Przyłącz się do Klubu MazdaSpeed!
bieski napisał(a):O ile się nie mylę aktywność ta miała być oceniana na podstawie aktywności kandydata na forum (nie wliczamy w to czaterii regionalnej)
Widzę że z powodu mojej osoby odbywa się tu bardzo ciekawa dyskusja. bieski według Pr-a spełniłem wymagania na zostanie klubowiczem. Biorę udział w spotkaniach regionalnych, oraz zlotach.
Nie rozumiem w czym masz problem.
@bieski: odpowiedzi padły kilka miesięcy temu na forum klubowiczów. Tutaj jest średnie miejsce na takie pytania, zadawane przez klubowicza. Pozostałe osoby niedługo otrzymają zmodyfikowany regulamin i wszystko będzie jasne.
@radar88: forum jest moderowane. Nic co usunąłem (ponownie?), nie ujęło temu wątkowi wartości, chyba że ktoś szuka nieskomplikowanej sensacji.
@radar88: forum jest moderowane. Nic co usunąłem (ponownie?), nie ujęło temu wątkowi wartości, chyba że ktoś szuka nieskomplikowanej sensacji.
the right man in the wrong place...
KUZAJ napisał(a):zlotach
Już wcześniej było pisane że ocena za zlot w twoim przypadku nie była brana pod uwagę, bo takowy się jeszcze nie odbył.
Ja nie mam nic do twojej osoby, po prostu pytam. Czytałem regulamin no i mnie dzisiaj trochę zdziwiła dzisiejsza nominacja.
Tym bardziej że jest paru kandydatów którzy przydali by nam się bardziej niż ty. Mam na myśli roxygenium który zgłosił swoją chęć do bycia moderatorem GJ.
Ponad to uważam że jeśli są ustalone jakieś zasady to powinny dotyczyć wszystkich a nie części osób.
Przepraszam że jestem dzisiaj tak kłopotliwą osobą.
Nie no ok, lecz chyba chciałeś uciąć rozmowę a ona i tak się ciągnie, więc szczerze, nie potrzebie usunąłeś tamte posty. Co do pokreślonego grubiej, to myślę Pawle że wiesz co mam na myśli.Paweł napisał(a):@radar88: forum jest moderowane. Nic co usunąłem (ponownie?), nie ujęło temu wątkowi wartości, chyba że ktoś szuka nieskomplikowanej sensacji.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
@bieski: Odpowiedź w kwestii zlotu masz opisaną kilka postów wyżej. Wszystko jest w porządku i zgodnie z logiką.
Pozostali kandydaci, w tym roxygenium, czekają na oceny od swoich PR-ów (wreszcie).
Zasady są takie same dla wszystkich, co również jest powyżej przeze mnie w podkreślone.
@radar88: skoro rozmawiamy o rzeczach, które możesz mieć na myśli (?) i dotyczą tylko mnie, to zapraszam na PW. Nie wiem, czy dam radę publicznie poddać się psychoanalizie.
Pozostali kandydaci, w tym roxygenium, czekają na oceny od swoich PR-ów (wreszcie).
Zasady są takie same dla wszystkich, co również jest powyżej przeze mnie w podkreślone.
@radar88: skoro rozmawiamy o rzeczach, które możesz mieć na myśli (?) i dotyczą tylko mnie, to zapraszam na PW. Nie wiem, czy dam radę publicznie poddać się psychoanalizie.
the right man in the wrong place...
bieski napisał(a):Tym bardziej że jest paru kandydatów którzy przydali by nam się bardziej niż ty
Nie wątpię, ale będę się bardzo starał żeby im dorównać
Paweł napisał(a):@radar88: skoro rozmawiamy o rzeczach, które możesz mieć na myśli (?) i dotyczą tylko mnie, to zapraszam na PW. Nie wiem, czy mam ochotę publicznie poddawać się psychoanalizie.
