Uśmiech Mazdy dla Dzieciaków 2012

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez Szalotka » 23 kwi 2012, 14:35

lukias81 napisał(a):oni strasznie się lubią chwalić swoim sprzętem to pewnie się zgodzi.

A dzieci lubią strażaków. Większość nas z czasów dzieciństwa chciała zostać strażakiem :D

Lulka napisał(a):trzymajcie kciuki :)

Trzymamy :)
<spoko>
A Straż Pożarną można zawsze poprosić obojętnie gdzie by mieli przyjechać :) Może się zgodzą :)
Jak już bedzie znane znane miejsce to mozna sie zwrócić do pobliskiej jednostki ;)
Szalotka

Postprzez Szalotka » 23 kwi 2012, 16:22

Wpadnij do Zgonu w dniach 3-6 Maja i nam przekażesz :) Z tego co wiem szadol1 się do nas wybiera w majowe odwiedziny to może jemu dostarczysz w miedzy czasie ? :)
Szalotka

Postprzez mcmorik » 23 kwi 2012, 18:21

Niestety nie dotarłem do Rembertowa z przyczyn zdrowotnych :( pół dnia jeździłem za miejscem na imp. i :(
Jutro się widzimy to może coś się wyjaśni i poustalamy co i jak
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez AmRoZ » 24 kwi 2012, 07:18

Aktualizacja wpłat dokonywana będzie w 2 poście on będzie edytowany ...

Pozdrawiam
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Szalotka » 24 kwi 2012, 14:22

No i chyba mamy problem z głowy jeśli chodzi o miejsce :)
Znalazł się teren na którym możemy zorganizować piknik dla dzieciaków. Zarezerwowałem wstępnie termin 2.06.2012 – Sobota

Boiska sportowe – AON
Warszawa – Rembertów ul. Strażacka 121
Mapka

Jest sporo miejsca żeby rozstawić się z kuchnią polową, grillem etc. Miejsca na organizacje zabaw i konkursów dla dzieciaków też jest pod dostatkiem. W piłkę też możemy zagrać na miejscu. Są bramki tylko sami musimy je rozstawić ale spokojnie bo jest gdzie. Samochody i motory też jest gdzie zaparkować. Jakby dzieci miały przyjechać jakims busem to też się zmieści.Mamy także dwa namioty do dyspozycji.
Opłata za wynajęcie całego terenu (oprócz boiska ligowego na który jest zakaz wstępu) wynosi 300 pln. Nie udało się za free więc zaproponowałem 200 złotych. Właściciel chciał 500. Stanęło na 300. Tyle udało się załatwić.

Pytanie teraz czy miejsce i warunki finansowe pasują bo muszę potwierdzić.

Kilka fotek, które udało mi się na szybko zrobić.

Część przykryta folią też będzie dostępna. Jest tam ładniejsza trawa. Drugie tyle co odsłonięte.
Obrazek

Dodatkowy kawałek terenu
Obrazek

Namioty z których też możemy korzystać
Obrazek
Szalotka

Postprzez nell8 » 25 kwi 2012, 09:46

A czy na tym terenie jest jakieś wc, toi-toi, czy coś w tym stylu oraz dostęp do bieżącej wody?
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez Mazd Max » 25 kwi 2012, 10:10

nell8 napisał(a):A czy na tym terenie jest jakieś wc, toi-toi, czy coś w tym stylu oraz dostęp do bieżącej wody?

Budki didżeja trzeba pewnie załatwić....ale wodę mogą nam użyczyć sąsiedzi strażacy :D
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez Szalotka » 25 kwi 2012, 10:54

Jest dostęp do wody. Toalety mają byc gotowe na czerwiec. Trwa tam delikatny remont.

Co do spraw organizacyjnych.

Start imprezy planujemy o godz. 11.00 dnia 02.06.2012 – Sobota. AON – Rembertów.
Spotkanie na ul. Jaktorowskiej 4 przy placówce odbędzie się o godz. 9.30.
O godzinie 10.00 nastąpi odjazd kolumny złożonej z motocykli i naszych aut. Dobrze żeby Mazd było jak najwięcej bo motocykli ma być sporo. Jeśli dyrekcja zezwoli dzieci wezmiemy do Mazd. Jeśli nie to będzie konieczność wynajęcia autokaru. Kolega z klubu Shadow ma się postarać o asekurację Policji. Sytuacja wyglądałaby wtedy tak że na początku jedzie patrol. Tuż za nim motocykliści –> autokar –> Mazdy –> patrol. Jesli nie uda się z Policją to poradzimy sobie jakoś sami.
Po wcześniejszej konsultacji osobami odpowiedzialnym za organizację kolumny będą
AmRoZ od nas i Szadri z klubu Shadow.
mcmorik ogarnie dzieci i dyrekcję żeby zamieszania nie było.

