Kalendarz klubowy – dyskusja
Głosy poszły w świat
Wybór ciężki bo każde coś w sobie ma
Może by tak na ostatniej stronie kalendarza umieścić wszystkie (ew. te które się nie zakwalifikują do 12) w miniaturkach, uformować w jakiś kolaż

Zdravko napisał(a):![]()

enio napisał(a):Jeżeli podoba się wam wersja 2 zaproponowana przez Zdravko czyli pod zdjęciem układ tygodniowy (co uważam za najlepszy) to mogę pomóc. Mam w wersji wektorowej przygotowany taki na 2012 wraz z imionami i świętami pod datami.
A tak w kwestii kalendarzy na przyszłość, to ja przygotowuję je co roku dla pewnej osoby z drukarni (ja zajmuję się tylko stroną techniczną czyli układ, wyrównanie i zmiany coroczne). Robię to już w sierpniu/wrześniu więc kwestie techniczne uważam, że powinny być już wtedy omawiane na forum a nie na ostatni gwizdek tak jak jest to teraz. Pozdrawiam
Myślę, że władze mogłyby się tym zainteresować
Dominator napisał(a): Może by tak na ostatniej stronie kalendarza umieścić wszystkie (ew. te które się nie zakwalifikują do 12) w miniaturkach, uformować w jakiś kolaż![]()
Również jestem za

pawcio1017 napisał(a):Zdravko napisał(a):![]()
Dodałbym ewentualnie małą czcionką imieniny skoro paru osobom tak na tym zależało.
Mmm... gratuluję oka! Doskonały układ do umieszczenia w nim poziomo zorientowanych zdjęć samochodów.
the right man in the wrong place...
Jakoś w 2008 i 2009 nie było to problememtco_tm napisał(a):Doskonały układ do umieszczenia w nim poziomo zorientowanych zdjęć samochodów.
I te kalendarze te kilka lat wiszą i nic im się nie dzieje a ten z 2010 roku to po kilku dniach zaczął się zwijać na rogach.
tco_tm napisał(a):Mmm... gratuluję oka! Doskonały układ do umieszczenia w nim poziomo zorientowanych zdjęć samochodów.
Odnoszę wrażenie, że zarządowi naprawdę nie podoba się, iż część społeczności chciała by inny kalendarz niż to widzą Oni. Ja np nie rozumiem w czym problem, żeby pod poziomą orientacją zdjęć umieścić tygodniową strukturę kalendarium. Nie wiem jak wyglądał poprzedni kalendarz, czy był "szerszy" czy "wyższy" ale to nie istotne bo jak się chce to się da.
- Od: 29 sie 2008, 13:24
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0
enio napisał(a):Odnoszę wrażenie, że zarządowi naprawdę nie podoba się, iż część społeczności chciała by inny kalendarz niż to widzą Oni.
Zarząd wyjątkowo bierze sobie do serca zdanie części społeczności, nawet jeśli nie składa się ona z klubowiczów i nawet jeśli liczy kilka osób.
Siw-y napisał(a):I te kalendarze te kilka lat wiszą i nic im się nie dzieje a ten z 2010 roku to po kilku dniach zaczął się zwijać na rogach.
Faktycznie, kalendarze z 2010 były wyjątkowo podłej jakości, o czym niestety dowiedzieliśmy się dopiero w chwili odbioru. Co prawda, nie zauważyłem, żeby mój zniekształcił się, a mam go do tej pory.
Siw-y napisał(a):Jakoś w 2008 i 2009 nie było to problemem
Ponieważ wtedy nikt nie przejmował się, że zdjęcia na klubowym kalendarzu zajmują poniżej 50% jego powierzchni. Zgadam się, że ich funkcjonalność była większa, ale kosztem wyglądu i uważam, że dla takich zdjęć jakie mamy, warto z niej chociaż w części zrezygnować. Dodam również, że "funkcjonalne" propozycje w zdecydowanej większości ranią moje uczucia estetyczne, ale to już subiektywna sprawa – chcę tylko zasygnalizować, że również mam prawo do oceny.
To czego oczekuję w tej chwili, to przedstawienie kilku projektów przez osoby, które widzą kalendarz w taki lub inny sposób. Projekty powinny uwzględniać charakter nadesłanych zdjęć i być w ostatecznej formie. Oczywiście, nie oczekuję własnoręcznej produkcji, szczególnie jeśli ktoś się na tym nie zna i nie posiada narzędzi – projekty mogą powstać w rękach grafików, agencji reklamowych, etc. etc. Ważne, żeby można było na ich podstawie przeprowadzić ankietę – tak, abyśmy mieli pewność jakie są oczekiwania większości, a następnie wybrany projekt uzupełnić o pozostałe miesiące i przesłać do drukarni.
tco_tm napisał(a):Zarząd wyjątkowo bierze sobie do serca zdanie części społeczności, nawet jeśli nie składa się ona z klubowiczów i nawet jeśli liczy kilka osób.
Brawo i tym optymistycznym akcentem wypadaloby zakonczyc dyskusje.
Zgadnij kotku, co mam w środku....
- Od: 22 kwi 2006, 20:18
- Auto: M6 2.3 Sport
Mi się podoba następujący układ kalendarza

