Konkurs Fotograficzny 2011 – Tura X – ankieta
Trzeba bedzie przedyskutowac zasady tury finalowej ale to po zakonczeniu tej ankiety 
tur 10 x 3 = 30 fotek, czyli chyba głosowanie na 6 fotek- w ramach 6 miesięcy 
No z 30 musimy wybrać 12...
Obgadamy na pewno, macie jakieś propozycje, może lepiej teraz, bo ankieta finałowa ruszy 10-11.11.
Ravo chce jak najszybciej mieć gotowe fotki do produkcji
No z 30 musimy wybrać 12...

Obgadamy na pewno, macie jakieś propozycje, może lepiej teraz, bo ankieta finałowa ruszy 10-11.11.
Ravo chce jak najszybciej mieć gotowe fotki do produkcji
-
Ania_TM
I ja dodałem głosy
Tylko mój nick powinien być przez l nie ł
ale już trudno najważniejsze że mogę wziąć udział w konkursie 
Tylko mój nick powinien być przez l nie ł
- Od: 10 lip 2011, 19:59
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 GT B+LPG
michalszarpak napisał(a):I ja dodałem głosy![]()
Tylko mój nick powinien być przez l nie łale już trudno najważniejsze że mogę wziąć udział w konkursie
nie płacz, kupie ci chechłacz
no dobra, browar

