Dyskusje na temat Zlotu Wiosennego – tutaj generujemy OT :–)

20-21 marca 2010 r.

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 18:45

ravo napisał(a):Myjk wkładają z 10 razy więcej niż ty

Hmm nie wyobrażam sobie, żeby ktoś do te pory wydał 100kpln w performance swojego auta. Ja w ciągu 5 lat wydałem ok 20k pln na jego bieżącą eksploatacje i naprawy – czy jestem z tego powody gorszy, bo nie wsadziłem zamiast tego turbosprężarki i 2,5 J-spec?
ravo napisał(a): a reklamę ? mi wstyd było mówić jaka jest najszybsza mazda w Polsce zanim nie pojawił się luki

Przykro jest czytając, że V-ce Prezes tego klubu wstydzi się, bo nie było szybkiego auta przed Łukaszem i Five`em – a jakie to ma znaczenie? Czy to jest klub tuningowy?
ravo napisał(a):a to, że chcemy tym którzy wkładają grubą kasę w auta jakoś zrekompensować ich wkład – bo to dzięki nim mamy reklamę klubu jak i prestiż zlotu rośnie to chyba sprawa oczywista.

Czyli Ci, co nie wkładają worka kasy w performance są niegodni? :| I dlaczego Klub ma komukolwiek to rekompensować, z jakiego powodu? To się robi dla siebie przecież. Gdzieś Ci Andrzeju ucieka idea tego klubu.

Pit napisał(a):I o tym trzeba bardzo poważnie porozmawiać Andrzej, bo to co się od jakiegoś czasu dzieje, jest po prostu szczytem. Na za wiele sobie pozwalamy

Z tym się zaczynam zgadzać, tylko chyba w innym sensie niż Tobie.
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 18:48

loockas napisał(a):1/4 mili dla konkretnych aut, konkurencje sprawnościowe dla pozostałych i może doczekamy się czasów, że "ćwiartka" przestanie być niezastąpioną konkurencją na zlotach MS.

To tylko moja opinia. Nie trzymam niczyjej strony. Uważam, że ten spór jest bezsensowny i obie strony zaczynają przesadzać.

loockas to jak kto traktuje swoje auto to jego indywidualna sprawa. Każdy wnosi taką samą opłatę za zlot i ma prawo skorzystać ze wszystkich jego atrakcji.
Forumowicz

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 18:50

I jeszcze jeden cytat dla Piotra i Andrzeja:
Klub Mazdaspeed napisał(a):Klub MadzaSpeed zrzesza posiadaczy i fanów samochodów marki Mazda. To właśnie tutaj możesz podzielić się radością z posiadania swojego samochodu, poznać nowych przyjaciół oraz uzyskać pomoc w rozwiązywaniu różnych problemów – nie tylko tych motoryzacyjnych. Istotą naszej działalności są spotkania MaĄdziarzy organizowane w różnych częściach Polski, dzięki którym możemy bliżej się poznać, wspólnie rozerwać, wymienić poglądy i doświadczenia eksploatacyjne.

http://www.mazdaspeed.pl/web/klub/
Forumowicz

Postprzez People_Hate_Me » 9 mar 2010, 18:55

Adaś nie żebym sie czepiał ale używaj Funkcji edytuj :P
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 18:57

People_Hate_Me napisał(a):Adaś nie żebym sie czepiał ale używaj Funkcji edytuj :P

;)
Forumowicz

Postprzez loockas » 9 mar 2010, 18:58

Adaś napisał(a):loockas to jak kto traktuje swoje auto to jego indywidualna sprawa. Każdy wnosi taką samą opłatę za zlot i ma prawo skorzystać ze wszystkich jego atrakcji.