i myślę że pozioma orientacja zdjęć w ogóle nie przeszkodzi takiemu układowi.
Jeśli ten jest zły to proszę zarząd o przedstawienie kilku "prawidłowych" propozycji – wybierzemy coś wspólnie.

i myślę że pozioma orientacja zdjęć w ogóle nie przeszkodzi takiemu układowi.
Jeśli ten jest zły to proszę zarząd o przedstawienie kilku "prawidłowych" propozycji – wybierzemy coś wspólnie.
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Boję się coś napisać, żeby nie zostać ponownie posądzonym o nieliczenie się ze zdaniem "części społeczności"
. Każdy układ jest ok i każdy jak widać może być zły – zależy od gustu i potrzeb osoby oceniającej. Jeśli zakładamy, że zdjęcia w kalendarzu klubowym są clue, a nie tylko dodatkiem, to taki układ jak powyższy należy uznać za jeden z najlepszych. 
tco_tm napisał(a): to taki układ jak powyższy należy uznać za jeden z najlepszych.
Dokładnie tak samo myślę

-
Pawciu
tco_tm napisał(a):Jeśli zakładamy, że zdjęcia w kalendarzu klubowym są clue, a nie tylko dodatkiem, to taki układ jak powyższy należy uznać za jeden z najlepszych.
Zgadzam się. Dla mnie kalendarz na pierwszym miejscu ma być ozdobą, dopiero gdzieś dalej ma być użyteczny [do notatek czy innych bzdetów].
Jakiś tam podpis Leszka :P
Radex napisał(a):ja proponuję coś pomiędzy propozycją Zdravko a Don Gregorio:
myślę że kalendarz nie jest zbytnio "inwalidzki" a i bardziej user friendly![]()
tylko pisany np czcionką "MAZDASPEED"
No i extra. Można jedynie spróbować by zdjęcie zanikało za kalendarzem (coś a'la gradient), ale tak też jest fajnie.
- Od: 29 sie 2008, 13:24
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0
enio napisał(a):Można jedynie spróbować by zdjęcie zanikało za kalendarzem (coś a'la gradient),
juz nie kombinujcie z tym znikaniem
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Pawciu&Elvii napisał(a):tco_tm napisał(a): to taki układ jak powyższy należy uznać za jeden z najlepszych.
Dokładnie tak samo myślę
Jestem tego samego zdania.

-
Ania_TM
Dla mnie brakuje tylko numerów tygodni, na przykład z lewej strony, poza tym propozycja super 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponieważ Radex wykazał inicjatywę w projektowaniu kalendarza – czym mimo różnicy koncepcji jesteśmy bardzo ucieszeni – dlatego wspólnie zdecydowaliśmy, że poprowadzi on dalej temat i zajmie się jego realizacją w tym roku. Przed nami kilka pracowitych dni, podczas których wyłonimy projekt, wyprodukujemy go, a następnie jeszcze przed Świętami dostarczymy do wszystkich domów. Proszę więc wszystkich zainteresowanych o pomoc Radkowi, aby ten ogólny plan udało się (tym razem) zrealizować bez poślizgów. 

Radex napisał(a):a proponuję coś pomiędzy propozycją Zdravko a Don Gregorio:
myślę że kalendarz nie jest zbytnio "inwalidzki" a i bardziej user friendly
tylko pisany np czcionką "MAZDASPEED"
wg mnie idealne rozwiązanie

- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red