Program BiznesTank – pytania & aktualna wysokość rabatów.
Ładny wynik, tylko jak rozmawiałem z kolegą stachan to doszliśmy do wniosku, że i tak srednia jest naliczana z kwartału, więc nawet jak bysmy w tym miechu osiągnęli licznę 20 000 litrów, to i tak nic nie da bo za styczeń i luty mamy 0. Podejrzewam, i tutaj tez ktoś napisał że pelna znizka dopiero będzie po nastepnym kwartale, czyli w lipcu.
Gdyby każdy kto ma już kartę zatankował chociaż 20 litrów to by było znacznie więcej...
Niestety, połowa kart z pierwszej edycji nie została jeszcze użyta przy tankowaniu.
Zastanawiam się po co im nasza karta rabatowa?
Niestety, połowa kart z pierwszej edycji nie została jeszcze użyta przy tankowaniu.

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
jedrzej07 napisał(a):Jak nic nie da? 20 000 litrow to bedzie rabat 6gr juz
No niby tak, tylko mnie chodzi o pełny rabat
Wojtek ktoś wczesniej pisał że na forum Fiesty mają 12 gr rabatu, a czy jest mozliwe wytargowanie przynajmniej 10 gr ale bez względu na stacje (Orlen/bliska)? Ja u siebie mam Bliską, a skoro to ta sama sieć to nie rozumiem czemu na bliskiej rabat jest niższy?
Krzysiek1980 napisał(a):ktoś wczesniej pisał że na forum Fiesty mają 12 gr rabatu
to znajdz na ich forum (jest dedykowany temat) wzmiankę o tych rabatach...
Ja widziałem, że mają 8 groszy na litrze...
Co do kolejnych posunięć... myślę, że musimy się wykazać jaki mamy potencjał...
kinki napisał(a):ile Ty Wojtku dorzuciłeś litrów ?![]()
Wspieram nasz program trochę inaczej, a zatankować mogę na kartę (jak wiesz) tylko na terenie Polski, więc musisz na moje tankowania jeszcze poczekać... aż przyjadę autem...
Kart na auta zagraniczne jest około 5, więc nie są one tutaj problemem... Oni zatankują jak będą w PL
Martwi mnie fakt nieużywania kart tych co są na miejscu...

Arkana , Captur , Mii
Nie ma się co stresować, używając połowy kart tankując praktycznie od połowy miesiąca mamy prawie 12 000 litrów więc jest spoko. Reszta jak nie chce tankować z rabatem to ich strata. Maks rabat od kwietnia był nie do osiągnięcia ale od następnego kwartału z nimi czy bez nich zrobimy te -8 groszy.
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Drodzy Koledzy – wysyłka pierwszej edycji kart została zakończona dopiero dwa tygodnie temu. Wiele osób tankuje raz w miesiącu po wypłacie. Dajmy szansę na opróżnienie baków
W toku jest wysyłka II tury. Naszym sprawdzianem będzie najwcześniej wynik kwietniowy i drugi kwartał kalendarzowy. Mam nadzieję, że na wyjazdy wakacyjne będziemy tankować z maksymalnymi zniżkami
Odnośnie rabatu we wspomnianym klubie, to dzięki za sygnał. Gromadzimy takie informacje – one z pewnością wzmocnią naszą pozycję po otwarciu negocjacji z Orlenem. Mam nadzieję, że wszyscy wspólnie postaramy się osiągnąć i – co najważniejsze – utrzymać dobry wynik
W toku jest wysyłka II tury. Naszym sprawdzianem będzie najwcześniej wynik kwietniowy i drugi kwartał kalendarzowy. Mam nadzieję, że na wyjazdy wakacyjne będziemy tankować z maksymalnymi zniżkami
Odnośnie rabatu we wspomnianym klubie, to dzięki za sygnał. Gromadzimy takie informacje – one z pewnością wzmocnią naszą pozycję po otwarciu negocjacji z Orlenem. Mam nadzieję, że wszyscy wspólnie postaramy się osiągnąć i – co najważniejsze – utrzymać dobry wynik

- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Maniekvip napisał(a):Wszystko zależy od osób na stacji. Nie raz i nie dwa widziałem jak ktoś tankował auto "X" a na kartce podawał numer auta "Y" brał fakturkę i zmykał.
Mówisz o tankowaniu na f.vat bez uzywania karty lojalnościowej a płacący nie wiedział, że nie ma juz obowiązku podawania tablic na f.vat którą chce się rozliczyć
Co do przyszłego rabatu od kwietnia... byłoby ogromnym nietaktem, karać nas za nieuczestniczenie w programie w styczniu i w lutym i dzielenie naszych... (mam nadzieję) 15001l na 3mc ;/
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Takich jak My klubów, to Orlen może mieć sporo, więc gdyby mieli łamać zasady dla każdego klubu z osobna to by sobie strzelali w stopę. Sa ludzie co mają floty TIR'ów, więc dla nich wynik 15 000 miesięcznie to na luzaku. Osobiście uważam że nikt specjalnie dla Nas nie będzie łamał odgórnie przyjętych zasad, i niestety wynik za marzec rozłoży się na 3 miesiące.
Klub Fiesty robi "lekko" wyższy poziom zakupów niż my...

