Konkurs Mazda i Kobieta 2012

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez Ania_TM » 20 wrz 2012, 21:00

photography.d4 napisał(a):tak tak pisałaś także później że dziś po obiedzie :P !
jak ja teraz będę mógł spać ?
a o której masz śniadanie ??

7 :P
Ania_TM

Postprzez Radex » 20 wrz 2012, 21:08

Ania_TM napisał(a):7

wieczorem? :P hahaha
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez sewa » 21 wrz 2012, 10:03

Czy ktos moze mi (Nam – klubowiczom) wyjasnic o co chodzi z tym konkursem??
Pada deklracja, ze wystartuje po obiedzie, przedluza sie to po raz kolejny do nastepnego dnia. Pozniej konkurs startuje niby, a zaraz jakis dym jest i zostaje zamkniety temat.. Bez zadnych wyjasnien.
Nie wspominajac o ckraz bardziej smiesznych nagrodach, wysylanych z wielkim opoznieniem.
Coraz smieszniejszy ten konkurs jest. Jezeli nie ma checi organizacji to po prostu zaniechajmy go i bedzie spokoj.
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 2 wrz 2009, 12:53
Auto: MX6 KL '92

Postprzez Barthez » 21 wrz 2012, 10:09

złożyłem protest – i konkurs jest chwilowo wstrzymany do momentu rozpatrzenia
proszę o cierpliwość
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez photography.d4 » 21 wrz 2012, 10:11

Sewa, zaginęło jedno zdjęcie, chyba dlatego się opóźnia
Cierpliwie czekamy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 11 kwi 2010, 17:59

Postprzez Paweł » 21 wrz 2012, 10:46

sewa napisał(a):Nie wspominajac o ckraz bardziej smiesznych nagrodach, wysylanych z wielkim opoznieniem. Coraz smieszniejszy ten konkurs jest. Jezeli nie ma checi organizacji to po prostu zaniechajmy go i bedzie spokoj.

Za opóźnienia musimy przeprosić. Natomiast co do wartości nagród – jakiekolwiek by nie były, bo nie znam szczegółów – to bilans klubu obecnie na lepsze nie pozwala. Jeśli faktycznie materialna jakość nagród jest bardzo istotna i jest motorem napędowym zabawy, to najprawdopodobniej w przyszłym roku konkurs zawiesimy lub przynajmniej ograniczymy do jednej tury. Temat finansowania, jak i samej organizacji jest oczywiście do przedyskutowania.

P.S. Ania powiedziała, że będzie w domu późnym wieczorem i zajmie się przywróceniem konkursu, usuniętego przez Bartheza.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez Radex » 21 wrz 2012, 11:02

Paweł napisał(a):Natomiast co do wartości nagród – jakiekolwiek by nie były, bo nie znam szczegółów – to bilans klubu obecnie na lepsze nie pozwala. Jeśli faktycznie materialna jakość nagród jest bardzo istotna i jest motorem napędowym zabawy, to najprawdopodobniej w przyszłym roku konkurs zawiesimy lub przynajmniej ograniczymy do jednej tury. Temat finansowania, jak i samej organizacji jest oczywiście do przedyskutowania.
dla mnie osobiście sprawa wartości nagród jest sprawą drugoplanową i uważam że konkurs jest zabawą umilającą nam czas i pozwalającą nie tylko uczestnikom pochwalić się swoimi autami ale także nacieszyć oko fanom marki dlatego bez względu na wartość nagród lub ich brak konkurs powinien się odbywać.

wysyłki niestety kuleją ale pamiętajmy że koledzy z Zarządu mają też swoje życie prywatne i trzeba też trochę przymrużyć oko na ten spóźniający się kubeczek czy breloczek :) jak będzie dłużej szedł to będzie bardziej wyczekany i upragniony <czarodziej>
Forumowicz

Postprzez Ania_TM » 21 wrz 2012, 11:06

Przepraszam za opóźnienie, ale jestem w pracy do 15, a potem wracam i jadę na zajęcia na 17 -20.
W domu pierwsze co zrobię, to sprawdzę czy jest zdjęcie Diany.
W sumie pierwszy raz przegapiłam coś, obawiam się. Wcześniej nie zdarzyło się, żeby fotka zaginęła.

