Dyskusje na temat Zlotu Wiosennego – tutaj generujemy OT :–)

20-21 marca 2010 r.

Postprzez Badyl » 9 mar 2010, 16:22

pinky napisał(a):ja tam wole długodystansowe wyścigi na co najmniej 3/4 lub 1 mile <rotfl>

chyba na promile
Obrazek
Obrazek Mazda Premacy 2003 | CP DiTD RF4F | Badylowóz v4.0
| 323f BA 1,5->323f BA 2,0 GT->323f BA 2,5 KL-ZE->Premacy DiTD
Forumowicz

Od: 11 cze 2007, 15:28
Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003

Postprzez pinky » 9 mar 2010, 16:22

Tutaj należą się ogromne brawa i szacunek dla Szymona i jego anielskiej cierpliwości

Adaś co racja to racja, pamiętam Konin 2009 i Sochaczew 2009. Że jak chciałeś pojechać ćwiartke to albo ja cie zmieniałem albo ktoś właśnie z łapanki. I twoje zdziwienie że ty prowadzisz ćwiartke ;)
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez People_Hate_Me » 9 mar 2010, 17:00

hmmmmm. przebrnąć przez te posty naklepane od wczoraj od 18:00 to jakas tragedia.
Dajcie se siana :P
Tam Piotruś widziałem że zaproponowałes genialne rozegranie ;D
do 2.0 powyżej 2.0 i turbo + reszta ;–) moim zdaniem najlepsze
czyli pseudo sportowe prawie sportowe i sportowe xD

ale żeby nie było te co będa na zlocie (ofkoz o ile bedzie 1/4) tez moga byc. najwyzej se porównam tabelka w exelu czy złoiłem niektórych :P
ja zreszta i tak jade po to aby wygrać co innego a nie 1/4 a w tej oto konkurencji chce wygrac z Żulem :P
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez ravo » 9 mar 2010, 17:02

Boże widzisz i nie grzmisz, wszyscy do kąta kto gada durnoty bez żadnych faktów by gadać. Ja wydaję kasę, sram się z tym, choć mógłbym siedzieć w garażu i grzebać przy aucie albo relaksować się z ukochaną i jakoś z zawodów nic nie będę miał, gorzej ze zlotu nic nie będę miał bo jeszcze pewnie dostanie mi się, że coś było nie tak. A wy macie takie problemy ? że klub niby jest autorytarny ? taaa to komuś się chyba poprzewracało. Należę do paru klubów jako moderator czy klubowicz i jakoś nigdy nie doświadczyłem by w nich miał ktoś tyle do powiedzenia jak u nas. Czy to coupe czy subaru czy mitsumaniaki to jakoś nie zauważyłem by klubowicze mogli tak dużo, chyba na początku tego klubu ktoś zrobił błąd. Czy tak ciężko zrozumieć i zaufać doświadczeniu kogoś ? kto zjadł na tym zęby ? Co w tym złego, że nagrody będą tylko dla 4 klas ? fun dalej zostaje i dalej można się sprawdzać, kto szybszy itp itd a to, że chcemy tym którzy wkładają grubą kasę w auta jakoś zrekompensować ich wkład – bo to dzięki nim mamy reklamę klubu jak i prestiż zlotu rośnie to chyba sprawa oczywista.

Koniec OT w tym temacie o OT :P zdenerwowałem się i tylko głowa mnie boli
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Myjk » 9 mar 2010, 17:03

People_Hate_Me napisał(a):a w tej oto konkurencji chce wygrac z Żulem :P

<lol> Nie widziałem konkurencji pt. walka w kisielu.

PS jaki smak?
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez Pit » 9 mar 2010, 17:07

ravo napisał(a):...że klub niby jest autorytarny ? taaa to komuś się chyba poprzewracało. Należę do paru klubów jako moderator czy klubowicz i jakoś nigdy nie doświadczyłem by w nich miał ktoś tyle do powiedzenia jak u nas. Czy to coupe czy subaru czy mitsumaniaki to jakoś nie zauważyłem by klubowicze mogli tak dużo, chyba na początku tego klubu ktoś zrobił błąd

I o tym trzeba bardzo poważnie porozmawiać Andrzej, bo to co się od jakiegoś czasu dzieje, jest po prostu szczytem. Na za wiele sobie pozwalamy.
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Myjk » 9 mar 2010, 17:08

ravo napisał(a):a to, że chcemy tym którzy wkładają grubą kasę w auta jakoś zrekompensować ich wkład – bo to dzięki nim mamy reklamę klubu jak i prestiż zlotu rośnie to chyba sprawa oczywista

Znaczy, ci co tuningują auta wsadzają więcej kasy w swoje auto niż np. ja? Ciekawostka. :P
Oraz, przepraszam, jaką to super reklamę nam robią turbo-ruchy na 400 m?
Pozdor Myjk
Forumowicz

PHEV '20

Postprzez People_Hate_Me » 9 mar 2010, 17:08

jak sie nie ogoli to nie bede z nim w kisielu walczył :P a co do smaku to cos wspominał o żurawinie XD
Psssssssssssssst
Klubowicz

Postprzez ravo » 9 mar 2010, 17:12

Myjk wkładają z 10 razy więcej niż ty a reklamę ? mi wstyd było mówić jaka jest najszybsza mazda w Polsce zanim nie pojawił się luki, każde zawody, opinia ludzi itp itd gdzie występuje mazda z podkładkami klubu czy naklejkami to wbrew temu co CI się wydaję bardzo dobra reklama mazdy.