Paweł mnie chodzi o usuwanie nie wygodnych rozmów, dokładnie to samo co było 1-2 lata temu co się pożarliśmy że ho ho...Chłopaki pokrzyczą na siebie dzisiaj a jutro się dogadają taka prawda, lecz wiesz dobrze że nie jestem za usuwaniem rozmów, ponieważ i tak dalej rozmowa się ciągnie a jest tak naprawdę wyrwana ni z pietruszki ni z pipuszki...Jak to teraz odczytać..tu gratulacje a tu nagle zamieszanie.
Moim zdaniem normalnym jest to że są konflikty i się ktoś może nie zgadzać na to czy na tamto i ok, trochę kłótni nikomu nie zaszkodzi a z tematu/forum nie róbmy igiełki/perełki bez skazy bo takie nie jest
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Ja w takim razie chcialbym czarno na bialym przeczytac jakie sa kryteria dla przyjmowania nowych klubowiczow (do tej grupy chyba teraz naleze beda kandydatem), jakie wymogi trzeba spelnic i gdzie znajde jakis regulamin zeby sie z nim zapoznac i o co chodzi z tymi zlotami bo jesli tabliczki beda wtedy przyznawane to raczej mnie ominie ta przyjemnosc.
Chcialbym zaznaczyc jeszcze, ze w cetacie Bielski'ego jest wyraznie napisane, ze taka tabliczka bedzie rozdana na jednym z trzech zlotow wybranym przez kandydata. Z tego co kojarze to sa teraz tylko dwa ogolnopolakie zloty wiec regulamin jest lekko przestazaly albo znow czegos nie wiem.
Pozdrawiam i czekam na jakies informacje
BTW nie wiem czy ten watek jest dobrym watkiem na takie dywagacje poniewaz kazda nowa osoba szybko znajduje ten dzial, wchodzi i czyta, ze sa jakies problemy. Mnie osobiscie by to lekko zniechecilo wiec moze cala rozmowe na ten temat przesunac w dzial niedostepny na forumowiczow
Chcialbym zaznaczyc jeszcze, ze w cetacie Bielski'ego jest wyraznie napisane, ze taka tabliczka bedzie rozdana na jednym z trzech zlotow wybranym przez kandydata. Z tego co kojarze to sa teraz tylko dwa ogolnopolakie zloty wiec regulamin jest lekko przestazaly albo znow czegos nie wiem.
Pozdrawiam i czekam na jakies informacje
BTW nie wiem czy ten watek jest dobrym watkiem na takie dywagacje poniewaz kazda nowa osoba szybko znajduje ten dzial, wchodzi i czyta, ze sa jakies problemy. Mnie osobiscie by to lekko zniechecilo wiec moze cala rozmowe na ten temat przesunac w dzial niedostepny na forumowiczow

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
tak mnie sie Miro wydaje 

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):tak mnie sie Miro wydaje
No i dobrze Gadasz
-
miro62
Mieczyslaw napisał(a):Ja w takim razie chcialbym czarno na bialym przeczytac jakie sa kryteria dla przyjmowania nowych klubowiczow
A było to tak...
Gdzieś w maju/czerwcu wpadłem z zarządem na szalony pomysł rozliczenia wszystkich klubowiczów z ich dotychczasowych działań, bo dotychczasowe zasady przyjmowania do klubu doprowadziły do tego, że przyszła fala nowych ludzi, gdzie 2/3 nie powinna otrzymać statusu klubowicza. Przyjmowanie do klubu stało się czymś formalnym, a dobre układy kandydata z PR'em w zasadzie wystarczyły by ten otrzymał status klubowicza. Z resztą nie tylko nowi byli "problemem", to samo dotyczyło przedłużeń członkostw. Jako KKzK straciłem nad tym kontrolę i musiałem ratować sytuację. Sytuację miało uratować rozdawanie tabliczek klubowiczów na zlocie, ale nie uchroniło nas to przed falą kandydatów, co doprowadziło do niewiele mniejszego bałaganu.
Wtedy też zaczynając od tematu w klubokawiarni gdzie opisałem swoje wątpliwości, powstał przy udziale wszystkich aktywnych 3-pkt system oceniania klubowiczów, który użyliśmy miesiąc później oceniając wszystkich klubowiczów, jednak pozostawiając wszystkim chętnym szansę na pozostanie w klubie. Była to swego rodzaju próba. Te samą czynność powtórzono w listopadzie już "na poważnie" i wg mnie zdaje to egzamin w 98%. Niestety nie ma rozwiązania idealnego...
