Dyskusje na temat Zlotu Wiosennego – tutaj generujemy OT :–)

20-21 marca 2010 r.

Postprzez kinki » 9 mar 2010, 20:24

odkąd pamiętam prze każdym zlotem pojawiał się podział na klasy na 1/4 i zawsze było narzekanie, ale takiego cyrku to dawno nie było. Jest coś ustalone i AMEN. Jak na którymś zlocie jechały 1,5BA z 1,6BG to nie narzekałem choć wiedziałem że szanse są mizerne na zwycięstwo. Może problem się zrobił przez to że ktoś napisał o super nagrodach dla zwycięzców generalki. Fajnie jest dostać dyplomik czy pucharek ale żeby z tego powodu robić takie zamieszanie? I nie zgodzę się że osoby z silnikami poniżej 140KM powinny odpuścić sobie start w 1/4. Moje auto, moja decyzja.
Generalka fajna sprawa. Warto będzie jechać na drugi koniec Polski żeby dodatkowe punkty zdobyć. <ok>
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez noucamp » 9 mar 2010, 20:24

Five powiedz czy będę jakieś treningi ? każdy z zawodników ile razy może startować ? bo rozumem że na 2 czy 3 przejazdach się nie skończy :) ?
GO BIG OR GO HOME
Forumowicz

Od: 12 wrz 2007, 14:27
Auto: Silvia power :*

Postprzez Fiveopac » 9 mar 2010, 20:51

noucamp napisał(a):Five powiedz czy będę jakieś treningi ? każdy z zawodników ile razy może startować ? bo rozumem że na 2 czy 3 przejazdach się nie skończy :) ?

Najpierw przejazdy kwalifikacyjne standard 2 lub 3 zobaczymy o ktorej ruszymy z pomiarami – sprzet trzeba rozlozyc, przetestowac, poprawic. Z racji ram czasowych wylonimy potem pary polfinalowe i finaly. Po rozegraniu czesci oficjalnej jak czas pozwoli bedą przejazdy wolne. Treningow nie bedzie z racji presji czasu.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Myjk » 9 mar 2010, 20:55

Barthek1983 napisał(a): ponieważ większość uczestników lotniska liczyła na tą konkurencję i głównie dla niej mieli się pojawić.

Chyba jednak "deczko" przesadzasz... :|
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez brii » 9 mar 2010, 21:00

Wreszcie na 1/4 jest podział taki jaki powinien być od zawsze. Niestety niekiedy trzeba podejść do tematu stanowczo i podjąć niepopularne decyzje by uzdrowić sytuację – brawo dla Pita, ravo i 5paka :)

Do wszystkich płaczących z powodu 1/4 mili – zapamiętajcie raz na zawsze – 1/4 to nie jest konkurencja typowo sportowa – to jest konkurencja garażowo-sportowa. W tej "dyscyplnie" ogromną częścią sukcesu jest sprzęt i kasa, a nie tak jak np.: w slalomie czy OSie gdzie liczą się prawie same umiejętności.
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez faraon » 9 mar 2010, 21:05

Panowie zakonczcie ten temat lepiej.Ja juz raz przezylem kiedy mialem lepszy czas od kogos i jakos sie nie zakfalifikowalem i to przezylem.Wiec skonczmy dyskusje.Sa teraz podzialy ktore ADAS zrobil i bedzie si.Wkoncu jedziemy na zlot bawic sie w dobrym towarzystwie.Pogadac,wymienic sie wrazeniami itp.A wszyscy dopier............lacie sie do Adasia czy kogos innego.Po co to wszystko. :) Wkoncu jestesmy jednym KLUBEM
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez Myjk » 9 mar 2010, 21:07

brii napisał(a):W tej "dyscyplnie" ogromną częścią sukcesu jest sprzęt i kasa

To jak z lachonami – żeby je mieć trzeba posiadać dobry sprzęt, albo dużo kasy. Albo najlepiej obydwa atrybuty. <lol>
W przeciwnym razie porażka na starcie. hahaha
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez Barthek » 9 mar 2010, 21:10

Myjk napisał(a):
Barthek1983 napisał(a): ponieważ większość uczestników lotniska liczyła na tą konkurencję i głównie dla niej mieli się pojawić.

