Brak nicka pod zdjęciem – rozpoznajemy swoje auta ale nie wszyscy (osoby najświeższe nie są stronnicze)
Ankieta nie powinna być jawna -niby nikt nie sugeruje się wynikami, lecz możliwość podglądu nie pozwala zbytnio na niespodziankę, zaskoczenie itp. Mam nadzieję kiedyś wygrać hehe i chyba wolę się dowiedzieć na końcu niż oswajać się z tym od tygodnia.
Retusze komputerowe – moim zdaniem powinny tylko i wyłącznie podkreślać detale zdjęcia.
Retusz nie powinien zniekształcać czy przeinaczać jego formy.
Dopuściłbym podkręcenie koloru, kontrastu, jasności, detale tak jak tablica rej. (dla osób chcących zachować np. anonimowość)
Jeżeli w gazecie typu CKM, PLAYBOY czy Gość Niedzielny

dziewczyny przechodzą taki tuning i wszyscy się "jarają" to nie rozumiem dlaczego tu miało by być inaczej. Wszystko kwestią wyczucia. Wyrównujemy przez to szanse rozbieżności możliwości

(Leszek

).
Osoba Koordynująca Konkurs powinna ze swej strony baczniej przyglądać się przyjmowanym zdjęciom.
Zaangażowanie w konkurs, które widać na niektórych fotkach powinno być docenione biorąc pod uwagę prace typu, " a ... wyszedłem sobie skacowany na balkon, pstrykłem se fotkie na konkurs i jakoś to będzie".
Moim zdaniem tylko pierwsze miejsce powinno "dać wolne" autorowi do końca roku.
Może dla niektórych krzywdzące, ale było by najlepiej aby każdy miesiąc miał innego autora.
Dodam jeszcze, że ostatnio wielu zapomina o ciszy wyborczej i chwali swoich kandydatów na potęgę

(ostatnie konkursy).