
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Posty: 1827
- Skąd: Sieraków
- Auto: JapanMuscleCar
A ja dziś dla siebie i dla kobiety zrobiłem nugetsy, niby szybkie danie, ale godzinka minęła 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Posty: 2823 (0/26)
- Skąd: Białystok
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
A ja tak dla kontrastu... W pracy dwie konserwy: śledź w oleju i śledź w pomidorach i cztery kajzerki. Do tej pory mi się konserwą odbija. Chyba trzeba czymś przepić.
626 GE KL --> 626 GE FS --> Xedos 6 CA KF --> Grandeur 3.3
Rosół z gołębi lub kury na pierwsze. Na drugie świeże grzyby zebrane w lesie. Po godzinie uduszone ze śmietaną i dodatkami, młode ziemniaczki prosto z pola i sałatka warzywna z ogródka 
Ehh, dobrze przejechać na weekend
Ehh, dobrze przejechać na weekend
-
lukasz2387
O to ja sprzedam swietny przepis na bardzo proste danie ale z malym dodatkiem ktore zmienia je w cos co mozna malym kosztem zaserwowac na przyklad znajomym na imprezce etc :
Burger z serem plesniowym (przepis Gordona Ramsaya) Dzis zjadlem dwa i nadal jestem pelny....
Skladniki :
0,5 kg wolowiny mielonej (musi byc wolowina i najlepiej jak sami zmielicie)
cebula czerwona,
50 dag sera plesniowego – jakikolwiek np lazur czy cos we ten desen
sos worchester (kupicie raz nie pozalujecie, mozna pozniej uzywac np do spaghetti)
musztarda (najlepiej Dijon – ostra
salata, sol, pieprz
krakersy (solono, to akurat jest dodatek ktory wyczytalem z ksiazki jamiego Oliviera – uzywamy tego zamiast bulki tartej )
slodkie buly hamburgerowe z marketu
I teraz tak :
W misce mieszamy mieso, sol,pieprz, ok 10 pokruszonych krakersow, rozdrobniony ser plesniowy, sos worchester-dwie lyzki, musztarde. I teraz by zobaczyc czy mieso jest ok mozna wziasc mala kuleczke i usmazyc na oleju. Odstawiamy to na kilka h – godzina tez ok jak ktos jest glodny
Bierejmy nastepnie jakowąs patelnie grilowa , podgrzewamy troche oleju i:
Mokrymi rekoma formujemy dosc sporawe plaskie kotlety i lekko kropimy je olejem a nastepnie na patelnie. Smazymy ok 7 m lacznie przewracajac je od czasu do czasu. Ogien taki by sie zabrazowily ale nie zjaraly...nikt nie lubi jesc podeszwy.
To wrzucamy na bule a do niej ulubione dodatki i vuala.
Ja np do tego zrobilem salatke z pomidorow , salaty ze smietana solą i pieprzem zamiast opychac sie frytasami. Gwarantuje ze 2 takie burgery i przez min 6 h nie pomyslicie o jedzeniu
Burger z serem plesniowym (przepis Gordona Ramsaya) Dzis zjadlem dwa i nadal jestem pelny....
Skladniki :
0,5 kg wolowiny mielonej (musi byc wolowina i najlepiej jak sami zmielicie)
cebula czerwona,
50 dag sera plesniowego – jakikolwiek np lazur czy cos we ten desen
sos worchester (kupicie raz nie pozalujecie, mozna pozniej uzywac np do spaghetti)
musztarda (najlepiej Dijon – ostra
salata, sol, pieprz
krakersy (solono, to akurat jest dodatek ktory wyczytalem z ksiazki jamiego Oliviera – uzywamy tego zamiast bulki tartej )
slodkie buly hamburgerowe z marketu
I teraz tak :
W misce mieszamy mieso, sol,pieprz, ok 10 pokruszonych krakersow, rozdrobniony ser plesniowy, sos worchester-dwie lyzki, musztarde. I teraz by zobaczyc czy mieso jest ok mozna wziasc mala kuleczke i usmazyc na oleju. Odstawiamy to na kilka h – godzina tez ok jak ktos jest glodny
Bierejmy nastepnie jakowąs patelnie grilowa , podgrzewamy troche oleju i:
Mokrymi rekoma formujemy dosc sporawe plaskie kotlety i lekko kropimy je olejem a nastepnie na patelnie. Smazymy ok 7 m lacznie przewracajac je od czasu do czasu. Ogien taki by sie zabrazowily ale nie zjaraly...nikt nie lubi jesc podeszwy.
To wrzucamy na bule a do niej ulubione dodatki i vuala.
Ja np do tego zrobilem salatke z pomidorow , salaty ze smietana solą i pieprzem zamiast opychac sie frytasami. Gwarantuje ze 2 takie burgery i przez min 6 h nie pomyslicie o jedzeniu
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Posty: 242
- Skąd: Kutno
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
ja dziś lajtowo młodzieżowo 
ryż z warzywami ( marchew i groszek uduszone w chudym mleku z odrobiną śmietany, maggi, wegeta, sól, pieprz, papryka słodka, curry, koperek, drobno krojona sałata )
smaczne zdrowe & pożywne (ale niestety bez mięsa
)
później trzepnę jakąś mrożoną kawkę
mój przepis:
zagotować troszeczkę chudego mleka 0,5%, rozpuścić w nim 1-2 łyżeczki kawy (ja używam lekkiej Nescafe Espiro ) i posłodzić tyle ile się słodzi kawę.
gotowy "koncentrat" kawowy wlewamy do kubka/szklanki.
zalewamy zimnym mlekiem 0,5% prosto z lodówki wedle uznania (pamiętając że przyjdzie jeszcze lód i bita śmietana)
wrzucamy 2-3 duże kostki lodu i mieszamy
na wierzch dajemy bitą śmietanę w sprayu (najlepiej light
) i posypujemy cynamonem, przyprawą korzenną, tartymi goździkami, tartą wanilią i tartą czekoladą (można czym się lubi ale ja akurat zrobiłem sobie taką mieszankę
jest zarąbista do wszystkiego: kawa, desery, lody, ciasta...)
ryż z warzywami ( marchew i groszek uduszone w chudym mleku z odrobiną śmietany, maggi, wegeta, sól, pieprz, papryka słodka, curry, koperek, drobno krojona sałata )
smaczne zdrowe & pożywne (ale niestety bez mięsa
później trzepnę jakąś mrożoną kawkę