Gdzieś po wakacjach na forum funkcyjnym doszliśmy z PRami do wniosku, że 3-pkt system oceniania trzeba też stosować na kandydatach. W ten sposób ograniczymy ilość kandydatów, bo ta ranga wymykała się spod kontroli (chodzi nie o samą ilość ludzi, a o rangę "kandydat") Do tej pory kandydat musiał pojawić się na zlocie by otrzymać tabliczkę klubowicza. Problem w tym, że miał na to aż 3 zloty czyli w najgorszym przypadku z tabliczką kandydat mógł posiadać przez nawet 1,5 roku! To strasznie komplikowało pracę KKzK i wprowadzało chaos. Dlatego stwierdziliśmy, że nowe zgłoszenia należy rozpatrywać pod innym kątem – forumowicz od tego momentu składał zgłoszenie na klubowicza, a nie na kandydata. Jeżeli po sprawdzeniu zgłoszenia forumowicz spełniał 3-pkt kryteria (już nie pamiętam czy musiał mieć 3 czy 2pkt) zostawał klubowiczem, bez kandydatury. Jeżeli brakowało mu czegoś, miał otrzymać kandydata. Spowodować to miało, że kandydatów miała być garstka, a z czasem sama ta ranga miała umrzeć śmiercią naturalną, bo jak już wspomniałem wprowadzała sporo zamieszania, niejasnośc i problemów dla KKzK.
Błędem ze strony zarządu (wtedy też moim) było nieprzygotowanie zmian w regulaminie. Tak to wyglądało do listopada ub. roku. Chwile później opuściłem grono funkcyjnych i nie znam dalszych ustaleń.
Z czasow kiedy ja sie przyjmowalem czy tez ubiegalem o tabliczke klubowicz wysylalem zgloszenie, bylo ono rozpatrywane w przeciagu 3 miesiecy (co przez ten czas sie dzialo nie mam zielonego pojecia) i tabliczka klubowicz. Faktem jest tak jak mowisz, ze klubowiczow nagle zrobilo sie tyle, ze do jakiego dzialu czy tematu nie wszedlem,a tam sami klubowicze z iloscia postow np. 100. Zdziwienie moje bylo spore ale coz, ktos nad tym siedzi, duma i widocznie tak ma byc.
Jesli chodzi o przyznawanie tabliczki klubowicza na zlotach to pierwsze slysze szczerze mowiac. Ja osobiscie nie bylem na zadnym, a tabliczke mialem kilka lat (jeszcze chyba skladki roczne byly o ile mnie pamiec nie myli) wiec tamten system tez cos nie hulal za dobrze albo byly jeszcze inne kryteria bo tabliczke od Globusa dostalem. Pozniej Gromaciek 3 lata temu chyba.
W zeszlym roku selekcja na skale 3punktowa, w porzadku. Wydaje mi sie sprawiedliwy system, a pomysl o zlikwidowaniu kandydata na klubowicza tez jest sluszny bo nic to na dobra sprawe nie daje, dodatkowy problem przy znacznej ilosci osob.
Czyli reasumujac jest wprowadzony od zeszlego roku (mozna przyjac listopad) nowy, 3punktowy system przyjmowania do grona klubowiczow:
udzial w zlotach
aktywnosc w regionie
aktywnosc na forum
i koniec. 2 plusy tabliczka, 2 minusy bez tabliczki.
W takim razie kiedy mozna sie spodziewac zmian w regulaminie? Zaczeliscie zabawe od pupy strony to teraz trzeba zrobic tak zeby nikt nie mogl sie doczepic
Swoja droga nie rozumiem troche Bieskiego, ktory jest moderatorem, a nie wiedzial o zasadach przyjmowania nowych klubowiczow?
