Konkurs Fotograficzny MazdaSpeed
Gratulacje dla całej trójki....niech zwycięzca zdradzi, gdzie była robiona fotka??
JEEEZUUU, wchodzę i oczom nie wierzę
Dziękuję wszystkim za głosy i teraz nie będę mógł spać
Jeszcze raz wielki dzięki za wyróżnienie!

Dziękuję wszystkim za głosy i teraz nie będę mógł spać
Fotka mojego ukochanego CX-a w mojej ukochanej Chorwacji. Gdzieś w drodze do Dubrovnika, okolice Ploce z tego co pamiętam.Siwus napisał(a):Gratulacje dla całej trójki....niech zwycięzca zdradzi, gdzie była robiona fotka??
Jeszcze raz wielki dzięki za wyróżnienie!
Globy napisał(a):Dziękuję również 114 osobom, którym przypadło do gustu moje zdjęcie "szóstki".
Jestem jedną z tych osób
Gratulacje dla zwycięzców
mateu5z napisał(a):gdyby nie 11 to czerwien najladniejsza język zeby
phantombas napisał(a):uwazam ze uzywanie wizerunku plci pieknej w takich fotach jest troche nie uczciwe oczko
wiem
bg_wolf napisał(a):..za dużo Fotoszopa w tych zdjęciach ysz
tez jestem tego zdania. probowalem zrobic inna fotke ale bez fotoshopa sie nie obeszlo (dziekuje koledze stroos'owi za poswiecony czas) i ta fotka byla faworytem do wystawienia na konkurs ale:
(fragment korespondencji o konkursie z Italiano)
Fakt że faktycznie widać że to VT...ale jest dopuszczony. Według mnie najbardziej sie nadaje. Mam ja przyjąć?
po wspolnej rodzinnej i buzliwej naradzie padlo na fotke nr1.
uzasadnienie: jest naturalna... nie wygram – trudno – ale nie chce aby na konkursie byly fotki typu VT (moje prywatne zdanie) uwazam ze jest to konkurs foto a nie umiejetnosci obrobki zdjec... dla mnie wazny byl pomysl i jego zrealizowanie – nie udalo sie – trudno.
arcziartur napisał(a):a czy ta pani na zdjęciu wyraziła zgodę żeby to zdjęcie tak publicznie w necie pytajnik
tak – pomagala wybrac naj fotke (z 450 w calodziennej sesji
Gratulacje dla zwyciezcy – fotka super
Gratuluje zwycięzcom
Co do niewielkiej obróbki to weźcie pod uwagę, że zdjęcia te mają być wykorzystane w kalendarzu a w takich projektach bez obróbki się nie obejdzie. Oczywiście czym innym jest poprawienie kontrastu czy usunięcie szumu, a czym innym korekcja kształtów, wygładzanie i inne"agresywne metody". Kontrast czy nasycenie poprawimy nawet w windowsowskiej galerii, wcale nie trzeba photoshopa by zdjęcie wyglądało ładnie.
Galeria Zwycięzców zaktualizowana:)
Co do niewielkiej obróbki to weźcie pod uwagę, że zdjęcia te mają być wykorzystane w kalendarzu a w takich projektach bez obróbki się nie obejdzie. Oczywiście czym innym jest poprawienie kontrastu czy usunięcie szumu, a czym innym korekcja kształtów, wygładzanie i inne"agresywne metody". Kontrast czy nasycenie poprawimy nawet w windowsowskiej galerii, wcale nie trzeba photoshopa by zdjęcie wyglądało ładnie.
Galeria Zwycięzców zaktualizowana:)
Gratulacje
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
5,10, 11
nowicjusz na dizlu zakochany w mazdzi
- Od: 12 lut 2008, 23:56
- Auto: mazda 626 ,2000r , 2.0 disel
tak poza konkursem...
fotka ktorej nie wstawilem ze wzgledu na VT – stroos jeszcze raz dzieki za poswiecony czas
wyjasnienie – fotka zostala zlozona z 2 – pierwsza to tlo, droga pierwszy plan – nie udalo mi sie tego zrobic za jednym zdjeciem – albo bylo tlo takie jak chcialem a 1plan ciemny lub plan jasny a tlo tez

fotka ktorej nie wstawilem ze wzgledu na VT – stroos jeszcze raz dzieki za poswiecony czas
wyjasnienie – fotka zostala zlozona z 2 – pierwsza to tlo, droga pierwszy plan – nie udalo mi sie tego zrobic za jednym zdjeciem – albo bylo tlo takie jak chcialem a 1plan ciemny lub plan jasny a tlo tez

trzeba było zrobić HDR, chyba nie jest zabronione skoro już u innych widziałem.nie udalo mi sie tego zrobic za jednym zdjeciem – albo bylo tlo takie jak chcialem a 1plan ciemny lub plan jasny a tlo tez smutny