W ośrodku na miejscu od godziny 9.00 bądz 9.30 (do ustalenia) będą
gromaciek + Sylwia
Mazd Max + Ewa
Lulu + Speed
nell8
Riśta
Siw-y

Trzeba ogarniać co się da :)

Speed wez pachołki. Przydadzą się na boisko :)
Riśta ma załatwić scianę wspinaczkową i grilla razem z grillowym. Tego co w zeszłym roku.
mx6sc myślę że załatwi kuchnię polową bo Szadri i spółka ugotują grochówkę.
Mazd Max zajmie się sprawą plakatów.
Ja się zajmę boiskiem. Do pomocy bedę miał Mazd Maxa, Siwego i Speeda :)
Chłopaki z Shadow mają też zorganizować sprzęt grający co by nam trochę muzą zabrzmiało :)
nell8 i Lulu myślę że na spokojnie mogą się zająć organizacją konkursów i zabaw dla dzieci. Pomocą na pewno może być Sylwia i Ewa. Pewnie też dołączy do tego bionda8
karolina, która w zeszłym roku spokojnie ogarnęła dzieciaków myślę że w tym roku poradzi sobie równie dobrze. Myślę że nell8 i Riśta już się o to postarają ponieważ jest to ich dobra koleżanka.
No i oczywiście każdy chętny jak się juz wszyscy zjadą też mile widziany <spoko>
Klub Shadow też przygotuje konkursy od siebie :)

Co do spraw finansowych to tak jak u nas już ruszyło to od dziś rusza akcja u motocyklistów.
Ustaliliśmy że pieniadze jakie zbierze klub Shadow na tydzień przed imprezą przeleją na nasze konto.
Ustalimy wtedy na szybko kto jedzie na zakupy.
Przez mcmorika bedzie sporządzona lista co jest najbardziej potrzebne. Te zakupy zrobione zostaną w pierwszej kolejności. Kolejne to już według naszego uznania. Mięso, słodycze, napoje etc :)
Jak o czymś zapomniałem to dopiszę :)

* (Autokar w przypadku jak dyrekcja nie wyrazi zgody na przewóz dzieci autami)

Myslę że chyba jakoś w miarę sie wypisałem. Jak cos popaprałem to sorry :D
-------------------------------------------------------------------------------
ps.
Dostałem informację od nell8 że jest także szansa zrobienia imprezy w Konstancinie.
Kaśka ma się zorientować także jak jest z boiskiem w okolicy.

Link do ośrodka
Centrum Szkoleniowo – Konferencyjne Konstancin – Jeziorna
Szalotka

Postprzez Lulka » 25 kwi 2012, 13:31

ok to działamy :)

Andrzej nagłośnisz sprawę na Fejsie?

co do konkursów dla dzieci to nell i bionda dadzą sobie świetnie rade :) ja wolałabym być bardziej "posiłkowym" organizatorem zabaw dla dzieci :D
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez mcmorik » 25 kwi 2012, 14:56

Jeśli chodzi o przewiezienie dzieci Mazdami :)
rozmawiałem z dyr. prosiłem żebyśmy zorganizowali przejazd tak jak chcieliśmy ;) nie bede opisywał szczegółów rozmowy ale dyr. dowie sie dokładnie żeby przypału nie było i podejmie decyzję ;) w razie czego każdy ;) mazdowicz wiozący dzieci będzie miał towarzystwo w postaci kogoś z wychowawców :)
jak będę miał oficjalne potwierdzenie to dam znać :D

ps.
listy rzeczy potrzebnych... jeszcze nie robiłem bo nie bylo czasu narazie podczas tego krótkiego spotkania ale jeszcze jest czas więc na spokojnie przygotuje ;)
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez Szalotka » 25 kwi 2012, 15:15

mcmorik napisał(a):rozmawiałem z dyr. prosiłem żebyśmy zorganizowali przejazd tak jak chcieliśmy ;) nie bede opisywał szczegółów rozmowy ale dyr. dowie sie dokładnie żeby przypału nie było i podejmie decyzję ;) w razie czego każdy ;) mazdowicz wiozący dzieci będzie miał towarzystwo w postaci kogoś z wychowawców :)
jak będę miał oficjalne potwierdzenie to dam znać :D

