Wyjaśnienia i to co mi sie nie podoba w klubie

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez ravo » 22 maja 2007, 07:04

albo wytlumacze co m itam

zlot wyszedl na – 484 zl, nie liczac sprzedanych koszulek przez malutka – czyli prawie na zero, liczy sie ogolny rozrachunek tego zlotu poniewaz tak go liczylismy przed zlotem. Jesli chodzi o dolozenia klubu do tego zlotu to oczywiscie, ze dolozyl te 484 zl :) odrazu mowie, ze do Mega spota mam zamair dolozyc duzo wieksza sume – traktuje to jako inwestycja w promocje i reklame klubu – Nie ma lepszej od dobrze zorganizowanego zlotu :) a twoje obliczenia to nie wiem skad sa :P
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez slav » 22 maja 2007, 07:31

;)
Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 06:48 przez slav, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez SimoneuS » 22 maja 2007, 08:30

..
Ostatnio edytowano 26 maja 2007, 00:05 przez SimoneuS, łącznie edytowano 1 raz
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 11 lis 2003, 20:57

Postprzez dunia » 22 maja 2007, 08:36

Piotruś napisał(a):reszty nie będę komentował

no oczywiście....bo rzucić oskarżenia jest łatwo ale przeprosić ciężko, co?
Jak ktoś napisał ..najlepiej przyklepać zmienić temat, wywlec inny syf i będzie dobrze, co?
ale jakos mnie to nie dziwi.
Forumowicz

Od: 29 cze 2006, 15:36
Auto: 323 f (BA) 2,0 V6

Postprzez Violetka » 22 maja 2007, 08:41

SimoneuS napisał(a):Ravo przekaż dokładne rozliczenie Piotrkowi za zlot w Koninie, chętnie przestudiuję

Ciebie to już chyba nie dotyczy, trzeba było wymagać jak się mogło, sam zrezygnowałeś z bycia Klubowiczem...a poza tym można użyć jeszcze takich słów jak proszę i dziękuję
Boris86 napisał(a):No, no... przecież trzeba sprawe ululać i to najlepiej przeniesc juz całosc w dział nie dostepny dla tych jeszcze nie zrzeszoncyh, bo zobaczą co sie dzieje i im checi odejdą....

o co Wy walczycie?, jak pisał drof załóżcie swój Klub i będziecie go prowadzić jak chcecie, a nie kilka osób próbujecie zrobić "coś" tylko chyba sami nie wiecie co...chyba tylko aby być zauważonym

Boris z całym szacunkiem dla Ciebie – Ty jako jeden zostałeś najmądrzejszy i rozmowa z Tobą może być dla mnie na poziomie, zastanów się proszę, już raz próbowaliście wywalczyć stowarzyszenie – bo przecież cały czas chyba o to chodzi (wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę), te wszystkie zmiany w zarządzie, awantury o zloty, faktury, dofinansowanie inne kluby etc. teraz drugi raz – ile nauczek musielibyście ponieść, aby doszło do Waszej świadomości, że to o co walczycie jest złudne i nigdy nie będzie miało odzwierciedlenia w tym Klubie na dłuższą metę. Skoro piszesz o ludziach wzajemnych stosunkach to po co sam teraz dolewasz oliwy do ognia, rozgrzebujesz coś, co nie dotyczy znacznej większości Klubowiczów i forumowiczów bo Wasze żale dotyczą właśnie sytuacji sprzed kilku lat...to do niczego nie doprowadzi...
pozdrawiam Cię gorąco :)
Obrazek
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche

www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
Forumowicz

Od: 20 lut 2006, 17:46
Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8

Postprzez brii » 22 maja 2007, 08:49

ravo – utnij spekulacje raz porządnie – daj faktury i paragony markusowi, on je zeskanuje i umieści w PiO – wszystko będzie jasne nawet dla tych którzy Ci nie ufają.

Co do stowarzyszenia – była już mowa o tym kilka razy – kiedyś pamiętam, że sprawa rozbiła się o kasę, patrząc na bilanse wnioskować można, że ten problem to już nie problem... Nie wiem czemu się tak bardzo bronimy przed stowarzyszeniem...
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez slav » 22 maja 2007, 08:59

;)
Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 06:49 przez slav, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez Violetka » 22 maja 2007, 09:02

wiesz drof...chętnie Cię poznam osobiście ;)
a dunia poniżej wyjaśniła wszystko na temat stowarzyszenia, wielu z nas jako nowy klubowicz myślał o stowarzyszenie, ale każdy widzi więcej wad...i taka jest rzeczywistość
Ostatnio edytowano 22 maja 2007, 09:03 przez Violetka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche

Forumowicz

Postprzez dunia » 22 maja 2007, 09:02

brii napisał(a):Nie wiem czemu się tak bardzo bronimy przed stowarzyszeniem...

dlatego, że naprawdę nie mamy z tego tytułu żadnych korzyści a dużo problemów. Rozmawiałam na ten temat z moim prawnikiem i uwierz mi ze to nie jest takie proste, że banda dzieciaków krzyknie jupppi zrzeszamy się! To jest profesjonalna księgowość za którą trzeba płacić, posiedzenia zarządu (do którego celowo niektórzy dążą, bo członek zarządu w Stowarzyszeniu to juz fucha), zwiększenie się stanowisk np. skarbnik, sekretarz, prezes, 2 x vice, itd. A co z siedzibą Stowarzyszenia – u kogo zrobimy siedzibę?
Kto się będzie za wszystko tłumaczył przed Kontrolami, skarbówką itd.
Sam proces przygotowawczy to już pare miesięcy pracy – a kto wynajmie i opłaci prawnika, będzie jeździł do niego na konsultacje? A jak logistycznie wyobrażacie sobie zebranie setek podpisów? na zasadzie "jedna baba drugiej babie..."?

jeśli ktoś opowiada się za Stowarzyszeniem, może warto sprawdzić zalety i wady a potem krzyczeć.
Kto w razie rozwiązania będzie ponosił odpowiedzialność prawną za finanse i dokumentację?

