Wyjaśnienia i to co mi sie nie podoba w klubie

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez Violetka » 22 maja 2007, 12:13

dunia napisał(a):co do Violki sponsora to dokładnie nie wiem czy byłoby to zapłacenie np. lotniska czy kasa

miała to być opłata za lotnisko, pokaz i nauka przez zawodowych drifterów na ich autach, a nie jak twierdził były KS, że drift przednionapędowymi Waszymi mazdami <lol>
Obrazek
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche

www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
Forumowicz

Od: 20 lut 2006, 17:46
Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8

Postprzez Pit » 22 maja 2007, 12:18

Violetka napisał(a):
dunia napisał(a):co do Violki sponsora to dokładnie nie wiem czy byłoby to zapłacenie np. lotniska czy kasa

miała to być opłata za lotnisko, pokaz i nauka przez zawodowych drifterów na ich autach, a nie jak twierdził KS, że drift przednionapędowymi Waszymi mazdami <lol>

heh znów Violcia widzę nie ogarniasz.... pamiętasz naszą rozmowę, w której stwierdziłem, że żadne z naszych aut niezadriftuje.... powiedziałaś, że Twoje tak :) Jak masz zeszperowany dyfer i takiego buta, że srobisz power off'a to powodzenia :) Nie wiem, czy wiesz, ale nie tylko przeniesienie napędu na oś kwalifikuje auto do tego sportu, jest wiele innych kwestii jak chociażby nastawy zawiechy, regulowane wahacze, itp. ...ach jak Wy lubicie zmieniać rzeczywistość, oj jak bardzo <lol> mnie to już nie rusza, ale bardzo Cię proszę, nie wypisuj bzdur.
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Grzyby » 22 maja 2007, 12:22

Piotrek, a co twój wywód ma do meritum czyli do
Violetka napisał(a):miała to być opłata za lotnisko, pokaz i nauka przez zawodowych drifterów na ich autach

????

Piotruś napisał(a):ach jak Wy lubicie zmieniać rzeczywistość, oj jak bardzo

ach jak ty starasz się udowodnić że inni są bee a ty cacysuperhiper :|
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Pit » 22 maja 2007, 12:25

Grzyby napisał(a):
Piotruś napisał(a):ach jak Wy lubicie zmieniać rzeczywistość, oj jak bardzo

ach jak ty starasz się udowodnić że inni są bee a ty cacysuperhiper :|

Nigdy w życiu :) jestem strasznie mendowaty i wredny, przeklinam w PW :]
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez anonimka » 22 maja 2007, 16:20

dla umilenia dnia chciałam wam tylko pokazac..... nowe dziecko mazdaspeed..... :)

Obrazek
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
Forumowicz

Od: 31 mar 2007, 15:10
Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 16:39

brii napisał(a): nawet dla tych którzy Ci nie ufają.

ten kto mi nie ufa powinien zalozyc ankiete nad moim odwolaniem
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 16:48

brii napisał(a):Wkurza mnie "równość" – napisane nie raz było, że wszyscy mają wpłacić kasę na zlot przed zlotem, w przeciwnym wypadku nie zostaną wpuszczeni. I co? I nic – nikt nic nie sprawdzał ludzie wpłacali na miejscu, co najciekawsze robili tak żółci... Dobry przykład z góry

byly 3-4 osoby ktore dzownily do mnie osobiscie i prosily mnie o taka mozliwosc – powody byly ronze – odbior auta w ostatni dzien albo prac i nie wiadomo czy bedzie urlop, ja kazda sprawde staram sie zalatwiac indywidulanie aby kazdy byl zadowolony :) szczegolnie klubowicz :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 16:50

m4rcin napisał(a):posty są cięte (SimoneuS, mbmaster, zAgatka),

buhehe ? tylki przeklenstwa i lniki do bilansu

m4rcin napisał(a):Bez odbioru.

nara
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 16:56

brii napisał(a):To po co ustalacie restrykcyjne zasady i straszycie ludzi, że nie zostaną wpuszczeni jak nie zpałacą wcześniej??

bo jest balagan na zlocie a ja nie mam zamiaru latac i spisywac aby mnie ktos potem osarzal ze cos wkladam do kieszeni

na tym zlocie byl popelniony ogromnny blad, nastepny razem wplaty beda tylko mozna przelewac do tygodnia przed zlotem
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 17:02

brii napisał(a): ale to jedyny sposób by ludzie

tylko jedna osoba mi to wytknela z klubowiczow – marcin – i nikt wiecej a przypominam, ze mamy ich ponad 160

p.s przepraszam ze odpowiadam w paru postach ale nie chce mi sie inaczej bo bym sie pogubil
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 17:03

SimoneuS napisał(a):mówie to otwarcie – przekręt... pomyłka...błędna decyzja – w Koninie ulotniło sie 1300zł z zysku wygenerowanego z cześci lotniskowej!!

gdzie ci sie ulotnilo ? odczep sie od finansowania klubu bo to nie twoja sprawa, jeszcze raz kogos obrazisz i twoje konto zostanie usuniete
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Puhcio » 22 maja 2007, 17:53

dunia napisał(a):dlatego, że naprawdę nie mamy z tego tytułu żadnych korzyści a dużo problemów. Rozmawiałam na ten temat z moim prawnikiem i uwierz mi ze to nie jest takie proste, że banda dzieciaków krzyknie jupppi zrzeszamy się! To jest profesjonalna księgowość za którą trzeba płacić, posiedzenia zarządu (do którego celowo niektórzy dążą, bo członek zarządu w Stowarzyszeniu to juz fucha), zwiększenie się stanowisk np. skarbnik, sekretarz, prezes, 2 x vice, itd. A co z siedzibą Stowarzyszenia – u kogo zrobimy siedzibę?
Kto się będzie za wszystko tłumaczył przed Kontrolami, skarbówką itd.
Sam proces przygotowawczy to już pare miesięcy pracy – a kto wynajmie i opłaci prawnika, będzie jeździł do niego na konsultacje? A jak logistycznie wyobrażacie sobie zebranie setek podpisów? na zasadzie "jedna baba drugiej babie..."?

jeśli ktoś opowiada się za Stowarzyszeniem, może warto sprawdzić zalety i wady a potem krzyczeć.
Kto w razie rozwiązania będzie ponosił odpowiedzialność prawną za finanse i dokumentację?

Ja się wypowiem tylko merytorycznie i proszę nie wciągać mnie w to. Tym bardziej, nie życzę sobie komentarzy, że nie jestem klubowiczem. Byłem, a dalej uczestniczę w życiu tego klubu.

dunia skoro jesteś tak prawnie połapana w sprawach (nie traktuj tego jako atak, bo zaraz się posypie) to jak prawnie wygląda obecnie klub. Przez konto Globy'iego przewalają się pewne sumy. Nie są szokujące, aczkolwiek pewnie koło 20.000 PLN rocznie tego będzie. Czy to nie jest darowizna ? Czy nie powinien się rozliczać z tych pieniędzy z fiskusem ? Kto zapłaci ew. podatek (przypominam, ze dla braku pokrewieństwa jest to dość pokaźny %).

Czy uważacie to za słuszne, by narażać Marcina na ew. problemy ? A jeśli stowarzyszenie nas przerasta ... to moze poprosić kogoś o profesjonalną pomoc. Mało mamy prawników na forum ?

A tłumaczenie nie bo nie, bo w stowarzyszeniach też mogą się zdarzać przekręty – więc w czym problem ?

Nie podoba mi się też styl rozmowy. Każdy kto pełni jakąś funkcję w tym klubie, pełni ją dla klubowiczów i forumowiczów, więc trochę więcej szacunku. Powiedzenie "nie podoba Ci się, to wyp#&$*#" .. powinno chyba działać w drugą stronę. Jeśli ktoś na stanowisku nie jest w stanie merytorycznie odpowiedzieć i kulturalnie ...

Podnoszenie argumentu "ty nie jesteś już w klubie to się nie wypowiadaj", jest trochę nieeleganckie. To co się robiło przez jakiś czas nie jest już ważne, tylko rezygnacja i brak tabliczki ? To jak p. Jurek po odejściu z PiS ...

Dla spokoju również uważam, ze finanse powinny być jawne. Mimo całej sympatii ravo .. stwierdzenie "bo nie mam czasu". Dla mnie jasne jest, że część rzeczy jest robiona po znajomości i nie ma na to faktur, bo jest taniej .. mylę się ? Jeśli tak jest to można to wytłumaczyć, zamiast obrzucać kogoś błotem, bo porusza ten temat ...
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG

Postprzez brii » 22 maja 2007, 17:58

Puhcio <spoko>

Puhcio napisał(a):Czy uważacie to za słuszne, by narażać Marcina na ew. problemy ?

Dwa razy już o tym pisałem, ale po duni to spływa...

ravo – ja Cię nie atakuję, a jak prześledzisz wszystkie wątki powstałem w ostatnich dniach a związane z tym zamieszaniem to zobaczysz, że wiele osób chce pełnej wiedzy o finansach i Cię pomawia...
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 18:01

Puhcio napisał(a):ty nie jesteś już w klubie to się nie wypowiadaj"

nie bedzie mi ktos mowil co mam robic z kasa ludzi ( klubowiczow ) jak sam nie placi, czemu ma decydowac za nich jak to oni maja wladze w tym klubie ( klubowicze )

Puhcio napisał(a):Dla mnie jasne jest, że część rzeczy jest robiona po znajomości i nie ma na to faktur, bo jest taniej .. mylę się ? Jeśli tak jest to można to wytłumaczyć, zamiast obrzucać kogoś błotem, bo porusza ten temat ...

oczywiscie, ze sa robione po znajmosci, czesto wykorzystuje sie je dla klubu a potem prywatnie sie za nie rewanzuje, uwazam to za normalne i jak juz mowilem w tym temacie nie zmienie swojego zdania
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Globy » 22 maja 2007, 18:06

m4rcin napisał(a):1) Konkursy:
piękności – głosowanie

Jesli chodzi o Ryki, takowe zostalo przeprowadzone i trzymam w reku kartke z iloscia glosow (Mazda Jacka wygrala 1 glosem). Gdzie kto ma oczy – nie wnikam ;)
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez SimoneuS » 22 maja 2007, 18:08

..
Ostatnio edytowano 26 maja 2007, 00:06 przez SimoneuS, łącznie edytowano 1 raz
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 11 lis 2003, 20:57

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 18:11

jak mnei kos spytwa watku " bilans klubowy" to odpowiem na kazde pytanie !! ile razy szymon mam ci to pisac ?
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez jacobs » 22 maja 2007, 18:22

ravo napisał(a):nie bedzie mi ktos mowil co mam robic z kasa ludzi ( klubowiczow ) jak sam nie placi, czemu ma decydowac za nich jak to oni maja wladze w tym klubie ( klubowicze )

ravo, nie ośmieszaj się, ciekawe od kiedy tak jest
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 18:33

ravo, nie ośmieszaj się, ciekawe od kiedy tak jest

od zawsze, bardzo sie mylisz jak uwazasz inaczej :) kazdy moze teraz wejsc do PiO i napisac, chce odwolac zarzad prosze o ankiete i wtedy taka bedzie, ale jak juz mowilem sto razy, lada chwila bedzie post globiego w PiO po ktorym klubowicze beda mogli podjac decyzje i kazdy bedzie mogl napisac co chce, podkreslam klubowicze
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez jacobs » 22 maja 2007, 18:36

ravo napisał(a):od zawsze, bardzo sie mylisz jak uwazasz inaczej usmiech kazdy moze teraz wejsc do PiO i napisac, chce odwolac zarzad prosze o ankiete i wtedy taka bedzie, ale jak juz mowilem sto razy,

i oczywiście będzie zrobione tak żeby pomysł nie przeszedł...
ravo napisał(a):lada chwila bedzie post globiego w PiO po ktorym klubowicze beda mogli podjac decyzje i kazdy bedzie mogl napisac co chce, podkreslam klubowicze

zobaczymy....
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31