Przepraszam

-
Ania_TM
Moja propozycja jest taka , zeby do ankiety dopuscic wszystkie fotki ale do kalendarza moze przejsc kazde auto tylko jednorazowo. Czyli np. jesli dane auto zastanie wybrane 2 razy to albo przepuscic fotke o wiekszej liczbie glosow albo dac wybor autorowi fotki bo raczej bez sensu robic kolejna ankiete 
Ty co o tym myslisz?
Ty co o tym myslisz?
niestety nie nalezy zmieniac regulaminu w trakcie trwania edycji...
nad tym mozna pomyslec przed przyszloroczna tura...
nad tym mozna pomyslec przed przyszloroczna tura...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
radzi89 napisał(a):Moja propozycja jest taka , zeby do ankiety dopuscic wszystkie fotki ale do kalendarza moze przejsc kazde auto tylko jednorazowo. Czyli np. jesli dane auto zastanie wybrane 2 razy to albo przepuscic fotke o wiekszej liczbie glosow albo dac wybor autorowi fotki bo raczej bez sensu robic kolejna ankiete
Ty co o tym myslisz?
a jeśli twoje będzie 3 razy wybrane?
Myślę,że jest to ok. Zobaczymy, co inni powiedzą.
ps. Igor, a tobie o co chodzi? Przecież wiadomo,że nie będzie radzi od stycznia do maja
-
Ania_TM
Daruj sobie uszczypliwy ton.
Chyba nie za bardzo wiesz o co nam chodzi
edit:
jest 8 fotek Radziego, a np 2 Pawko
Chyba nie za bardzo wiesz o co nam chodzi
edit:
jest 8 fotek Radziego, a np 2 Pawko
-
Ania_TM
Tak właśnie jak z Radzim rozmawiałem
może szczegóły ustalimy po tej edycji co by tu zamieszania nie robić – a 2-3 dni opóźnienia nie zbawią ravo
czasami jest jedno auto a dwóch autorów zdjęć
– też to należało by rozpatrzyć
głosujmy a później szybko uradzimy
czasami jest jedno auto a dwóch autorów zdjęć
głosujmy a później szybko uradzimy
Autorzy to nie problem wg mnie, gorzej z podjęciem decyzji – jak to rozegrać.
Skontaktuje się z Michałem88- niech mi powie, jak było rok temu
Skontaktuje się z Michałem88- niech mi powie, jak było rok temu
-
Ania_TM
Widzewianka_TM napisał(a):Chyba nie za bardzo wiesz o co nam chodzi
wiem... ale tak sie juz stalo (i chwala im za talent)
ps. nie uszczypliwy... po prostu zwrocilem uwage na zapedy... zmian w trakcie trwania konkursu...
BTW. sprawy podobne (o wykluczaniu zwyciezcow) byly juz poruszane w poprzednich odcinkach...
czy musicie "podbijac oglodalnosc" tego watku za pomoca takich sztuczek? nie sadze...
Arkana , Captur , Mii
Nikt nie mówi o wykluczaniu
Chodzi mi o rozwiązanie sprawy- co zrobić skoro jest 8 zdjęć Radziego
Regulamin tego nie reguluje, pokaż mi punkty panie znawco
W turze finałowej będziemy głosować na 12 fotek.
Ci, którzy dostaną najwięcej- zapewne trafią na łamy kalendarza.
Chodzi mi o rozwiązanie sprawy- co zrobić skoro jest 8 zdjęć Radziego
Regulamin tego nie reguluje, pokaż mi punkty panie znawco
W turze finałowej będziemy głosować na 12 fotek.
Ci, którzy dostaną najwięcej- zapewne trafią na łamy kalendarza.
-
Ania_TM
Jedna fotka wymiata ale zagłosowałem jeszcze na dwie dodatkowe, które przypadły do gustu 
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
W zeszłorocznej turze finałowej brały udział wszystkie nadesłane zdjęcia. W tym roku przyszło zbyt dużo zgłoszeń (hurra!), żeby było to możliwe do realizacji. Dlatego z poszczególnych tur zostaną wybrane tylko czołowe pozycje (wstępnie 3, ale proponuję tę liczbę zwiększyć przynajmniej do pięciu). Podczas finałowej ankiety będzie można oddać do 12 głosów.
Podobnie jak w poprzedniej edycji, kalendarz zostanie złożony ze zwycięskich zdjęć, z zastrzeżeniem, że organizatorzy podczas składania kalendarza mogą odrzucić wybrane zdjęcia – np. ze względów technicznych (kadr, jakość). Jeśli okaże się, że wśród wybranych wspólnie zdjęć wielokrotnie powtarza się jedno auto, wtedy najprawdopodobniej skorzystamy z powyższej możliwości i dobierzemy zdjęcia z dalszych miejsc, aby kalendarz był możliwie ciekawy.
P.S./EDIT: Przepraszam, w zeszłorocznym finale głosowaliśmy nie na wszystkie nadesłane zdjęcia, ale na pierwszych pięć z każdej tury.
Podobnie jak w poprzedniej edycji, kalendarz zostanie złożony ze zwycięskich zdjęć, z zastrzeżeniem, że organizatorzy podczas składania kalendarza mogą odrzucić wybrane zdjęcia – np. ze względów technicznych (kadr, jakość). Jeśli okaże się, że wśród wybranych wspólnie zdjęć wielokrotnie powtarza się jedno auto, wtedy najprawdopodobniej skorzystamy z powyższej możliwości i dobierzemy zdjęcia z dalszych miejsc, aby kalendarz był możliwie ciekawy.
P.S./EDIT: Przepraszam, w zeszłorocznym finale głosowaliśmy nie na wszystkie nadesłane zdjęcia, ale na pierwszych pięć z każdej tury.
the right man in the wrong place...
Widzewianka_TM napisał(a):Nikt nie mówi o wykluczaniu
Widzewianka_TM napisał(a):a jeśli twoje będzie 3 razy wybrane?
a tutaj cytat z regulaminu:
Do udziału w konkursach zapraszamy wszystkich Forumowiczów i Klubowiczów! Do listopada odbędzie się 10 tur, z których wyłonimy po 3 zwycięskie zdjęcia. Autorów zdjęć z podium nagrodzimy upominkami klubowymi...
...
W grudniu odbędzie się ankieta finałowa w której wyłonimy fotki, które posłużą nam do stworzenia kalendarza klubowego na rok 2012. Autorów zdjęć z kalendarza, nagrodzimy oczywiście kalendarzami klubowymi.
czyli 30 fotek zwycieskich podchodzi do finalowej ankiety, a w niej wybieramy 12
wiec nie ma mowy o cieciu zwyciezcow... nawet jakby ktos wygral 10 razy, to jego fotki musza znalezc sie w finalowej turze... Tak zaglosowali ludzie... i to powinno byc uszanowane...
ps. jest jeszcze jeden cytat... ale jest nieaktualny... chyba
Dodatkowo dla miejsca I i II przyznajemy 50% zniżkę na składkę klubową
ps2. zrodlo:
http://www.mazdaspeed.pl/index.php?id=252
Arkana , Captur , Mii
Nikt nie powiedział,że się nie znajdą w turze finałowej.
Mi chodzi o kalendarz, przecież nie będzie 8 zdjęć Radzia w kalendarzu.
Kochany Igorku, jak wcześniej wspomniałam, nie zrozumieliśmy się dobrze. To o czym pisałeś, jest w pełni jasne i zrozumiałe.
ps. chyba jesteś bardzo gorliwym urzędnikiem, zapewne w skarbówce
Mi chodzi o kalendarz, przecież nie będzie 8 zdjęć Radzia w kalendarzu.
Kochany Igorku, jak wcześniej wspomniałam, nie zrozumieliśmy się dobrze. To o czym pisałeś, jest w pełni jasne i zrozumiałe.
ps. chyba jesteś bardzo gorliwym urzędnikiem, zapewne w skarbówce
-
Ania_TM
67igor1 napisał(a):wiec nie ma mowy o cieciu zwyciezcow... nawet jakby ktos wygral 10 razy, to jego fotki musza znalezc sie w finalowej turze... Tak zaglosowali ludzie... i to powinno byc uszanowane...
Uszanowani są oczywiście zwycięzcy, natomiast kalendarz w wyniku projektowania i składu może różnić się zawartością od listy prac, które zostały uznane za najlepsze.
the right man in the wrong place...