Dlatego w duchu liczę, że ludzie otworzą oczy i zrozumieją, że można się bawić w innych konkurencjach niż tylko 1/4 mili. Szczególnie jak nie ma się czym w niej pokazać. Proponuje w przyszłym sezonie zrobić turniej po puchar zarządu w OS'ie i dać sobie trochę luzu z "ćwiartką".
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 19:02

loockas napisał(a):Dlatego w duchu liczę, że ludzie otworzą oczy i zrozumieją, że można się bawić w innych konkurencjach niż tylko 1/4 mili. Szczególnie jak nie ma się czym w niej pokazać. Proponuje w przyszłym sezonie zrobić turniej po puchar zarządu w OS'ie i da sobie trochę luzu z "ćwiartką".

loockas zabawa i adrenalina, oraz chęć rywalizacji jest taka sama w przypadku Z5 jak 2,5V6 Turbo.
Dlaczego tym pierwszym ma zostać odebrana część tej zabawy i możliwość nacieszenia się pucharkiem? Argument, żeby dać kozak nagrodę temu, który będzie najszybszy w generalce mnie nie przekonuje w tym klubie. Nie jesteśmy Stowarzyszeniem Sprintu Samochodowego.
Ostatnio edytowano 9 mar 2010, 19:03 przez Adaś, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez pinky » 9 mar 2010, 19:03

loockas napisał(a):Dlatego w duchu liczę, że ludzie otworzą oczy i zrozumieją, że można się bawić w innych konkurencjach niż tylko 1/4 mili. Szczególnie jak nie ma się czym w niej pokazać. Proponuje w przyszłym sezonie zrobić turniej po puchar zarządu w OS'ie i dać sobie trochę luzu z "ćwiartką".

Bardzo trafne spostrzeżenie, rozwińmy konkurencje pod nazwą OS!!!
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 19:04

pinky napisał(a):rozwińmy konkurencje pod nazwą OS!!!

Oczywiście, na zlotach jak największa ilość uczestników powinna mieć możliwość skorzystania z atrakcji, które im odpowiadają. OS jest tego bardzo dobrym przykładem.
Forumowicz

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 19:11

chcialbym zaznaczyc jeszcze jedna sprawe poza tym co napisal Adaś. Jak powszechnie wiadomo, kazdy klubowicz odporawadza co roku skladke, kazdy aby przyjechac na zlot musi dodatkowo takze uiscic oplate – i to wszystko jest ok. Jedyna rzecza (w swietle planow jakie sie pojawily na zloty stricte nastawione na 1/4 mili) jaka budzi we mnie kontrowersje co do tego pomyslu jest fakt, ze w obecnej sytuacji jak to juz bylo wielokrotnie napisane przeze mnie i poprzednikow, obecna klasyfikacja faworyzuje posiadaczy aut tuningowanych i to pod nich organizowane sa te zawody (nie mowie tutaj teraz o Koninie – tutaj jeszcze bedzie integracja wieczorna ;)). Chcialbym sie zapytac dlaczego, za pieniadze, ktore wszyscy placimy ktos ma byc faworyzowany? Placimy wszyscy po rowno, po to, aby miec z tego mozliwosc czerpania takich samych przyjemnosci. Tymczasem wychodzi na to, ze skorzystac ma waska grupa osob – zajrzyjcie do dzialu projekty i sprawdzcie ile jest aut, ktore tak na prawde moglyby sie sciagac w tych 'profi' zawodach. 5? 10? Chyba nawet nie tyle. W klubie jest chyba o wiele wiecej osob? Miejcie to na uwadze. Troche to nie sprawiedliwe, aby skladki wszystkich finansowaly cykl malych imprez dla kilku aut.
Ostatnio edytowano 9 mar 2010, 19:18 przez sq2jul, łącznie edytowano 2 razy
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez loockas » 9 mar 2010, 19:13

