Karty paliwowe dla użytkowników forum "Klub MazdaSpeed" – edycja III – wysyłka zakończona.
Jak tam karty? Dojdą do końca miesiąca?
Jak tyle kart przywali na długi weekend to ładnie amplituda wzrośnie
Jak tyle kart przywali na długi weekend to ładnie amplituda wzrośnie
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
"Nasza" Pani skarży się na opieszałość Orlenu w realizacji zamówienia na czyste karty. Na poszczególnych stacjach nie gromadzi się tak dużego zapasu i stąd zwłoka w programowaniu
Mam nadzieję, na zakończenie kodowania już po weekendzie...
Mam nadzieję, na zakończenie kodowania już po weekendzie...
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Zbig10101 napisał(a):Jeśli na kartę biznes-tank mam zniżkę to jak rozliczanesą punkty Vitay? Od kwoty przed zniżką czy po odliczeniu zniżki?
Punkty są naliczane normalnie tz. ile zalałeś litrów za tyle otrzymujesz punkty, rabat nic tu nie zmieni. Liczy się tylko to ile wlałeś.
Za 1litr paliwa ON/ON Verva/PB95/PB98 Verva= 6pkt. Vitay
Za 1litr LPG = 4pkt. Vitay
Jeśli posiadasz kartę Vitay Verva za każdy litr paliwa Verva otrzymasz 12pkt.
Chyba jasno objaśniłem wam kwestie.
- Od: 11 wrz 2016, 11:57
- Auto: Obecnie: Mazda 5 (CR) 2.0 benzyna 2005
Kiedyś: Mazda 323F BA 1.5 1995r.
No powiem szczerze że sam nie rozumiem tego, ale objaśniłem więc już każdy będzie wiedział co i jak.
A za każdą wydaną złotówkę na sklepie też się otrzymuje 1pkt. w to nie wchodzą ( alkohol, papierosy, doładowania kont) więc można coś więcej uzbierać.
A za każdą wydaną złotówkę na sklepie też się otrzymuje 1pkt. w to nie wchodzą ( alkohol, papierosy, doładowania kont) więc można coś więcej uzbierać.
Karty zostały już zakodowane? Wyszła sytuacja, że jeden samochód przed weekendem zmienił rejestrację i się zastanawiam czy przed kodowaniem da radę to jeszcze skorygować czy już dopiero jak karta dojdzie i mam napisać wtedy w stosownym do tego temacie?
Mazdi napisał(a):Numer rejestracyjny zmienisz na każdej stacji obsługującej Biznes Tank.
Może i tak, ale niech się niż zdziwi, jak karta zostanie zablokowana.
Dobrze robi ze zwraca się na forum z problemem.
Sent from my E2105 using Forum Fiend v1.3.3.
Była MAŹDZINKA 323C BA 1,3 B3, 323F BA 1,8 BP, MPV LW 2.0 FS-DE
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
Jeżeli władze klubu wyrażają zgodę na taką zmianę, to ok. Niestety nic mi o tym nie wiadomo, a przy zmianie aut większość z nas czekała na kolejną edycję.
Więc proszę o wypowiedź "góry" w tym temacie
Więc proszę o wypowiedź "góry" w tym temacie
Faktycznie – jest taka możliwość, ale sprawę trzeba zasygnalizować w tym wątku a nowe numery podać via PW. Prosimy, aby modyfikacji nie dokonywać samodzielnie, gdyż w portalu BT widać wszelkie zmiany a interwencje nieautoryzowane skutkują blokadą karty. Przy okazji dodam, że zdarzają się sytuacje, gdzie pracownik Orlenu nie radzi sobie z przypisaniem nowego numeru do istniejącej karty i – idąc na skróty – proponuje nową, co z kolei wiąże się z kosztami. Wtedy można szukać innej stacji lub odżałować złotówkę 
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Z tego co mi wiadomo a obracam się w tym kręgu to różnie to bywa ze zmianą numerów, na każdej stacji można ten numer zmienić auta, ale może być taka sytuacja że numer jak tu w klubie musi być zgłoszony i po pewnym czasie jeśli tak nie zrobiono, centrala może zablokować ową kartę. Tak samo jest jak by ktoś z was chciał założyć nową kartę na klub, po pewnym czasie karta zostanie zablokowana ze względu na brak podpisania umowy, bo to łamanie prawa a tym bardziej fałszowanie dokumentów. Umowa jest podpisywana na jednej stacji i najlepiej na niej zakładać nową.
stachan napisał(a):Faktycznie – jest taka możliwość, ale sprawę trzeba zasygnalizować w tym wątku a nowe numery podać via PW. Prosimy, aby modyfikacji nie dokonywać samodzielnie, gdyż w portalu BT widać wszelkie zmiany a interwencje nieautoryzowane skutkują blokadą karty. Przy okazji dodam, że zdarzają się sytuacje, gdzie pracownik Orlenu nie radzi sobie z przypisaniem nowego numeru do istniejącej karty i – idąc na skróty – proponuje nową, co z kolei wiąże się z kosztami. Wtedy można szukać innej stacji lub odżałować złotówkę
Szkoda, że ta informacja dopiero teraz wpłynęła w trybie oficjalnym. Przypuszczam że niektórzy, niepotrzebnie czekali na następną edycję.