Dla mnie prowadzenie konkursu to przede wszystkim zabawa, dla uczestników to też powinna być zabawa, a nie spinanie się ;)
Tyle ode mnie na razie, bo w szkole jestem ;)

Obawiam się, że konkurs ruszy dziś w godzinach 21-22.
Ania_TM

Postprzez Radex » 21 wrz 2012, 11:13

Ania_TM napisał(a):Dla mnie prowadzenie konkursu to przede wszystkim zabawa, dla uczestników to też powinna być zabawa, a nie spinanie się

dokładnie dlatego nie przejmuj się Aniu, nic się nie stało... HEJ ANKA NIC SIĘ NIE STAŁO! NIC SIĘ NIE STAŁOOOO <lol> sory musiałem <czarodziej>
Forumowicz

Postprzez Ania_TM » 21 wrz 2012, 11:21

kurde, mam nadzieję, że fotka jest na skrzynce <oczy>

Ale sprawdzę to w domu dopiero. <zawstydzony>
Ania_TM

Postprzez malutka » 21 wrz 2012, 11:29

Radex napisał(a):dla mnie osobiście sprawa wartości nagród jest sprawą drugoplanową i uważam że konkurs jest zabawą umilającą nam czas i pozwalającą nie tylko uczestnikom pochwalić się swoimi autami ale także nacieszyć oko fanom marki dlatego bez względu na wartość nagród lub ich brak konkurs powinien się odbywać.

Radziu bardzo dosadnie to napisał. Wątpię, żeby ktokolwiek brał udział w konkursach dla nagród i ich wartości. Nic dodać nic ująć.

Ale jako, że temat nagród został poruszony, to z innej beczki i własnego doświadczenia powiem, że jak za konkurs za wątek naszych mazd, dostałam piątą z kolei gąbkę do szyby i któryś już zestaw naklejek klubowych, to się uśmiechnęłam :) Nagroda jest fajnym ukoronowaniem pracy włożonej w konkurs, nie dlatego, że jest bardzo bardzo droga/wartościowa, ale dlatego, że się ją dostało i można jej w jakiś sposób użyć. W momencie jak ktoś dostaje gadżet, który sam sobie kupił w klubowym sklepiku, albo dostał przy poprzednim konkursie, to może go co najwyżej włożyć do szuflady, albo oddać komuś znajomemu... I nie ukrywajmy, każdemu w takiej sytuacji trochę łapki opadną, mimo, że nie spodziewał się złotej palmy :)
W konkursach foto z tego co widzę są osoby, które startują praktycznie w każdej edycji. Więc nie trudno o taką sytuację.
Może jak budżet klubu się poprawi, warto by pomyśleć nad stworzeniem niedrogiego gadżetu, który będzie można jedynie wygrać? Np w danym roku kalendarzowym zrobić unikalny brelok, kubek czy naklejkę dostępne tylko w konkursach. A do tego czasu może chociaż do standardowych gadżetów dorzucać pamiątkowy dyplom?
To tylko takie moje sugestie :)
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez Paweł » 21 wrz 2012, 11:50

Dobry pomysł, też uważam, że nagrody nie powinny pokrywać się z ofertą sklepu lub ewentualnie dotyczyć rzeczy szczególnych, a nie podkładek, czy naklejek, które ma prawie każdy. Zobaczymy, co uda się z tym w najbliższej przyszłości zrobić, ale na pewno najpierw musimy zadbać o sponsorów i zmiany w formule konkursów. Przykładowo, obecnie mamy wyzwania tego tego typu, że zysk ze sprzedaży kalendarzy, które powstają ze zdjęć konkursowych, nie pokrywa kosztów rozdania dwunastu z nich jako nagród... nawet nie doliczając kosztów pakowania i wysyłki. Mamy więc nad czym się zastanawiać – zapraszam do dalszej debaty na forum organizacyjnym.
gasoline
Zarząd – Prezes

256 B4204T35 '17

Postprzez sewa » 21 wrz 2012, 11:59

Nagroda jest fajnym motywatorem po prostu. Sam dostem nie raz zestaw podkladek klubowych, naklejek lub innych gadzetow. Dlatego tak naprawde dla mnie jest to malo istotne. Tym bardziej, ze za kazdym razem co moglem to porozdawalem po forumowiczach/znajomych. Chodzi mi o sam fakt. I wydaje mi sie niepowaznym wyslanie jako nagrody samego breloczka...To jest niepowazne.
jezeli sytuacja klubu jest tak slaba, to proponuje napisac jasno od poczatku, ze nie ma nagrod w danej turze konkursu.
Tym bardziej, ze wlasnie jest to zabawa i sam chetnie zagladam w tematy konkursowe.