mój przepis:
zagotować troszeczkę chudego mleka 0,5%, rozpuścić w nim 1-2 łyżeczki kawy (ja używam lekkiej Nescafe Espiro ) i posłodzić tyle ile się słodzi kawę.
gotowy "koncentrat" kawowy wlewamy do kubka/szklanki.
zalewamy zimnym mlekiem 0,5% prosto z lodówki wedle uznania (pamiętając że przyjdzie jeszcze lód i bita śmietana)
wrzucamy 2-3 duże kostki lodu i mieszamy
na wierzch dajemy bitą śmietanę w sprayu (najlepiej light

Fasola napisał(a):Widzewianka_TM napisał(a):fasolka z zasmażką
fasolka z bułką tartą i masłem – u nas to zasmażka się mówi


-
Ania_TM
I mi sie kabaret OTTO przypomina:
"ZASMAŻkAAAAAA!!!!"
Koniec offtopa
Dzis na obiadek salatka plus kotlet z piersi kurczaka w miodzio sojowej glazurce
"ZASMAŻkAAAAAA!!!!"
Koniec offtopa
Dzis na obiadek salatka plus kotlet z piersi kurczaka w miodzio sojowej glazurce
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Posty: 242
- Skąd: Kutno
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
nie mogę uwierzyć w ten temat...
znam lepsze sposoby na zabicie nudy 

- Od: 26 lut 2011, 17:58
- Posty: 187
- Skąd: Poznań
- Auto: Toyota GT86
ja dzis mialem watrobke, ziemniaki z wody i buraki a zupa pomidorowa 
a na jutro przewidziany kebab
a na jutro przewidziany kebab
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Posty: 2321 (4/1)
- Skąd: PUCK
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości