V Konkurs Fotograficzny ''Mazda & wiosna'
głos oddany 

Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche
www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
- Od: 20 lut 2006, 17:46
- Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8
Xionc napisał(a):A co do nr 8 na bank coś jest nie tak z tym niebem
poprostu pejzaż podobny do tego z tapety Windows XP:)
Mysle, ze zastosujemy te opcje przy nastepnym konkursie! Gratuluje osobom bioracym udzial w konkursie, poziom jest naprawde wysoki i przyszla masa swietnych fotek... Czuc zapach wiosny
PS. Rozsylam mailing.
PS. Rozsylam mailing.
Jestem za tym, aby można było oddać głos na WIĘCEJ jak JEDNĄ fotkę – bo wybieranie jednej z >30 jest dla mnie nieporozumieniem.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Co do glosowania. Proponuje, aby kazdy mial mozliwosc zaglosowania na 3 fotki, a pozniej admin/mod wybiera 3 foty (lub ile tam uwaza) z najwieksza iloscia glosow i robimy druga ture glosujac juz wtedy na jedna z tych 3ech lub ilus tam fotek.
Tak byo by latwiej sie zdecydowac.
Tak byo by latwiej sie zdecydowac.
Każdy głosuje na trzy fotki (potem będą w kalendarzu?) i ta, która dostała najwięcej głosów wygrywa jako pierwsza a te dwie następne w kolejności wskakuja na 2 i 3 miejsce automatycznie.logimen napisał(a):Co do glosowania. Proponuje, aby kazdy mial mozliwosc zaglosowania na 3 fotki, a pozniej admin/mod wybiera 3 foty (lub ile tam uwaza) z najwieksza iloscia glosow i robimy druga ture glosujac juz wtedy na jedna z tych 3ech lub ilus tam fotek.
Uważam, że wybór jednej to przegięcie.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
xANDy napisał(a):Każdy głosuje na trzy fotki (potem będą w kalendarzu?) i ta, która dostała najwięcej głosów wygrywa jako pierwsza a te dwie następne w kolejności wskakuja na 2 i 3 miejsce automatycznie.logimen napisał(a):Co do glosowania. Proponuje, aby kazdy mial mozliwosc zaglosowania na 3 fotki, a pozniej admin/mod wybiera 3 foty (lub ile tam uwaza) z najwieksza iloscia glosow i robimy druga ture glosujac juz wtedy na jedna z tych 3ech lub ilus tam fotek.
Uważam, że wybór jednej to przegięcie.
No to oczywiste, ze musi byc jakies podium na ktorym zawsze sa 3 miejsca :–) Nie sprecyzowalem.
Witam
Pierwszy raz biorę udział w konkursie na tym forum i mam tylko jedną uwagę co do oceniania:
Uważam że pod określeniem "techniki" powinno być rozumiane skomponowanie zdjęcia, czyli po prostu tzw. ujęcie, a nie jak to niektórzy koledzy określili technika typowo fotgraficzna czyli naświetlenia, migawki i inne sprawy dające efekt końcowy. Przy tak zawodowo rozumianej "technice" trzeba by z całego konkursu wyrzucić połowę fotek jako zrobione niezgodnie z kanonami fotografii, a nie o to przecież chodzi. W końcu to chyba ma być konkurs "zabawa" dla amatorów którzy łapią swoją "fullautomat idiotenkamere" i uwieczniają wiosnę w powiązaniu z ukochaną maszyną.
Postarajcie się ocenić to "coś" w zdjęciu, a nie profesjonalizm sprzętu i warsztatu.
Pozdrawiam
Krzysiek.
Pierwszy raz biorę udział w konkursie na tym forum i mam tylko jedną uwagę co do oceniania:
Zdjęcia ocenione powinny być jedynie pod kątem techniki i okoliczności wykonania, a nie samego samochodu...
Uważam że pod określeniem "techniki" powinno być rozumiane skomponowanie zdjęcia, czyli po prostu tzw. ujęcie, a nie jak to niektórzy koledzy określili technika typowo fotgraficzna czyli naświetlenia, migawki i inne sprawy dające efekt końcowy. Przy tak zawodowo rozumianej "technice" trzeba by z całego konkursu wyrzucić połowę fotek jako zrobione niezgodnie z kanonami fotografii, a nie o to przecież chodzi. W końcu to chyba ma być konkurs "zabawa" dla amatorów którzy łapią swoją "fullautomat idiotenkamere" i uwieczniają wiosnę w powiązaniu z ukochaną maszyną.
Postarajcie się ocenić to "coś" w zdjęciu, a nie profesjonalizm sprzętu i warsztatu.
Pozdrawiam
Krzysiek.
- Od: 11 sty 2007, 23:11
- Auto: ----------
ciężki wybór, oj ciężki. z pięciu typów, które mam wybrać ten number 1... 
- Od: 7 paź 2006, 23:30
- Auto: mx-3 1.6 16v benzynu+LPG
Zagłosowałem
Czy się coś zmieniło w tym względzie ostatnio, czy obróbka graficzna w fotoszopie dalej jest zabroniona?
Czy się coś zmieniło w tym względzie ostatnio, czy obróbka graficzna w fotoszopie dalej jest zabroniona?
-
Gość
Kasztanki napisał(a):Czy się coś zmieniło w tym względzie ostatnio, czy obróbka graficzna w fotoszopie dalej jest zabroniona?
wszystko było wyjaśnione w regulaminie konkursu – jak ktoś obrabiał to musiał wysłać opis przeróbek oraz oryginał do wglądu
sz.krzysiek napisał(a):Uważam że pod określeniem "techniki" powinno być rozumiane skomponowanie zdjęcia, czyli po prostu tzw. ujęcie, a nie jak to niektórzy koledzy określili technika typowo fotgraficzna czyli naświetlenia, migawki i inne sprawy dające efekt końcowy. Przy tak zawodowo rozumianej "technice" trzeba by z całego konkursu wyrzucić połowę fotek jako zrobione niezgodnie z kanonami fotografii, a nie o to przecież chodzi.
dokładnie, tymbardziej logimen jeśli zdjęcia miały by być rzeczywiście oceniane typowo "technicznie" to trzeba by do tego powołac komisję ludzi, którzy się na tym znają bo ja np. nie wiem gdzie była jak przesłona ustawiona czy jaki obiektyw zastosowany czy co tam jeszcze
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99