To czekamy :)
Ominiemy wynajmowanie autokaru. Jeśli chodzi o wychowawców to nie sądze żeby było ich aż tylu żeby w każdym aucie się znalezli. Wystarczy że będą w pierwszym samochodzie, w którymś w srodku i w ostatnim :) Będziemy jechać kolumną z prawdopodobną eskortą Policji. Jeśli Policja nie będzie uczestniczyć to mamy CB, telefony etc. Poradzimy sobie. To nie będzie nasza pierwsza kolumna. Tym bardziej motocyklistów <spoko>
Zresztą to jest sprawa do dogadania. Najważniejsze żeby była zgoda na przewóz.
Sprawy organizacji kolumny przeprowadzą AmRoZ i Szadri już w dniu imprezy :)
Szalotka

Postprzez nell8 » 25 kwi 2012, 16:02

gromaciek napisał(a):nell8 i Lulu myślę że na spokojnie mogą się zająć organizacją konkursów i zabaw dla dzieci

Tak żeby była jasność – organizacją mogę się jak najbardziej zająć (nawet już się zajmuję razem z riśtą :) ), ale nie realizacją i braniem jakiegoś czynnego udziału w zabawach z dziećmi (ja się po prostu do tego nie nadaję, nie przepadam, nie mam cierpliwości itd.) :|

Lulka napisał(a):ja wolałabym być bardziej "posiłkowym" organizatorem zabaw dla dzieci

Tzn. co konkretnie będziesz robić, bo nie rozumiem? <co?>
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez Szalotka » 25 kwi 2012, 16:21

Karolina i bionda8 dadzą sobie swietnie radę <spoko>
Sylwia, Ewa, może Lidka (jeśli będzie w tym czasie w Warszawie) myślę że z miłą chęcią pomogą.

nell8 jeśli możesz to zajmij się fotografowaniem konkursów dla dzieciaków <spoko>
Inne osoby w tym czasie bedą fotografować pozostałe sprawy typu mecz, jazdy autami, motorami etc :)
Szalotka

Postprzez kacha » 25 kwi 2012, 18:36

Ja (swieżak na forum) mogę fotografować.
Forumowicz

Od: 7 kwi 2011, 15:36
Auto: Hyundai i30
MZ TS 250/1 30-letnia

Postprzez Lulka » 25 kwi 2012, 19:05

nell8 napisał(a):
Lulka napisał(a):ja wolałabym być bardziej "posiłkowym" organizatorem zabaw dla dzieci

Tzn. co konkretnie będziesz robić, bo nie rozumiem? <co?>

po prostu na tą chwilę nie wiem, czy będę w stanie się rozczłonkować, bo jestem w trakcie załatwiania pewnych atrakcji i jeśli wypalą to nie jestem pewna czy dam rade być w dwóch miejscach jednocześnie :) a nie chciałabym by było to ze stratą dla dzieciaków :)

jeśli dam radę to jak najbardziej wezmę czynny udział w prowadzeniu konkursów :)

rzut bębnem z 323 na odległość powinien przynieść wiele emocji :D hahaha

a tak na poważnie to pewnie przydadzą się rakietki do tenisa, badmintona, piłka do siatkówki etc :) kto dysponuje takim sprzętem ? :)

czy mamy szanse na jakieś nagłośnienie w sensie sprzęt kolumny mikrofony? czy trzeba by było jakoś to wykombinować? bo wydawało mi się że coś słyszałam/czytałam na ten temat ale nie mogę sobie przypomnieć co :D
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez GRU » 25 kwi 2012, 21:29

Macie jakieś logo tej całej imprezy ???? Jeśli tak wyślijcie do mnie !!!!
GRU

Postprzez Lulka » 25 kwi 2012, 21:30

Gru,nasze logo to to z podpisu Amroza :)
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez GRU » 25 kwi 2012, 21:35

Wyślijcie Mi go na maila ( najlepiej w corelu )

A czy My jako klub ( nie wiem czy mogę tak mówić ) nie możemy ufundować/za sponsorować parę smyczy czy gadżetów z logiem mazdy czy klubu ????
GRU

Postprzez Lulka » 25 kwi 2012, 21:38

GRU napisał(a):Wyślijcie Mi go na maila ( najlepiej w corelu )

ja nie posiadam w corelu ale może Amroz albo MazMax ??

GRU napisał(a):A czy My jako klub ( nie wiem czy mogę tak mówić ) nie możemy ufundować/za sponsorować parę smyczy czy gadżetów z logiem mazdy czy klubu ????

byłoby super,trzeba będzie z Zarządem o tym pogadać:D

albo znowu zrobimy smyczki z logiem akcji :)
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez GRU » 25 kwi 2012, 21:40

Lulka napisał(a):albo znowu zrobimy smyczki z logiem akcji

Dlatego pytałem o logo :D
GRU