Równie dobrze można powiedzieć, że rywalizacja w konkursie car audio jest taka sama dla instalacji seryjnych jak i profi. Nie wiem, dla mnie ćwiartka to taka sama konkurencja jak każda inna (szczególnie posiadając auto "niećwiartkowe") i osobiście boli trochę, że cały zlot kręci się wokół niej. I tym bardziej nie rozumiem chęci rywalizacji, adrenaliny wśród właścicieli takich aut jak moje. W borsku czy w sochaczewie było sporo alternatywnych konkurencji i niestety zarówno ze strony uczestników jak i organizatorów widać większe zainteresowanie tematem ćwiartki. Nie zapomnę hasła jednego z organizatorów z borska podczas OS'a – "Kończcie te durną zabawę, bo nie starczy czasu na zrobienie ćwiartki". Wtedy jednak OS jak i rozeta miały spore wzięcie. Ale nie ma co wracać do wydarzeń z przeszłości. Chyba nie potrzebnie wracam do odwiecznego problemu "czczenia" ćwiartki.

Fakt, ograniczanie czegoś tak jak to pisałem wcześniej było by nie w porządku. Chciałem tylko nakreślić jak ten konkurs powinien wg mnie wyglądać.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 19:15

Jeszcze jedno – organizacja spotkan/zlotow tylko dla grupy nastawionej na performance na pewno nie bedzie sprzyjac integracji – w klubie pojawia sie 'cwiartkowcy' i reszta.
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Postprzez faraon » 9 mar 2010, 19:18

ZAMKNAC TEMAT I TYLE :D Ja sobie wystartuje w CARaudio <lol> seryjnym
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez Fiveopac » 9 mar 2010, 19:37

sq2jul napisał(a): Chcialbym sie zapytac dlaczego, za pieniadze, ktore wszyscy placimy ktos ma byc faworyzowany?

Sory ale Adasia w miare rozumiem ale ty to chyab dzis wąchales klej. Pokaz mi palcem, ktore zawody nei faworyzuja najlepszych? Nawet w bierki czy warcaby
wygrywa najlepszy faworyt. Nawet by dostac nagrode Darwina trzeba sobie zasluzyc. A ty wyskakujesz z takim tekstem.... czyli co, puchar dla kazdego by nikt nie byl faworyzowany? <glupek2>
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez pinky » 9 mar 2010, 19:39

Przesłać adres PW mailem czy jak?? <rotfl> <rotfl> Oszczędzę na paliwie :D
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 19:40

nie badz zlosliwy Pawel. W klubie (chociaz nie doszukalem sie takiego zapisu w regulaminie) kazdy raczej powinien byc traktowany rowno, chyba sie zgodzisz? Czy rownym traktowaniem nazwiesz organizacje kilku imprez dla 5-10 osob? Czy uwazasz, ze wzorsnie przy tym poziom integracji w klubie?
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 9 mar 2010, 19:50

sq2jul napisał(a):nie badz zlosliwy Pawel. W klubie (chociaz nie doszukalem sie takiego zapisu w regulaminie) kazdy raczej powinien byc traktowany rowno, chyba sie zgodzisz? Czy rownym traktowaniem nazwiesz organizacje kilku imprez dla 5-10 osob? Czy uwazasz, ze wzorsnie przy tym poziom integracji w klubie?

Nie jestem zlosliwy tylko zastatnawiam sie z toba dzieje?! Czlowieku, zawody na cwiartke byly otwarte dla wszyswtkich, bez wzgledu na silnik czy model. Kazdy mogl sie przejchac i powalczyc w swojej klasie, sprawdzic swoj czas i porownac z podobnymi modelami. A ty piszesz teraz ze to bylo dla 10 osob i ze kazdy powinien byc tak samo potraktowany i miec wlasna klase bo inaczej ktos bedzie faworytem. Napisales poprostu totalny nonsens i chyba nie jestes swiadomy tego co dzis przelewasz na forum, moze odpocznij chwile od pisania zanim pozbierasz mysli do jednej zagrody?
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 20:03

