Program BiznesTank – pytania & aktualna wysokość rabatów.
Ja mam takie pytanie (może padło już w wątku, ale przeszukałem go i nie rzuciło mi się w oczy) – jak to jest z tankowaniem na karte klubową auta o nr.rej. innym niż wskazany na karcie?
Użyłem karty do tej pory raz (bo niedawno ją dostałem), tankowałem jakieś 35 litów PB95 i Pani na stacji marudziła, że im niby nie wolno obsługiwać tej karty, jeśli pojazd tankowany ma inny blachy niż zapisane na karcie.
Użyłem karty do tej pory raz (bo niedawno ją dostałem), tankowałem jakieś 35 litów PB95 i Pani na stacji marudziła, że im niby nie wolno obsługiwać tej karty, jeśli pojazd tankowany ma inny blachy niż zapisane na karcie.
przecież kilkadziesiat razy już było...
Karta jest przypisana do 1 auta... za pomocą numeru rejestracyjnego...
Forum Fiend
Karta jest przypisana do 1 auta... za pomocą numeru rejestracyjnego...
Forum Fiend
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Karko napisał(a):Wojtek – ok, musiałem w takim razie przeoczyć, jak czytałem temat – mea culpa.
Temat wałkowany kilka razy ;-p
Sent from my E2105 using Forum Fiend v1.3.3.
Była MAŹDZINKA 323C BA 1,3 B3, 323F BA 1,8 BP, MPV LW 2.0 FS-DE
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
może kolega zalał nie swoje auto...
http://www.wykop.pl/link/2712803/dwie-k ... -samochod/
i stąd problemy na stacji
http://www.wykop.pl/link/2712803/dwie-k ... -samochod/
i stąd problemy na stacji
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Sonek napisał(a):No mnie dzisiaj pierwszy raz o numery spytali to wystarczyło, że powiedziałem jakie są![]()
Wiesz, zgodnie z regulaminem kart Flota i Biznestank, to numery mają się zgadzać (nawet są stosowne nalepki na dystrybutorach), a te widać na monitoringu. Jak ktoś che kombinować – cóż, jego wola. Ja tam widzę, że pracownicy stacji te numery sprawdzają
Dopisano 28 mar 2016, 21:20:
Wojtek napisał(a):(...)
Zastanawiam się po co im nasza karta rabatowa?
To indywidualna (i prywatna) sprawa, jak ludzie z nich korzystają.
futrzak1966 napisał(a):To indywidualna (i prywatna) sprawa, jak ludzie z nich korzystają.
brawo...

A ja myślałem, że we wspólnym działaniu siła...
Arkana , Captur , Mii
futrzak1966 napisał(a):Sonek napisał(a):No mnie dzisiaj pierwszy raz o numery spytali to wystarczyło, że powiedziałem jakie są![]()
Wiesz, zgodnie z regulaminem kart Flota i Biznestank, to numery mają się zgadzać (nawet są stosowne nalepki na dystrybutorach), a te widać na monitoringu. Jak ktoś che kombinować – cóż, jego wola. Ja tam widzę, że pracownicy stacji te numery sprawdzają
Ja tam nic nie kombinuję

Wojtek napisał(a):futrzak1966 napisał(a):To indywidualna (i prywatna) sprawa, jak ludzie z nich korzystają.
brawo...![]()
A ja myślałem, że we wspólnym działaniu siła...
Worek jest wspólny, ale to jak poszczególne osoby wykorzystują kartę to ich prywatna sprawa, więc stwierdzenia "po co im nasza karta" są niezbyt sensowne.
Dopisano 28 mar 2016, 22:09:
Sonek napisał(a):Ja tam nic nie kombinuję
Nie twierdziłem, że Ty, ale biorąc pod uwagę to co tutaj ludzie nawypisywali to

Wojtek napisał(a):Czytaj (proszę) całe wypowiedzi, a nie wyrwany kontekst...
To są całe wypowiedzi
futrzak1966 napisał(a):To są całe wypowiedzi![]()
Odniosłeś się do ostatniego zdania mojej wypowiedzi... Tym właśnie zmieniłeś jej przekaz.
Nie mam ochoty więcej dyskutować, bo to nie ma większego sensu...

Arkana , Captur , Mii
Wojtek napisał(a):futrzak1966 napisał(a):To są całe wypowiedzi![]()
Odniosłeś się do ostatniego zdania mojej wypowiedzi... Tym właśnie zmieniłeś jej przekaz.
Mylisz się – odnosiłem się do całych wypowiedzi, w tym do podsumowań w stylu "po co komu karta", o czym zresztą już pisałem. Ludzie tankują różnie, to ich prywatna sprawa. Mogą to robić raz w miesiącu, mogą raz na 2 miesiące, może sobie kartę do kolekcji wyrobili

Ja jutro obydwa auta do pełna zrobię
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Kiedyś czytałem, że punktów Vitay nie można zbierać tankując z rabatem (może pomyliłem regulamin Orlenu), ale dziś tankując, pani zapytała o kartę i... nabiła punkty. Kto pomylił regulamin, ja czy ona?
Druga ciekawostka...
Nalałem do swojego auta a płacąc powiedziałem, że kolega obok teraz leje i też będzie na kartę... – OK.
Przyszedł z kartą Vitay – punkty dobite, podałem kartę – rabat nabity.
Niemożliwe stało się możliwe.
Druga ciekawostka...
Nalałem do swojego auta a płacąc powiedziałem, że kolega obok teraz leje i też będzie na kartę... – OK.
Przyszedł z kartą Vitay – punkty dobite, podałem kartę – rabat nabity.
Niemożliwe stało się możliwe.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Punkty można nabijać normalnie (było o tym na początku akcji)
Co to weryfikacji tablic, to zauważyłem, że szczególnej uwagi nie zwracają, być może kątem oka zerkają na podjazd lub monitoring, w każdym razie nie jakoś specjalnie dokładnie. Dużo zależy też od samego sprzedającego i od jego "służbowego" podejścia do sprawy. Teoretycznie trzeba tankować na swoją kartę ale widać wyjątki są i nie wszędzie jest to definitywnie przestrzegane
Co to weryfikacji tablic, to zauważyłem, że szczególnej uwagi nie zwracają, być może kątem oka zerkają na podjazd lub monitoring, w każdym razie nie jakoś specjalnie dokładnie. Dużo zależy też od samego sprzedającego i od jego "służbowego" podejścia do sprawy. Teoretycznie trzeba tankować na swoją kartę ale widać wyjątki są i nie wszędzie jest to definitywnie przestrzegane
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001