Jesli chodzi o przyznawanie tabliczki klubowicza na zlotach to pierwsze slysze szczerze mowiac. Ja osobiscie nie bylem na zadnym, a tabliczke mialem kilka lat (jeszcze chyba skladki roczne byly o ile mnie pamiec nie myli) wiec tamten system tez cos nie hulal za dobrze albo byly jeszcze inne kryteria bo tabliczke od Globusa dostalem. Pozniej Gromaciek 3 lata temu chyba.
W zeszlym roku selekcja na skale 3punktowa, w porzadku. Wydaje mi sie sprawiedliwy system, a pomysl o zlikwidowaniu kandydata na klubowicza tez jest sluszny bo nic to na dobra sprawe nie daje, dodatkowy problem przy znacznej ilosci osob.
Czyli reasumujac jest wprowadzony od zeszlego roku (mozna przyjac listopad) nowy, 3punktowy system przyjmowania do grona klubowiczow:
udzial w zlotach
aktywnosc w regionie
aktywnosc na forum
W takim razie kiedy mozna sie spodziewac zmian w regulaminie? Zaczeliscie zabawe od pupy strony to teraz trzeba zrobic tak zeby nikt nie mogl sie doczepic
Swoja droga nie rozumiem troche Bieskiego, ktory jest moderatorem, a nie wiedzial o zasadach przyjmowania nowych klubowiczow?
Ostatnio edytowano 30 sty 2014, 00:19 przez Mieczyslaw, łącznie edytowano 1 raz

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):Czyli reasumujac jest wprowadzony od zeszlego roku (mozna przyjac listopad) nowy, 3punktowy system przyjmowania do grona klubowiczow:
udzial w zlotach
aktywnosc w regionie
aktywnosc na forum
Dokładnie tak to miało wyglądać. Jak jest teraz? Czy coś zostało zmienione, poprawione? Niech się już funkcyjni wypowiedzą.
Mieczyslaw napisał(a):Swoja droga nie rozumiem troche Bielskiego, ktory jest moderatorem, a nie wiedzial o zasadach przyjmowania nowych klubowiczow?
Nie chcę nikogo bronić, ale ja mimo że posiadałem dostęp do wszystkich działów, to do działu np moderatorów i koordynatora forum nie zaglądałem. Za dużo tego było, by za wszystkim nadążać. Dlatego też rozumiem, że niektórzy moderatorzy woleli zajmować się swoimi zadaniami niż czytać nasze mniej lub bardziej głupie pomysły
Nikomu nie zarzucam, ze siedzi i nic nie robi. Kazdy funkcyjny czyms sie zajmuje i robi to dobrze skoro ma taka, a nie inna "posade". Nie rozumiem tylko czemu nagle po pol roku wychodzi ni z tego ni z owego taki motyw.
Kilka stron wczesniej ja zostalem zgnojony za to, ze nie wpadlem na temat odnosnie punktowania, odbierania/przedluzania statusu klubowicza, a teraz sie okazuje, ze nie tylko ja ale wyzsi stolkiem ode mnie.
Kazdy umie rzucac kamieniem tylko nie kazdy powinien
Kilka stron wczesniej ja zostalem zgnojony za to, ze nie wpadlem na temat odnosnie punktowania, odbierania/przedluzania statusu klubowicza, a teraz sie okazuje, ze nie tylko ja ale wyzsi stolkiem ode mnie.
Kazdy umie rzucac kamieniem tylko nie kazdy powinien

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
A no widzisz regulamin przyjmowania nowych klubowiczów został ustalony 30 czerwca zeszłego roku 
Wątek dotyczący tych rozmów wisi w klubokawiarni do której nie ma dostępu szary człowieczek.
Powiedz mi gdzie byś szukał informacji o zasadach przyjmowania do klubu?
Dopisano Śr, 29 sty 2014, 23:14:
W sumie to nie musisz odpowiadać, mi akurat wisi to....
Wątek dotyczący tych rozmów wisi w klubokawiarni do której nie ma dostępu szary człowieczek.
Powiedz mi gdzie byś szukał informacji o zasadach przyjmowania do klubu?
Dopisano Śr, 29 sty 2014, 23:14:
W sumie to nie musisz odpowiadać, mi akurat wisi to....