Jeśli tak bardzo Komuś zależy na tym temacie to może sprawdzić sobie całą drogę do rejestracji. Jeśli raz na zawsze miałoby to uciąć temat to zamieszczę wam jak wygląda cały proces legalizacyjny.....
Forumowicz

Postprzez polnik@studio » 22 maja 2007, 09:06

tia odkąd jestem w tym klubie to tego typu dyskusji było że hoho :) a trochę już jestem. Tak jak wspomniał już chyba Marek skutkami takich dyskusji było jedynie odchodzenie co starszych klubowiczów. Teraz to samo się dzieje.
Kiedyś może brałem udział w takich dyskusjach ale teraz to po prostu szkoda czasu bo i tak to nic nie da.

Żyjmy w pokoju i niech Nas jednoczy marka Mazda (no i camaro ;) )
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez dunia » 22 maja 2007, 09:32

polnik@studio napisał(a):Żyjmy w pokoju i niech Nas jednoczy marka Mazda (no i camaro

...i Volvo i Ford Mustang <lol>
Forumowicz

Postprzez slav » 22 maja 2007, 09:43

;)
Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 06:49 przez slav, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez dunia » 22 maja 2007, 09:44

gdzie? w jakim temacie? :D
Forumowicz

Postprzez Jerry » 22 maja 2007, 09:45

polnik@studio napisał(a):Żyjmy w pokoju i niech Nas jednoczy marka Mazda (no i camaro )

no Polnik mam nadziej ze to nie zgryźliwie :) uwielbiam to auto,jest poprostu odskocznią,wsiadam do niego i jakby świat z boku nie istaniał........dzwiek,temperament........bajka.
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 13:00

Postprzez Violetka » 22 maja 2007, 09:48

drof napisał(a):nie ten dzial , zapraszam do PiO hahaha

no co Ty, jeszcze nam temat skasują <lol>
Obrazek

Forumowicz

Postprzez m4rcin » 22 maja 2007, 09:57

SimoneuS napisał(a):załączam link do rozliczenia... po prawej sa rozbite wpłaty za wjazd, nocleg i podsumowane na dole
ravo napisał(a):jeszcze raz pokazesz tutaj bilans i dostaneisz bana

usuniete przez ravo

To są chyba jakieś jaja. <killer>
Violetka napisał(a):Ciebie to już chyba nie dotyczy, trzeba było wymagać jak się mogło, sam zrezygnowałeś z bycia Klubowiczem

SimoneuS dawaj na GG – prześlesz mi wyliczenia.
A reszta niech sobie zrobi OT 3 strony i zamknie temat – bo tak wygodniej.
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 21:51
Auto: TT

Postprzez brii » 22 maja 2007, 10:04

polnik@studio napisał(a):jeśli ktoś opowiada się za Stowarzyszeniem, może warto sprawdzić zalety i wady a potem krzyczeć.
Kto w razie rozwiązania będzie ponosił odpowiedzialność prawną za finanse i dokumentację?

Racja – w tym momencie jest lepiej, bo jak ktoś sie doczepi do konta klubowego to beknie za to tylko Globy :|
Co do finansów i sprawozdań – i tak są teraz robione. Chcecie miejsce pod siedzibę – nie ma problemu. Wiem, że mimo tego, że wszystkie problemy związen z założeniem stowarzyszenia zostaną rozwiązne to i tak nie będziecie chcieli go założyć... Sami dobrze wiecie dlaczego
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez m4rcin » 22 maja 2007, 10:04

Co do rejestracji klubu znalazłem coś takiego:
http://umwo.opole.pl/docs/zakladanieire ... zyszen.pdf
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 21:51
Auto: TT

Postprzez Grzyby » 22 maja 2007, 10:05

m4rcin napisał(a):To są chyba jakieś jaja.

jajami to nazwij swoje zachowanie.

Jest temat dla klubowiczów – tam napisz.
Dlaczego robisz wszystko żeby zdyskredytować innych?
Czepiasz się wszelkich sposobów byle tylko udowodnić że masz rację.

Zauważ że osoby nieuwikłane w ten żałosny temat i patrzące na niego z boku piszą o prowadzeniu takich "rozmów" w dziale PiO.

Ale nie – ty musisz rozsmarować badziewie które wytworzyliście po całym forum. A co – innych też usmarujesz.

m4rcin napisał(a):SimoneuS dawaj na GG – prześlesz mi wyliczenia.

gwoli ścisłości – Simoneus ma rozliczenia nie będąc klubowiczem. Ty masz dostęp do działu w którym się znajdują i prosisz o rozliczenia jego?
Mam ci dać linka do tematu z bilansem, czy może instrukcję jak się dodaje i odejmuje w excelu skoro sam tego nie możesz zrobić?
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez dunia » 22 maja 2007, 10:05