Grupy regionalne na forum MazdaSpeed

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez Grzyby » 30 maja 2009, 23:35

lantis, proszę Cię o trochę zastanowienia nad tym co piszesz.
Szczególnie jak zaczynasz uogólniać te swoje dziwne pomysły o zarządzie.....

Czy nie dociera do Ciebie to co zostało napisane w PiO ? Czy masz problem z wybiórczym czytaniem? Bo z tego co wypisujesz to na to właśnie wygląda ....

Zawsze, powtórzę to tak ZAWSZE !! o wyborze PRa decydowali klubowicze!
I naprawdę nie widzę powodu z jakiego w przypadku Opola miałoby być inaczej?
Jeden powód proszę. A to że na razie jest Was tylko 3 klubowiczów w regionie nie ma tutaj nic do rzeczy.

Napisałem w PiO co powinniście zrobić. Czemu masz to w głębokim poważaniu?
Uważasz że powinniście zrobić inaczej?

Nikt nie zamierza Was (jako regionu) marginalizować. Ale jak będziesz te bzdury wypisywał gdzie popadnie to w końcu sami w to uwierzycie i nastawicie się ANTY. Zresztą, już to zrobiliście. Przynajmniej w części.
Pomyśl chwilę czy takie robienie niezdrowego zamieszania i zarzucanie innym wyimaginowanych działań pomaga? W czym? No w czym, bo jak dla mnie w niczym. Wręcz działa na niekorzyść regionu.

Czy założenie w dziale klubowym tematu który zaczyna się od takiego zdania (sorki za wstawkę):
Globy napisał(a):w gronie Zarządu doceniamy aktywność Mazdowiczów i postanowiliśmy zgodnie z wcześniejszymi postulatami wydzielić PR'a regionu okolic Opola

jest działaniem zarządu przeciwko powstaniu regionu?
Więcej nie piszę. Kto potrafi czytać ze zrozumieniem po przeczytaniu mojego postu zastanowi się chyba nad Twoim dziwnym (jak dla mnie) podejściem do tematu.

bezy podchodzi do tego normalnie – Ty z dziwnymi i niezrozumiałymi emocjami.
Ja tego nie potrafię zrozumieć.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez lantis » 31 maja 2009, 00:16

Grzyby napisał(a):Czy masz problem z wybiórczym czytaniem?

... myślę, że nie mam takiego problemu :) ale gdybyś i Ty czytał wszystko co na temat to myślę, że też byś się doszukał kilku "sprzeciwów" lub "upomnień" lub "niedomówień" ze strony innych – niechcę już przytaczać :) ...
Ostatnio edytowano 1 cze 2009, 22:22 przez lantis, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 30 mar 2008, 23:51
Auto: 323 F BA

Postprzez Globy » 31 maja 2009, 00:29

Też wkleję fragment swojego posta z dyskusji o wyborze nowego PR'a w celu wytłumaczenia, ale proszę na przyszłość nie klonować dyskusji w ten sposób, bo skończy się to bananem.

lantis, spokojnie. Przyznaję, że działamy opieszale w pewnych sprawach, ale bywają okresy, gdy każdy z nas ma nagonkę w życiu prywatnym, a takich spraw jak Wasza – drobiazgów, przyznaję, bo dla nas to po prostu kolejna osoba do kontaktu oraz Moderator działu SK i Waszych spotkań – jest mnóstwo. Przykro mi z tego powodu, niestety takie życie i nikt nie wyhoduje z tyłka trzeciej ręki. My też mamy ambicję zajęcia się czymś wyjątkowym dla tego Klubu oraz mus zajęcia się tym, co niezbędne (administracja, zapisy, MegaSpot itd.).

Gdybyśmy wiedzieli, kogo umieścić w ankiecie, to na pewno od razu byśmy ją opublikowali. Dałem ten wątek pełen nadziei i otwartości i niech tak zostanie – weźcie głęboki oddech nosem i spójrzcie na sprawę z innej strony. Nikt tu nie zamierza ferować Wam PR'a, którego nie chcecie. Zaręczam, że wystarczy sugestia (przekazana również od Forumowiczów) i Klubowicze na pewno zagłosują za kimś, kto będzie się nadawał do tej roli i kogo będziecie widzieć na stanowisku. Proszę tylko o rzeczowe i spokojne wypowiedzi.

