Przyłącz się do Klubu MazdaSpeed!
o i taki tok myślenia to ja rozumiem daj mu okres próbny 3 miechy i zobaczymy jak się sprawdzi.
-
tygrys36
trzeba tylko uważać żeby sie nie zrobił sie za chwile ''koncert życzeń''.Zacznie przybywać regionów gdzie zaczna tworzyć sie ''podgrupy''regionalne bo temu nie pasuje to,temu tamto.Za chwile z byle powodu ktoś se powie-nie lubie PRa,nie chce być oceniany przez niego ,a co mi tam ,Xed albo Cebula mnie oceni i tyle.
Pamietajmy ze nie da sie dogodzic kazdemu i zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony,ale żeby wyjątek nie stał sie regułą
Pamietajmy ze nie da sie dogodzic kazdemu i zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony,ale żeby wyjątek nie stał sie regułą
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
a jak ktos nie chce zostac PR a jest aktywny w regionie w którym nie ma PR . Moim zdaniem powinien oceniać go Xed lub Cebula co napisalem wcześniej.
-
Pyton162
Moim zdaniem nie ma takiej możliwości.
Jeśli chcemy bawić się w zorganizowany sposób, to róbmy to wspólnie. Nie widzę sensu istnienia statusu klubowicza, jeśli nie będzie się on wiązał z aktywnym współtworzeniem klubu. Przy takim podejściu nie będzie chętnych, żeby cokolwiek zrobić i będzie nic. :)
Jeśli chcemy bawić się w zorganizowany sposób, to róbmy to wspólnie. Nie widzę sensu istnienia statusu klubowicza, jeśli nie będzie się on wiązał z aktywnym współtworzeniem klubu. Przy takim podejściu nie będzie chętnych, żeby cokolwiek zrobić i będzie nic. :)
the right man in the wrong place...
Wydaje mi sie ze to normalne że skoro przystępuje do jakiejś grupy,klubu itp,toświadomiie zgadzam sie na panujące tam zasady i reguły.Wiadomo że niektóre tematy mogą mi nie pasowac i nie można przyjmowac wszystkiego bezkrytycznie,ale jesli widze że nie idzie tego zmienić lub większości pasuje tak jak jest ,a ja nie jestem w stanie zaakceptować danej reguły czy sytuacji ,to po prostu daje dzide z takiego miejsca.
ale to nie jego wina że brak koordynatora w jego rejonie więc główny powinien w tym przypadku pomóc
-
tygrys36
tygrys36 napisał(a):ale to nie jego wina że brak koordynatora w jego rejonie więc główny powinien w tym przypadku pomóc
Jak Twoim zdaniem osoba siedząca w Rzeszowie ma oceniać regionalną aktywność w Szczecinie? Na podstawie postów na forum regionalnym? Pomijając, że nie jest to miarodajne źródło informacji (bo ta aktywność polega na czymś zgoła innym, niż nabijanie postów w czaterii), chyba nie oczekujesz, że człowiek-warzywo z zarządu będzie analizował te zapisy, próbując wywnioskować z nich, jak ta aktywność faktycznie wygląda? :)
Podsumowując – zgoda, nie jest to "jego" wina, że region nie ma PR-a, ale może to łatwo naprawić, biorąc na siebie jego zadania. W ten sposób klub będzie kręcił się dalej. Jeśli natomiast dojdziemy do wniosku, że nie ma chętnych do zajmowania się klubem, to po prostu zlikwidujemy status klubowicza. To logiczne.
the right man in the wrong place...
wystarczy ze przeanalizuje czy organizował jakieś spotkania w swoim regionie- mieście lub czy brał udział w spotkaniach zorganizowanych.
-
Pyton162
zawsze przeciez jest PW i taki kandydat bez PR'a może porozmawiac z koordynatorami i ustalić co i jak. Może wskazać tematy/posty na dowód swojego zaangażowania w życie regionu i tyle.
Przecież az tak dużo takich przypadków nie ma, żeby stało się to jakąś regułą.
Przecież az tak dużo takich przypadków nie ma, żeby stało się to jakąś regułą.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
kinki napisał(a):nie można rozdawać różowych tabliczek na lewo i prawo
Jak w Łódzkim;–)
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Zastanowcie sie nad jednym: ile osob w regionie pomorskim? 5? 10? 25? Region nie ma PRa i kazda taka osobe trzeba "sprawdic", przesledzic posty, sleczec i czytac watki i dojsc do jakis wnioskow. Ile jest regionow bez PRa? Szczerze nie wyobrazam sobie jakby to mialo wygladac i jest to raczej niewykonalne bo osoby takie jak XED czy Cebula raczej maja chyba ciekawsze i wazniejsze rzeczy do ogarniecia.
Przychylam sie tez do pomyslu, ze osoba, ktora twierdzi, ze jest aktywna w danym regionie i nie ma klubowicza no bo nie ma PRa objela taka funkcje. Szkoda, ze nie ma osoby odpowiedzialnej za region ale to ani wina osob w nim sie znajdujacym ani zarzadu raczej.
Co do "podspotkan" bo ktos kogos nie lubi itd itp, jak przedszkole. Jescze troche to klub bedzie podzielony nie tylko geograficznie na regiony ale jeszcze na pod regiony i pod grupki i sie okaze, ze w regionie jest 30 osob ale mozna spotkac 3 bo reszta sie spotyka po katach.
Przychylam sie tez do pomyslu, ze osoba, ktora twierdzi, ze jest aktywna w danym regionie i nie ma klubowicza no bo nie ma PRa objela taka funkcje. Szkoda, ze nie ma osoby odpowiedzialnej za region ale to ani wina osob w nim sie znajdujacym ani zarzadu raczej.
Co do "podspotkan" bo ktos kogos nie lubi itd itp, jak przedszkole. Jescze troche to klub bedzie podzielony nie tylko geograficznie na regiony ale jeszcze na pod regiony i pod grupki i sie okaze, ze w regionie jest 30 osob ale mozna spotkac 3 bo reszta sie spotyka po katach.

