W jaki sposób mogę ukarać gościa, który zajął moje miejsce postojowe w hali garażowej ( wpisane do hipoteki )?
Miejsce postojowe , za które zapłaciłem i mam wpisane do hipoteki, znajduje się w hali garażowej, pod blokiem. Wracam sobie dzisiaj wieczorem, wjeżdżam do hali. I co widzę??
Blok jest praktycznie nowy, dosłownie z przed 2 miesięcy, wszyscy wiedzą że miejsca w hali kosztowały i to nie mało, że każde jest czyjeś, nawet wszystkich właścicieli goście powinni to wiedzieć. Cieszyłem się komfortem garażu pod mieszkaniem miesiąc i już mam wqrwa bo nie mogę zaparkować na swoim miejscu. Teraz ja muszę szukać gdzieś miejsca a na osiedlu wszystkie miejsca postojowe są prywatne
Więc muszę jakoś tego gościa ukarać...
Kodeks cywilny
Art. 343. § 2.
Posiadacz nieruchomości może niezwłocznie po samowolnym naruszeniu posiadania przywrócić własnym działaniem stan poprzedni; nie wolno mu jednak stosować przy tym przemocy względem osób.
http://prawo.money.pl/kodeks/cywilny/ty ... ie/art-343
To raczej nie możliwe, mówię o odholowaniu ze względu na 1. brak firmy, która się tego podejmie ( odholowanie bez właściciela... ). 2. Stromy podjazd w środkowej części garażu.
Jak nie odholowanie to co???
Jakąś opłatę mogę mu wystawić za zajęcie mojej prywatnej własności???
jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, lub może coś podpowiedzieć to będę wdzięczny