Nie sądzę, byście działali dla tabliczek. Pisaliście zresztą, że macie obcykane już kandydatury. Postawcie się też w naszej roli. Jak mamy koordynować działania kilkudziesięciu osób, gdy każde większe miasto stanie się regionem? Jak mamy rozdzielać im obowiązki, gdy wszyscy spotkamy się oko w oko na MegaSpocie? Czy ludzka pamięć w ogóle zdoła to ogarnąć? Tymi retorycznymi pytaniami zapraszam do dalszej dyskusji w innym już tonie i dziękuję za uwagę.

PS. Proponuję też zrobić nowemu PR'owi chrzest bojowy w kwestii organizacji imprezy 5 lipca. Naprawdę da się to ogarnąć w regionalnej ekipie, co już nie raz dowiedli Mazdowicze z innych części kraju. Powodzenia <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez didusiek » 31 maja 2009, 10:35

Globy napisał:
My też to doceniamy, ale dociągnijmy sprawę do końca z godnością.(Spotkania Regionalne)

No właśnie dociągnijmy sprawę do końca bo zaraz tu się zrobi tak jak w temacie związanym z zamknięciem działu NM a przecież nie o to chodzi. Jeżeli chodzi o PR regulamin jest regulaminem i należy go przestrzegać, wybierają klubowicze. Ale ktoś z zarządu napisał że forumowicze mogą swoje sugestie podawać też. Więc ja proponuję
lantisa i bezy
A klubowicze z innych regionów zanim zagłosują powinni się zorientować na podwórku naszego regionu opolskiego który z trzech kandydatów najwięcej się udziela organizacyjnie i potem głosować.
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 21:27
Auto: 323f bj 1.6 16v DOHC Sportive

Postprzez mario323f » 2 cze 2009, 09:11

witam ja równierz proponuję LANTISA i BEZEGO
IVO najwyrażniej nas olał :(
i proponuje uspokoić wypowiedzi bo już na początku sobie zaszkodzimy a nie o to chodzi chciał bym też zauważyć żę przecierz do tej pory nie jesteśmy ''oficjalnym'' regionem i dobrze radzimy sobie ze spotami jak równierz relacjami miedzy nami :D
pozdro 4all i prosze prezesów MS o wyrozumiałość :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 12 lis 2008, 00:44
Auto: była 323f ba Z5 jest dziadkowóz 1.8 16v + niemiecki klekot + shadow vt750 c2 ace

Postprzez loockas » 2 cze 2009, 11:04

mario323f napisał(a):IVO najwyrażniej nas olał

A może po prostu ma inne rzeczy na głowie, może coś się stało w jego życiu? Kontaktował się z nim ktoś? Znam ivo trochę czasu, to dla mnie porządny człowiek i szczerze wątpię, żeby z dnia na dzień kogoś "olał".
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez mario323f » 2 cze 2009, 11:16

loockas napisał(a):
mario323f napisał(a):IVO najwyrażniej nas olał

żeby z dnia na dzień kogoś "olał".

to z dnia na dzień już trwo ładny kawałek czasu, pozatym z tego co wiem to podczas ostatniego spotu w kamieniu śląskim wolał odwiedzić czechy niż zaszczycić nas swoją obecnością- a na odwiedzenie tematu opolskiego i napisanie paru słów nie potrzeba wiele czasu
jeżeli jestem w błędzie i żeczywiście ma jakieś problemy to najmocniej przepraszam i życze szybkiego powrotu na łono naszego klubu :)
Forumowicz

Auto: była 323f ba Z5 jest dziadkowóz 1.8 16v + niemiecki klekot + shadow vt750 c2 ace

Postprzez malutka » 2 cze 2009, 11:42

Widzę że w trzech miejscach toczy się ta sama dyskusja... Tutaj wypowiem się tylko w jednej kwestii:

Region opolski w klubie istnieje – są ludzie, są spotkania, jest temat tego rejonu, są działania z Waszej strony aby coś się w nim działo. Nie rozumiem więc co to za stwierdzenie:
SponeR napisał(a):co stracicie na tym że dołączymy ?

Sprawa rozgrywa się wyłącznie o ustanowienie oficjalnego PRa czyli Przedstawiciela Regionu – osoby w której obowiązkach leży organizacja spotkań – wewnętrznych i międzyregionalnych, opieka nad tematem, koordynowanie działań, dbanie o ulotki czy rozprowadzanie gadżetów w regionie – ogólnie rzecz biorąc PR to łącznik pomiędzy grupą a władzami Klubu. Musi to być Klubowicz – z jasnych względów – i musi to być osoba odpowiedzialna i kompetentna.
To nie jest tak, że oficjalnie grupy opolskiej nie ma – nie musicie mieć PRa aby być częścią społeczności MS.