Dane za miniony miesiąc:
– jeśli chodzi o styczeń to było 357 815 litrów
Arkana , Captur , Mii
Jak oni to robia to nie wiem, bo na ulicach spotkać Fieste to teraz żadkość
Chyba że ludzie się logują żeby tylko dostać kartę i mieć upust?
Napisałem że tak powiedział mi pracownik stacji. Sam się zdziwiłem, bo wiem jaki jest regulamin, dlatego pytałem czy ktoś może to potwierdzić.
Sent from my E2105 using Forum Fiend v1.3.3.
Była MAŹDZINKA 323C BA 1,3 B3, 323F BA 1,8 BP, MPV LW 2.0 FS-DE
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
Wojtek napisał(a):Niestety, połowa kart z pierwszej edycji nie została jeszcze użyta przy tankowaniu.
dla części 4gr rabatu to za mało w porównaniu z innymi stacjami niż orlen (o stacjach noname nie wspominając); dla części bardziej opłacalny jest rabat w ramach karty KDR (5gr zwykłe paliwa i 10gr verva), a część czeka z tankowaniem na kwiecień, kiedy będzie np 5gr a nie 4gr (wszak 1gr to kupa kasy na całym baku...
Dokładnie jak napisałeś. U mnie na stacji Lukoil dostałem kartę rabatową z upustem 3gr/1L bez żadnego proszenia się, wyrabiania karty na firmę czy limitu zatankowanych litrów. Zawsze też lubiłem na tej stacji tankowac, bo mają dobre paliwo i ceny zawsze są ciut niższe niż na Bliskiej. Teraz jednak chce wspomóc akcje, bo w późniejszym rozrachunku może wyjść taniej po tankowaniu na Bliskiej. Wkurza mnie tylko czemu ta sieć nie ma takich samych upustów jak Orlen, skoro to ten sam koncern.
Bo z reguły maja taniej od Orlenu kosztem Vitay i zniżki BT
Była MAŹDZINKA 323C BA 1,3 B3, 323F BA 1,8 BP, MPV LW 2.0 FS-DE
U mnie np są dwie karty ale jedno auto (mazda) jeszcze trochę postoi i nie mam jak na nią tankować.
Za to na drugą kartę wpadło 60l gazu i do końca miesiaca na pewno zatankuje ponad 40l
byloby dwa lub 3 razy tyle ale karty dostałem bardzo późno
Za to na drugą kartę wpadło 60l gazu i do końca miesiaca na pewno zatankuje ponad 40l
-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
Dave_uś napisał(a):Bo z reguły maja taniej od Orlenu kosztem Vitay i zniżki BT
a jak uwzględnisz profity z vitay i BT to ceny wyjdą takie same...

Dopisano 26 mar 2016, 21:29:
Krzysiek1980 napisał(a): U mnie na stacji Lukoil ...... bo mają dobre paliwo i ceny zawsze są ciut niższe niż na Bliskiej.
Ja się kiedyś naciąłem na Lukoilu i od tego czasu omijam szerokim łukiem a poza tym wolę wspierać rodzimych oligarchów niż putinowskich czy jakichkolwiek innych.
taxlaw rodzimych czy nie, to dla Nas zwykłych Kowalskich jest bez znaczenia. I tak w PL lepiej nie będzie a ci bogaci będą jeszcze bogatsi Naszym kosztem. Jedni i drudzy się cieszą jak kasa wplywa, a Nam zależy żeby zalać dobre paliwo i w dobrej cenie. Ja tam patriotą nie jestem, bo nikt mnie ani mojej rodzinie nie dołoży jak zabraknie na życie. Mamy prosty przykład ze składkami na ZUS czy służbę zdrowia, jedni trąbią że kiedyś będziemy mieli głodowe emerytury a u drugich i tak za leczenie musisz zapłacić z własnej kieszeni, bo na NFZ prędzej wykitujesz niż się doczekasz leczenia. Składki które płacimy to 1/3 Naszych pensji, więc mnie to lata czyj biznes bedę wspierał