Chyba jednak "deczko" przesadzasz... :|

Nie mogłeś się powstrzymać co? Swoje zdanie wyraziłem już wcześniej.
Jestem jednym z tych, którzy jadą na samo lotnisko z braku miejsc noclegowych.
Konkurs caraudio czy wybór najładniejszej Mazdy nie rajcuje mnie tak jak 1/4 mili.
Prawdopodobnie będą około 3-4 stopnie z opadami lub bez i stanie wokół, marznięcie i oglądanie Mazd nie będzie aż takim wydarzeniem by płacić 100pln za sam wjazd...
Wcześniej już wyczerpałem swoją opinię i czekam tylko na decyzję czy będzie czy nie będzie 1/4 mili. Dziękuję.

Myjk napisał(a):
brii napisał(a):W tej "dyscyplnie" ogromną częścią sukcesu jest sprzęt i kasa

To jak z lachonami – żeby je mieć trzeba posiadać dobry sprzęt, albo dużo kasy. Albo najlepiej obydwa atrybuty. <lol>

Skoro takie macie metody w Wa-wce... to gratulować
Ostatnio edytowano 9 mar 2010, 21:13 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 9 lis 2007, 11:41
Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black

Postprzez Leszek » 9 mar 2010, 21:12

to będzie ten konkurs na miss/mistera mokrego podkoszulka czy nie? :D
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez pinky » 9 mar 2010, 21:15

Barthek1983 napisał(a):
Skoro takie macie metody w Wa-wce... to gratulować

Ale po co takie wrzuty?? Jak ty się w ogóle odzywasz?? Masz jakieś ale do mieszkańców Warszawy??
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez Barthek » 9 mar 2010, 21:17

Ja...? Chodzi o to jak ten Pan nazywa kobiety – lachony, dziwię się o takie teksty po wczorajszym dniu kobiet...
Polecam czytanie ze zrozumieniem
Zresztą miałem nie polemizować dalej... i nie zaglądać do tego tematu, ale czekać znowu na osobną informację o 1/4 mili.
Forumowicz

Postprzez loockas » 9 mar 2010, 21:36

kinki napisał(a):Moje auto, moja decyzja.

Owszem i szanuję to :) Wyraźnie napisałem, że jest to tylko moje zdanie. A szkoda, bo może w końcu ćwiartka nie trwała by przez 2/3 zlotu. Zastanawiam się czy zdążymy do ośrodka na obiad :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Basilius » 9 mar 2010, 21:40

ale jazda. Ja jestem za tępy. Nie wiem po co to wrzucanie chłopakom? O klasy Wam chodzi? O puchary? Ja pier..lę – dziecinada. Jak chcesz się ścigać to serią nie poszalejesz – no dla mnie proste jak drut. Mam oprócz magdy gofera zwei z silnikiem 1.3i. Chcę się nim pościgać – zmieniam motor na 1.8 :) Dla mnie to normalne że nie wystartuję w ćwiartce bo... po co? Żebym się zanudził na śmierć jadąc ćwiarę pół minuty?? Chcąc coś zrobić moim VW jestem zmuszony go ulepszyć! i mam przy tym full radochy.

Poza tym kurcze no jakiś szacun się należy za organizację, chęci, pracę. Każdy ma swoje życie – nie tylko klub. Osobiście bardzo się cieszę, że do niego należę. Jadę na zlot by poznać kogoś nowego -nie będę uczestniczył w ćwiartce bo mi szkoda wozu – nie do tego jest. Osobiście uważam, że powinny być ogłoszone klasy i koniec. Po prostu koniec i kropka. Chcesz startować – startujesz. nie chcesz – nie startujesz. niepodoba Ci się wsio – nie wpłacasz kasy, nie jedziesz, kupujesz bilet na jakiś koncert i dobrze się bawisz a nie pierniczysz na forum farmazonów. Strasznie konfliktowi są Ci krzykacze. Po co to? Psujecie atmosferę. Kurcze – poznajecie się na zlocie i widujecie się tak często, że chce Wam się droczyć o jakąś ćwiartkę?