Dobra, napisze inaczej. Planowany jest cykl imprez 1/4 mili o puchar zarzadu, tak? Tak. Kilka imprez poza zlotami ogolnopolskimi, tak? Tak. Najpewniej w roznych czesciach Polski. Kto na nie przyjedzie? Albo Ci co beda mieli blisko, albo Ci najzatwardzialsi cwiartkowcy – czyt. tunerzy, ludzie ktorzy lubia pogrzebac przy swoich autach. Spojrz prosze teraz w dzial projekty – ile widzisz tam tematow/projektow nastawionych na performance? Pewnie tyle, ze wystarczy Ci jedna reka do policzenia. Poza tymi osobami, nie wierze, ze ktos seryjnym autem bedzie darl przez pol kraju, zeby sie chwile gdzies poscigac. Dlatego tez uwazam, ze jest to lekko niesprawiedliwe dla ogolu klubu organizowanie zlotow nastawionych stricte na 1/4 (poza tymi ogolnopolskimi – wiosenny, mega). Zloty maja sluzyc integracji, maja stwarzac mozliwosc spotkania sie, udzialu w konkurencjach, w tym takze w 'cwiartce'. Co do cwiartki – na zlotach klubowych klasy powinny byc tak poustawiane, aby dac jak najwiecej satysfakcji wszystkim uczestnikom – nie mowie, ze ma byc tyle klas ile samochodow i puchar dla kazdego. Mysle, ze propzycja Adasia na temat podzialu byla calkiem sensowna. Ba, mozna by sie pokusic o ogolne podsumowanie i wyniki (juz bez pucharow i bez dyplomow) mowiaca o tym, ze np. najszybsza 323f ba na zlocie byla:..., najszybsza mazda 6 na zlocie byla:... itd itd.. Postarajmy sie zorganizowac cos bardziej dla ludzi, na luzie – jak ktos ma ambicje na profi zawody to chyba nie ma problemu, przeciez w sezonie jest masa takich imprez.
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 9 mar 2010, 20:13

Nie obracaj kota ogonem dorabiajac filozofie do bzdury ktora napisales. Dla przypomnienia zeby sie nei rozmylo:
Chcialbym sie zapytac dlaczego, za pieniadze, ktore wszyscy placimy ktos ma byc faworyzowany?

Moze po prostu to rozwiniesz zamiast ściemniać naokolo? Nie podoba ci sie ze placisz i nie mozesz byc najlepszy? Tak sie napaliles na puchar? Jak w sklepie – place i wymagam ! Paranoja! Poza tym nie uzywaj formy "postrajmy sie" bo palcem nie kiwniesz przy organizacji a tylko sapiesz ni z tego ni z owego na forum.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 20:22

Fiveopac napisał(a):Nie obracaj kota ogonem dorabiajac filozofie do bzdury ktora napisales. Dla przypomnienia zeby sie nei rozmylo:
Chcialbym sie zapytac dlaczego, za pieniadze, ktore wszyscy placimy ktos ma byc faworyzowany?

Nie wiem jak Ci to mam napisac abys zrozumial, chyba prosciej sie juz nie da – cykl dodatkowych imprez (za ktore zaplaca wszyscy w postaci skladek klubowych) 1/4 mili, w ktorym klasy sa tak poustawiane, aby faworyzowac najszybsze auta.
Moze po prostu to rozwiniesz zamiast ściemniać naokolo? Nie podoba ci sie ze placisz i nie mozesz byc najlepszy? Tak sie napaliles na puchar?

Wybacz ale tak nie bede z Toba dyskutowal. Nie napalilem sie na zaden puchar – chcialbym miec mozliwosc rywalizacji w klasie z podobnymi autami.

Poza tym nie uzywaj formy "postrajmy sie" bo palcem nie kiwniesz przy organizacji a tylko sapiesz ni z tego ni z owego na forum.

Taaa. Wietrze sobie gebe, bo lubie. W bardzo 'fajny' sposob odpierasz krytyke.
Smoki i gołe baby
Forumowicz