Konkurs Fotograficzny 2015 – Wiosenne plenery – wyniki.
brodaM6 napisał(a):Graty Dzeju
To chyba do mnie

KMBak napisał(a):Ale to ze względu na preferencje w porządku kompozycji i ilości detali w kadrze.
Rozmawa nad wyborem kadru była prowadzona przed wysłaniem, zapraszam do wątku Gejszy str 24 tam masz "czyste" kadry może któryś Ci przypasuje. Magnolia super spasiła z kolorem nadwozia i to był główny powód wysłania tego zdjęcia. A tak na marginesie te fotki z Magnolią to spontan totalny , powstały pod sklepem z lakierami samochodowymi
Dopisano 16 maja 2015, 08:47:
Buli510 napisał(a):udział i już nie będziecie mieli tak łatwo:P
JA osobiście nie mogę się doczekać

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
em_dzej napisał(a):spontan totalny
No i to właśnie jest super. Moja sesja na wygraną Mazda i Kobieta w zeszłym roku trwała 10 minut. Przed pracą. :–)
Ostatnio edytowano 16 maja 2015, 08:48 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
dicon napisał(a):Bartg napisał(a):Wiele tur wygrywa zdjęcie najlepiej podrasowane w PS, często też z HDRem więc nic dziwnego
Właśnie się zastanawiam czy to konkurs fotograficzny czy graficzny?
Wygrywają zdjęcia które najbardziej się podobają Mazdomaniakom, a wcześniej zostały zakwalifikowane do tury
Temat HDR i obróbki powtarza się w każdej turze , zmieńmy więc regulamin i skalę oceniania

Jeszcze raz dziękuję za głosy
Dopisano 16 maja 2015, 09:01:
KMBak napisał(a):No i to właśnie jest super.
Pewnie że jest ale te Twoje sesyjki nocne i w garażu to już nie trwały 10 minut
Ja lubie się przygotować , choć foty i tak wysyłam z najbliższej okolicy :
1 tura 100 metrów od firmy po pracy po ciemku
2 tura w drodze do pracy
3 tura praktycznie w pracy
4 tura jak pisałem sklep z lakierami/kosmetykami który odwiedzam czasami, a drzewo dojrzałem dopiero jak zakwitło. Choć nie powiem do tej tury zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów w poszukiwaniu rzepaku i nie wyszło

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
em_dzej napisał(a):sesyjki nocne i w garażu to już nie trwały 10 minut
I bez sukcesów. ;–)
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
dicon napisał(a):Bartg napisał(a):Wiele tur wygrywa zdjęcie najlepiej podrasowane w PS, często też z HDRem więc nic dziwnego
Właśnie się zastanawiam czy to konkurs fotograficzny czy graficzny?
Są też fotki kompletnie nie na temat

Gratulacje zwycięzcą

Przecież to my głosujemy na te zdjęcia jakby się nie podobały to by nie wygrywały.
I piszę to z poziomu osoby, która przygotuje się do każdej tury, nie podkręca ich ale jednak nie mam pretensji do nikogo bo liczy się zabawa.
I piszę to z poziomu osoby, która przygotuje się do każdej tury, nie podkręca ich ale jednak nie mam pretensji do nikogo bo liczy się zabawa.
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Maniekvip napisał(a):Są też fotki kompletnie nie na temat A jak ktoś źle podpisze zdjęcie to zostaje odwalony Regulamin konkursów jest po prostu beznadziejny (wymaga poprawy). Tak tak to tylko zabawa ale każda zabawa ma jakieś reguły (w tym przypadku niesprecyzowane) i należało by się ich trzymać. Za dzieciaka kopało się gałę i biegało po lesie z kumplami ale zawsze trzymało się zasad wcześniej ustalonych, a tutaj Ach szkoda gadać... .
Gratulacje zwycięzcą
Dokładnie,ja bym powiedział jeszcze więcej na temat tych konkursów:często nie na temat (dlaczego przeszły weryfikację?nikt nie wie),obróbka graficzna dlaczego? (skoro tematyka tego nie wymaga),dlaczego wygrywają foty nie na temat? (to akurat wiadomo),czemu nie zostaje zmieniony regulamin?(bo są koleżanki i koledzy?)mógł bym tak pisać jeszcze trochę ale szkoda czasu..........
Dopisano 16 maja 2015, 23:01:
Yoki napisał(a):Przecież to my głosujemy na te zdjęcia
To dlaczego głosujesz na zdjęcie w hdr skoro to tura wiosenna a nie zdjęcie w hdr?Nie ubliżając nikomu ale pudło kompletnie nie na temat!!Fona nr: 30:ładne foto,ładna fura,ale czy wiosenna??Nie-a zajęła ex aequo 3 miejsce z makmarc (fota też nie na temat).
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Yoki napisał(a):Przecież to my głosujemy na te zdjęcia jakby się nie podobały to by nie wygrywały.
I to chyba wszystko w temacie... Nie ma co podkręcać regulaminu, bo skończy się na 3 zdjęciach w konkursie...
Proszę poczytajcie sobie jeszcze raz regulamin... Jest tam o minimalnych wymaganiach –> patrz odrzucane fotki jak i o "interpretacji" każdej tury... A jury stosuje go dokładnie
Będzie popyt na zdjęcia obrobione cyfrowo, to będą takowe wygrywały... To My wszyscy, zarejestrowani użytkownicy, głosujemy... każdy ma takową możliwość...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):Yoki napisał(a):Przecież to my głosujemy na te zdjęcia jakby się nie podobały to by nie wygrywały.
I to chyba wszystko w temacie...
i to wystarczy
mi osobiście hdr się nie podoba bo to nie zdjęcie ale może jestem staromodny.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Wojtek napisał(a):I to chyba wszystko w temacie... Nie ma co podkręcać regulaminu, bo skończy się na 3 zdjęciach w konkursie...
Proszę poczytajcie sobie jeszcze raz regulamin... Jest tam o minimalnych wymaganiach –> patrz odrzucane fotki jak i o "interpretacji" każdej tury... A jury stosuje go dokładnie
Będzie popyt na zdjęcia obrobione cyfrowo, to będą takowe wygrywały... To My wszyscy, zarejestrowani użytkownicy, głosujemy... każdy ma takową możliwość...
Czy fer jest odrzucenie foto jak jest nie podpisane nickiem jak i tak wiadomo kto je wysłał,niż nie trzymanie się tematyki konkursu?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maniekvip napisał(a):Ten regulamin to kpina mogło by go wcale nie być
Maniek chyba tylko my go nie rozumiemy bo nie znamy się z chłopakami z jury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może i tak
Zdjęcie nr 30 wiosny kompletny brak
Aczkolwiek gdyby tematem było najładniejsze/najnowsze auto to jak najbardziej zwycięstwo się należy
29, 17, 15, 11, 7, 3, 2 GDZIE na tych fotkach widać wiosnę
Żenada jak napisałem wcześniej regulamin o
roztłuc.

Zdjęcie nr 30 wiosny kompletny brak
29, 17, 15, 11, 7, 3, 2 GDZIE na tych fotkach widać wiosnę

dla niektórych wiosna to kwitnąca zieleń niekoniecznie kwiaty czy paki a dla innych kupa gówna na trawniku, sam wybierz co wolisz.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Norreca napisał(a):dla niektórych wiosna to kwitnąca zieleń niekoniecznie kwiaty czy paki a dla innych kupa gówna na trawniku, sam wybierz co wolisz.
Czyli większość głosujących z forum wiosnę uważa za kupę gów....na?Skoro pudło to foty nie na temat.