Wpadnę moim goferem i sprzątnę Wam puchar sprzed nosa – wiecie... gdzie 2 się bije 3ci korzysta :D (kurcze – tylko musi byc klasa dla VW ;))
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
and children are FBI agents.
Forumowicz

Od: 4 cze 2009, 09:00
Auto: Mazda 6 GY, 2.0 CD 143KM(166), Mazda MX-3 2.5 V6 KL-ZE

Postprzez kryystian » 9 mar 2010, 21:45

Barthek1983 napisał(a):Chodzi o to jak ten Pan nazywa kobiety – lachony

<lol> <lol> <lol>
Barthek1983 napisał(a):dziwię się o takie teksty po wczorajszym dniu kobiet

<lol> <lol> <lol>
sorry ale nie słyszałem czegoś takiego w swoim życiu <lol> <lol> <lol> chcę ci uścisnąć dłoń <lol> <lol> <lol> a może lepiej nie <lol> <lol> <lol>
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez Barthek » 9 mar 2010, 21:48

Jesteś taki mądry tylko na odległość ?? Nie napiszę więcej bo wiem, że później pożałuję...
Nie zniżę się więcej do poziomu tej dyskusji ! Strzała!
Forumowicz

Postprzez loockas » 9 mar 2010, 21:49

Spokojnie, panowie. Co tu się wyprawia...?!
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez kinki » 9 mar 2010, 21:51

loockas napisał(a): Zastanawiam się czy zdążymy do ośrodka na obiad :P

spokojnie, ja mam zamiar podjesc i nawet przespac sie przed imprezka z godzinke :)
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez kryystian » 9 mar 2010, 21:54

Barthek1983 będziemy mieli okazje poznać się na zlocie :D
Basilius napisał(a):ale jazda. Ja jestem za tępy. Nie wiem po co to wrzucanie chłopakom? O klasy Wam chodzi? O puchary? Ja pier..lę – dziecinada. Jak chcesz się ścigać to serią nie poszalejesz – no dla mnie proste jak drut. Mam oprócz magdy gofera zwei z silnikiem 1.3i. Chcę się nim pościgać – zmieniam motor na 1.8 Dla mnie to normalne że nie wystartuję w ćwiartce bo... po co? Żebym się zanudził na śmierć jadąc ćwiarę pół minuty?? Chcąc coś zrobić moim VW jestem zmuszony go ulepszyć! i mam przy tym full radochy. Poza tym kurcze no jakiś szacun się należy za organizację, chęci, pracę. Każdy ma swoje życie – nie tylko klub. Osobiście bardzo się cieszę, że do niego należę. Jadę na zlot by poznać kogoś nowego -nie będę uczestniczył w ćwiartce bo mi szkoda wozu – nie do tego jest. Osobiście uważam, że powinny być ogłoszone klasy i koniec. Po prostu koniec i kropka. Chcesz startować – startujesz. nie chcesz – nie startujesz. niepodoba Ci się wsio – nie wpłacasz kasy, nie jedziesz, kupujesz bilet na jakiś koncert i dobrze się bawisz a nie pierniczysz na forum farmazonów. Strasznie konfliktowi są Ci krzykacze. Po co to? Psujecie atmosferę. Kurcze – poznajecie się na zlocie i widujecie się tak często, że chce Wam się droczyć o jakąś ćwiartkę?Wpadnę moim goferem i sprzątnę Wam puchar sprzed nosa – wiecie... gdzie 2 się bije 3ci korzysta (kurcze – tylko musi byc klasa dla VW )

<spoko>
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez loockas » 9 mar 2010, 21:59

kinki napisał(a):spokojnie, ja mam zamiar podjesc i nawet przespac sie przed imprezka z godzinke :)

Czyli po obiedzie pijemy? :D
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez pinky » 9 mar 2010, 22:03

loockas, przed w trakcie po :) :)
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11