Tatuaże

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Lulka » 30 gru 2009, 10:56

wiesz Koko tak sobie czytam temat i nie chciałam nic komentować ... wszczepianie sobie implantów bo ktoś chce być diabłem no cóż .. jego wybór ... a jeśli boisz się ze Twoje dziecko też zechce takie mieć to tylko znaczy że nie umiesz rozmawiać ze swoim dzieckiem i tłumaczyć mu pewnych spraw ... dzieci są cholernie mądre ... mądrzejsze niż może Ci się wydawać .. i same wiedzą co jest fajne i "normalne" ( nie znam definicji normalności ale przyjmijmy ze to co nie wykracza poza granice jakiś tam schematów) a co jest dziwne i nie na miejscu ... i nie sądzę by dziecko z rodziny nie patologicznej nagle zachciało mieć diabelskie rogi ...

tatuaż to forma ekspresji ... jedni malują obrazy .. inni hodują rybki .. jeszcze inni doczepiają body kit do swojego samochodu by uzewnętrznić w jakiś sposób siebie ...inni robią sobie tatuaże ... i uważam że w czasach w których żyjemy nie ma nic "obleśnego" w posiadaniu tatuażu nawet na całym ciele.. oczywiście jeśli jest on zrobiony z dobrym smakiem ... i mitem jest to ze skora pod tatuażem nie oddycha .. nie oddycha tylko odrazu po zrobieniu kiedy tatuaż się goi .. gdy zejdą strupki skora oddycha jak najbardziej ...

uważam że krytykowanie i skreślanie tych co mają tatuaże jest po prostu chore .. ja jako kierownik kliniki .. nigdy nie skreśliłabym kandydata do pracy jeśli miałby odpowiednie kwalifikacje i widoczne tatuaże ...

btw ... no właśnie jestem Kierownikiem a mam 3 tatuaże .. i mój szef wie o wszystkich .. i co skreśla mnie .. nie otwiera drogę na dyrektora ...
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Enduro » 30 gru 2009, 15:51

Lulu napisał(a):......
uważam że krytykowanie i skreślanie tych co mają tatuaże jest po prostu chore .. ja jako kierownik kliniki .. nigdy nie skreśliłabym kandydata do pracy jeśli miałby odpowiednie kwalifikacje i widoczne tatuaże ...

w sprawie określania czy dana osoba "wizualnie" pasuje czy też nie,
to jest to od wiele innych istotnych aspektów zależne,
bo na pewno zgodzisz sie z tym, że gdybyś miała tatuaze na czole i do tego z 200 gram "blachy" w wragach (chodzi mi tu o usta!) i brwiach,
to nie byloby lekko otrzymac dobrą posade i do tego reprezentacyjną,
np. aby zostac kierownikem, no chyba, że tata ma sporo do powiedzenia
w tej kwestii i to nawet jesli twoje kwalifikacje bylyby wyjątkowo nadprzeciętne....

wszystko zalezy generalnie: kto i z jakim wyglądem, na jakie stanowisko!
w jakim czasie.
i pomimo tego, że wizja człowieka o niczym nie świadczy,
ma ona spory ma wplyw, absolutnie.
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez Fasola » 23 sty 2010, 23:03

Mój ostatni tatuaż 3,5h roboty i gotowe,jeszcze boli,ma 30 minut...heh.

Obrazek
Ostatnio edytowano 24 sty 2010, 02:27 przez Fasola, łącznie edytowano 1 raz
Fasola

Postprzez Efka » 23 sty 2010, 23:55

fasola1980 napisał(a):ma 30 minut...heh

minut czy cm ? :P
ja też mam :P ale mały, dyskretny i skromny.. jak ja :] ;)
Forumowicz

Od: 5 mar 2006, 23:51
Auto: 323 f –> civic EM2

Postprzez Fasola » 24 sty 2010, 02:24

Chodziło mi o to że mam go od 30 minut....heh,poprawię zdjęcie bo nie widać go za dobrze.
Fasola

Postprzez Cukierek » 24 sty 2010, 16:36

Lulu napisał(a):uważam że krytykowanie i skreślanie tych co mają tatuaże jest po prostu chore .. ja jako kierownik kliniki .. nigdy nie skreśliłabym kandydata do pracy jeśli miałby odpowiednie kwalifikacje i widoczne tatuaże ...

Zgadzam się z Tobą! U mojej klientki w sklepie pracuje chłopak, mający tatuaże w okolicach łokci i jak jest ciepło to często ma koszulkę na krótki rękaw i widać tatuaże i nie ukrywa ich, a klientka(ok.60'tki) zawsze mówi że lepszego ekspedienta nie miała bo że ma tatuaże to ją nie obchodzi a liczy się jakim on jest pracownikiem.