Albo wlasnie stworzyc unikalny gadzet niedostepny w sklepiku, ktory bedzie bardziej pozadany, a niekoniecznie kosztowny.
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 2 wrz 2009, 12:53
Auto: MX6 KL '92

Postprzez kinki » 21 wrz 2012, 12:05

Radex napisał(a):wysyłki niestety kuleją ale pamiętajmy że koledzy z Zarządu mają też swoje życie prywatne i trzeba też trochę przymrużyć oko na ten spóźniający się kubeczek czy breloczek

oczywiście że tak, ale najgorsze jest to że ktoś piszę: jutro lub pojutrze wysyłam a tego nie robi. Miesiąc później czytamy: co z moją nagrodą. Jeśli deklarujemy jakieś terminy to dotrzymujmy ich. a tak to jest jak ze wszystkim w Polsce ... z poślizgiem
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez Radex » 21 wrz 2012, 12:12

sewa napisał(a):bardziej pozadany, a niekoniecznie kosztowny.

to by było bardzo dobre rozwiązanie. fundusze klubu by nie ucierpiały a zarazem niski koszt nie czyniłby nagrody błachostką gdyż była by ona unikalna i tym samym miała dużą wartość niematerialną tudzież kolekcjonerską :)

co Wy na to żeby zrobić konkurs na wymyślenie właśnie takiej nagrody?

byłaby ciekawa burza mózgów i powstałyby na pewno ciekawe pomysły! :)
każdy chętny wymyślił by coś, zaprojektował/naszkicował/narysował oraz opisał gadżet.
Forumowicz

Postprzez Paweł » 21 wrz 2012, 12:20

sewa napisał(a):Chodzi mi o sam fakt. I wydaje mi sie niepowaznym wyslanie jako nagrody samego breloczka...To jest niepowazne.

Dlatego nagrody w przyszłym roku będą dokładnie określone w regulaminie. Unikniemy niemiłych nieporozumień i rozczarowań, po przyznaniu jako nagrody klubowego breloka.
gasoline
Zarząd – Prezes

256 B4204T35 '17

Postprzez Neonixos666 » 21 wrz 2012, 15:40

kinki napisał(a):najgorsze jest to że ktoś piszę: jutro lub pojutrze wysyłam a tego nie robi.

Ja czekam już rok na nagrody ze zlotu, i wiele razy już słyszałem że jurto wysyłka...
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Rzarii » 21 wrz 2012, 16:40

Liczy się zabawa!:)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Forumowicz

Od: 17 cze 2011, 14:45
Auto: MX5 NA 1.6
Seat Ibiza 1.9TDI
Jawa Skuter 50
Jawa Mustang 50

Postprzez Ania_TM » 21 wrz 2012, 19:15

Ja wróciłam do domu dopiero, podłącze kroplówkę z kofeiną i robię ankietę.
Zdjęcie Diany znalazło się na skrzynce, sama jestem zdziwiona, że nie dopatrzyłam go. <zawstydzony>
No ale zawsze jest ten pierwszy raz, odkąd jestem KK bałam się,że coś przegapię :P i stało się akurat w tym konkursie. ;)

Przepraszam za powstałe zamieszanie z tego powodu, ale sytuacja, która zaistniała skłoniła też do dyskusji, co mam nadzieję, że zaprocentuje jakoś na przyszłość.

zapraszam do udziału w ankiecie, która zapewne wystartuje ok 20.

Pamiętajcie, liczy się zabawa :)
Ania_TM

Postprzez GRU » 21 wrz 2012, 19:19

<spoko> <spoko>
GRU