Grzyby napisał(a):Nikt nie zamierza Was (jako regionu) marginalizować. Ale jak będziesz te bzdury wypisywał gdzie popadnie to w końcu sami w to uwierzycie i nastawicie się ANTY. Zresztą, już to zrobiliście. Przynajmniej w części.

Zgadza się – w wielu wypowiedziach czuć niechęć i ironię (nie piszę że we wszystkich).

SponeR napisał(a):zarząd ma pozycje i ma "swój" klubik i boi sie dopuścić nowych ludzi

...na prawdę bardzo lubię jak osoby mające ogromne pojęcie o Klubie, zarządzaniu nim, organizacji itd wypowiadają się w taki sposób...
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez brii » 2 cze 2009, 13:31

mario323f napisał(a):jeżeli jestem w błędzie

mario323f napisał(a):żeczywiście

Wybaczcie, że się czepiam, ale RZECZYWIŚCIE jesteś w błędzie.
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez mario323f » 2 cze 2009, 13:34

heh :D
człowiek się spieszy diabeł się cieszy
to dałem pupy hahaha
Forumowicz

Postprzez brii » 2 cze 2009, 17:55

;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Talib323f » 2 cze 2009, 22:43

Globy napisał(a):lantis, spokojnie. Przyznaję, że działamy opieszale w pewnych sprawach, ale bywają okresy, gdy każdy z nas ma nagonkę w życiu prywatnym, a takich spraw jak Wasza – drobiazgów, przyznaję, bo dla nas to po prostu kolejna osoba do kontaktu oraz Moderator działu SK i Waszych spotkań – jest mnóstwo. Przykro mi z tego powodu, niestety takie życie i nikt nie wyhoduje z tyłka trzeciej ręki. My też mamy ambicję zajęcia się czymś wyjątkowym dla tego Klubu oraz mus zajęcia się tym, co niezbędne (administracja, zapisy, MegaSpot itd.).

witam i ja tu podzielam zdanie Globy, i dodam od siebie, że jeżeli na członkostwo w klubie trzeba czekać 90 dni, to na wybór PR też musimy jeszcze poczekać. cierpliwość popłaca a zarząd też musi się upewnić z kim ma do czynienia. To, że my (grupa opolska) doskonale wiemy, że LANTIS i BEZY są najlepszymi kandydatami na PR nie znaczy , że zarząd i głosującuy klubowicze też to wiedzą. Ja jako zwykły forumowicz mogę jedynie polecić tych kandydatów, bo ich poznałem i wiem, że to rozsądni i odpowiedzialni kandydaci na PR mam nadzieję że choć w małym stopniu mam wpływ na wybór PR
Polecam też niektórym mocno narwanym forumowiczom, żeby ostudzili emocje i nie wypisywali głupot, mocno szkodząc naszej wspólnej sprawie !!
dziękuję za ewentualną uwagę pozdrawiam <peace>
Ostatnio edytowano 5 cze 2009, 22:07 przez Talib323f, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 3 kwi 2009, 22:10

Postprzez gavvel » 4 cze 2009, 13:00

zdecydowanie zgadzam sie z Talib323f, dyskusja musi obrac bardziej merytoryczny dyskurs, bo okaze sie ze zostaniemy tu zapamietani jako krzykacze, ktorzy w sumie nie maja nic konkretnego do powiedzenia. Ze swojej strony dodam jeszcze ze wieksza czesc gr opolskiej jest raczej za lantism i bezy, dlatego prosze klubowiczow ktorzy beda glosowac o wziecie tego pod uwage. pozdrawiam serdecznie i czekam na dalszy rozwoj wypadkow :)
j. angielski – tłumaczenia, korepetycje, prace – kontakt PW
Moja Mazda
Forumowicz

Od: 11 mar 2008, 20:34
Auto: Mx-3 1.6 B6D '96r.

Postprzez kierownik » 27 cze 2009, 13:55

malutka napisał(a):Musi to być Klubowicz – z jasnych względów

małopolska czekała 3 miesiące aż dostanę Klubowicza i dopiero wtedy zostałem tam PR'em. jakoś dało się to wytrzymać, a region chyba trochę większy...
i oczywiście potwierdzam, że powinien być to Klubowicz...
Forumowicz

Od: 18 gru 2005, 02:26
Auto: służbowe