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):Region nie ma PRa i kazda taka osobe trzeba "sprawdic", przesledzic posty, sleczec i czytac watki i dojsc do jakis wnioskow.
A nie można zasięgnąć języka u innego klubowicza z regionu
Najlepiej byłoby założyć topic w regionalnym i dokumentować spoty wtedy ciach osoba oceniająca wchodzi i widzi spoty był wtedy i wtedy na fotkach ten i ten i ten czyli Ci jeżdżą to niech się wypowiedzą w końcu "region" tworzą osoby, które się spotykają cyklicznie.
Ps
Dlaczego oceny kandydatów (którzy nie zmienili statusu) nie są jawne??
Hmm no jest to jakis pomysl. Niech ustala miedzy soba date spotkania, zrobic foty, liste obecnosci. Najlepiej do tego osobny temat zalozyc z samymi spotami zeby nie mieszalo sie np. z regionalna czateria 

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Nie ma takiej opcji, aby zarząd i koordynatorzy oceniali kandydatów na klubowicza,za aktywność w regionie,od tego jest PR.
Chciałbym zaznaczyć że Pr-ów brakuje przeważnie w małych regionach, gdzie nie ma zbyt wielu mazdo-maniaków.Jeżeli ktoś jest aktywny w regionie,pomaga organizować jakieś spoty to co za problem aby został takim PR-em. Robił by dalej to samo i raz na jakiś czas odwiedził forum,zmoderował jakiś wątek i ocenił kilku klubowiczów.
Czy to na prawdę jest tak wiele??
Dopisano 11 lut 2014, 20:31:
Od tego jest właśnie PR.
Chciałbym zaznaczyć że Pr-ów brakuje przeważnie w małych regionach, gdzie nie ma zbyt wielu mazdo-maniaków.Jeżeli ktoś jest aktywny w regionie,pomaga organizować jakieś spoty to co za problem aby został takim PR-em. Robił by dalej to samo i raz na jakiś czas odwiedził forum,zmoderował jakiś wątek i ocenił kilku klubowiczów.
Czy to na prawdę jest tak wiele??
Dopisano 11 lut 2014, 20:31:
Paolo napisał(a):Najlepiej byłoby założyć topic w regionalnym i dokumentować spoty wtedy ciach osoba oceniająca wchodzi i widzi spoty był wtedy i wtedy
Od tego jest właśnie PR.
XED napisał(a):Od tego jest właśnie PR.
tak? a to się psikus nam się zrobił
XED napisał(a):.Jeżeli ktoś jest aktywny w regionie,pomaga organizować jakieś spoty to co za problem aby został takim PR-em.
A padła propozycja z zarządu na PW? Wiesz inaczej jest jak ktoś docenia i proponuje, a inaczej jak ktoś wychodzi przed szereg i się musi prosić itp itd.
A odnośnie kandydatów Xed napisz dlaczego kandydaci nie mają ocen przy nickach?
Paolo napisał(a):A padła propozycja z zarządu na PW? Wiesz inaczej jest jak ktoś docenia i proponuje, a inaczej jak ktoś wychodzi przed szereg i się musi prosić itp itd.
Proszę Cię.Przecież już tylko dzisiaj, zaproponowałem to chyba dwukrotnie

Co do ocen, to jawne są tylko oceny klubowiczów,kandydat o swojej ocenie dowiaduje się od swojego PR lub info idzie na pw.
Paolo napisał(a):A padła propozycja z zarządu na PW? Wiesz inaczej jest jak ktoś docenia i proponuje, a inaczej jak ktoś wychodzi przed szereg i się musi prosić itp itd.
Chyba z 10 lat temu znalazłem numer GG do Globiego i spytałem się go czy mógłbym takim zostać bo w moim regionie nic się nie dzieje. Wszystko leży w Waszych rękach, bez inicjatywy od dołu nic nie będzie
ravo napisał(a):nikt nie pomyśli nigdy o pchaniu się na stołek ale o super ktoś chętny do działania.
Z jednej strony rozumiem to wasze chcecie działajcie, chcecie zgłaszajcie się.
Jednak moje zdanie i tak się nie zmieni, że miło czasem kogoś docenić.
Z waszej strony też można by napisać doceniajcie, walczcie o kogoś rozwojowego w danym regionie bo szkoda by taka osoba zniechęciła się.
XED napisał(a):roszę Cię.Przecież już tylko dzisiaj, zaproponowałem to chyba dwukrotnie
a to nie zauważyłem, jeżeli to nie było na zasadzie, a weź zgłoś się to BRAWO