Ja wspólnie z moją kobietą(już teraz przyszłą żoną) planujemy zrobić sobie tatuaże po ślubie, ale każde coś innego bardziej indywidualnego nienarzucającego drugiemu.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Forumowicz

Od: 24 kwi 2005, 21:35
Auto: 323 BG GT Turbo BPT FWD, Toyota Yaris Hybrid '17,FSR Tarpan

Postprzez szymko » 24 sty 2010, 21:23

ja mam smoka na lewej lopatce bo mi sie podoba takie cos... tatuaz to tez moze byc sposob wyrazania siebie obrazkowo..
szymko

Postprzez Fasola » 24 sty 2010, 22:12

szymko napisał(a):tatuaz to tez moze byc sposob wyrazania siebie obrazkowo..

masz rację....bądź emocji,silnych doznań przeżyć itp.
ja na sercu mam tatuaż syna,dlatego że jest on całym moim życiem kocham go najbardziej na świecie i dlatego właśnie tam. Na prawej ręce tatuuje sobie wszystkie te motywy złe,które mają coś wspólnego z moimi emocjami i przeżyciami z dzieciństwa,oraz lat nastoletnich,nie miałem w życiu łatwo,przeżyłem bardzo wiele,miałem myśli samobójcze,byłem wiecznie zbuntowany,dlatego teraz wyrażam to w sposób tatuażu i robię same złe twarze związane z diabłami,demonami i śmiercią.
Myślę że teraz wyjaśniłem niektórym osobom wypowiadającym się w tym temacie dlaczego to robię i nie będzie więcej pytań w stylu
Możesz zdradzić po co Ci to?
Fasola

Postprzez czarnaXpoz » 24 sty 2010, 23:36

szymko napisał(a):tatuaz to tez moze byc sposob wyrazania siebie obrazkowo..

również się zgodzę z stwierdzeniem :) moje tatuaże również mają dla mnie wielkie znaczenie-inaczej "oznaczenia" życia. Niedługo kolejny dojdzie :D <jupi>
fasola1980 napisał(a):Myślę że teraz wyjaśniłem niektórym osobom wypowiadającym się w tym temacie dlaczego to robię

nie rozumiem taki pytań kierowanych w stronę osób,które posiadają tattoo-dla mnie to również forma jakiegoś piękna,sztuki itd. Nie myślę o tym jak będę wyglądać jako babcinka-kozystam z życia <diabełek> Wytatuowanie sobie ciała to każdego indywidualna sprawa-a jak komuś się coś w tym nie podoba to najlepiej niech zostawi sugestię dla siebie :)
pozdrawiam
:) :) :)
Forumowicz

Od: 23 lip 2009, 23:02
Auto: mazda 323f
srebrna niunia ;)

Postprzez kinki » 25 sty 2010, 22:56

czarnaXpoz wrzuc jakies foto ze swoimi tatoo :)
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez czarnaXpoz » 26 sty 2010, 11:44

kinki napisał(a):czarnaXpoz wrzuc jakies foto ze swoimi tatoo

oki :) tylko po pracy-o ile będę miała siły <diabełek>
:) :) :)
Forumowicz

Od: 23 lip 2009, 23:02
Auto: mazda 323f
srebrna niunia ;)

Postprzez Sasza » 28 lut 2010, 20:59

Obrazek]
Obrazek
Obrazek

Moje skromne tatuaże , pod koniec miesiąca przerabiam tą na ramieniu (dodaje cienie i kilka motywów tak ,że będzie ona na całe ramie) , na nodze pisze "Braci Sie Nie Traci"
Początkujący

Od: 28 lut 2010, 17:01
Auto: 323f

Postprzez Fasola » 13 kwi 2010, 22:34

Mam kolejne dwa ,przy odrobinie czasu,pokażę.pozdrawiam
Fasola

Postprzez bodziomesanio » 4 cze 2010, 09:45

Witam Wszystkich. Troche odkopie temat. Otoz postanowilem zrobic sobie dziare na przegubie dloni. Na 99% beda to dwa asy, jedena karta lekko nachodzaca na druga. Bedzie to moja 1sza dziara, wiec nieduza. Waham sie jedynie co do koloru kart- albo serce z karo, albo pik z krzyżem. Jak myslicie- na co sie zdecydowac? Oprocz wygladu kolory karciane maja jakies inne przeslanie?
Początkujący

Od: 8 kwi 2010, 19:47

Postprzez Leszek » 4 cze 2010, 09:51

Przejrzyj sobie w necie więzienne herby i odznaczenia jako tatuaże. Nie pamiętam teraz adresu strony, ale widziałem niedawno rozpiske herbów poszczególnych więzień w Polsce i właśnie w jednym była karta.
Generalnie tatuaż powinienes robić pod siebie, bo te robione dla mody szybko się nudza. Sam musisz wiedziec, czy wolisz fiołki czy tulipany :P Warto jednak sprawdzić znaczenie niektórych symboli, żeby się potem nie zdziwić jak ktoś Cię zaczepi na ulicy :)
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Grzyby » 4 cze 2010, 13:41

Tatuaż mojego braciaka. Kiedyś był tylko tygrysek, teraz dodał do niego całą resztę :)
Załączniki
tiger1.jpg
tiger2.jpg
tiger3.jpg
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez waldez » 4 cze 2010, 14:02

Lubię Tygryska, fajnie się ubiera. Też lubię paski :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2008, 20:55
Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r

Postprzez faraon » 6 cze 2010, 20:11

ja tez zaczynam przygode z tatoo :D Fasola mnie nakrecil
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez Fasola » 7 cze 2010, 08:55

cześć świrze...heh
Fasola