Ja się więcej na temat 1/4 nie wypowiadam i proszę by ludzie którzy się na tym nie znają także dali sobie spokój
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez People_Hate_Me » 9 mar 2010, 17:16

ravo napisał(a):Myjk wkładają z 10 razy więcej niż ty a reklamę ? mi wstyd było mówić jaka jest najszybsza mazda w Polsce zanim nie pojawił się luki, każde zawody, opinia ludzi itp itd gdzie występuje mazda z podkładkami klubu czy naklejkami to wbrew temu co CI się wydaję bardzo dobra reklama mazdy.

Wybacz że sie z Tobą niezgodze :P ale zanim był Luki był jeszcze Pięciopak z Mydelniczka :)
Psssssssssssssst
Klubowicz

Postprzez Myjk » 9 mar 2010, 17:24

ravo napisał(a):Myjk wkładają z 10 razy więcej niż ty a reklamę ?
mi wstyd było mówić jaka jest najszybsza mazda w Polsce

Bańkę za tuningowane auto? To powinno umieć na księżyc latać – no ale OK, nie spieram się. :P
Szkoda, że traktujesz wszystko w kategoriach prędkości. Jeden lukster, nie umniejszając mu zasług, wiosny nie czyni.
Pozdor Myjk
Forumowicz

PHEV '20

Postprzez Barthek » 9 mar 2010, 17:51

Pit napisał(a):
ravo napisał(a):to co się od jakiegoś czasu dzieje, jest po prostu szczytem. Na za wiele sobie pozwalamy.

Hola hola myślę, że wiele osób czytając ten post tylko utwierdza się w przekonaniu, że coś tu jest nie tak.
Mazdaspeed to my wszyscy – użytkownicy Mazd a nie Zarząd, bez nas Zarząd jest niczym i założę się, że wszyscy użytkownicy na tym forum się z tym zgodzą.
Tak jak w każdej firmie, zarząd jest niczym bez jej pracowników a nie słuchając rad i pomysłów pracowników zostanie sam sobie na pastwę losu, bo w takiej firmie nikt nie chce pracować...
Czemu narzucane są oczywiście w dobrej wierze odgórne reguły – proponuję zrobić ankietę o klasach 1/4 mili a na jej podstawie zadecydować co będzie lepsze dla nas wszystkich, bo to my tworzymy tą społeczność i głosujemy a niektórzy nawet płacą składki :)
Forumowicz

Od: 9 lis 2007, 11:41
Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black

Postprzez Pit » 9 mar 2010, 18:00

Barthek1983 napisał(a):Hola hola myślę, że wiele osób czytając ten post tylko utwierdza się w przekonaniu, że coś tu jest nie tak.
Mazdaspeed to my wszyscy – użytkownicy Mazd a nie Zarząd, bez nas Zarząd jest niczym i założę się, że wszyscy użytkownicy na tym forum się z tym zgodzą.
Tak jak w każdej firmie, zarząd jest niczym bez jej pracowników a nie słuchając rad i pomysłów pracowników zostanie sam sobie na pastwę losu, bo w takiej firmie nikt nie chce pracować...
Czemu narzucane są oczywiście w dobrej wierze odgórne reguły – proponuję zrobić ankietę o klasach 1/4 mili a na jej podstawie zadecydować co będzie lepsze dla nas wszystkich, bo to my tworzymy tą społeczność i głosujemy a niektórzy nawet płacą składki :)

Czytając takie teksty składam ręce do Boga aby ulitował się nad niektórymi jednostkami. Na pewno Barthek1983 jesteś specjalistą z zakresu zarządzania, pokaż mi w takim razie korporację, dajmy na to z branży budowlanej, której zarząd robi ankiety wśród murarzy w temacie strategii dalszego rozwoju instytucji <glupek2> Kuźwa, przepraszam, że tak bezpośrednio, ale Barthek1983, Ty nawet klubowiczem nie jesteś...
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Barthek » 9 mar 2010, 18:05

Nie, ale pewnie ma zdanie na temat cegły i cementu :)
Są różne firmy i korporacje, w których zdanie pracowników i pomysły liczą się bardziej lub mniej.
Pisząc poprzedni post wiedziałem, że zaraz się podniesie znowu ktoś z zarządu, ale powiedz w którym zdaniu nie mam racji...
boga w to nie mieszaj, bo on najpierw musi istnieć...
W każdym razie nie wypowiadam się dalej w tym temacie, ale nie mogłem przejść obojętnie wobec niektórych słów.
PS. czekamy wszyscy co z 1/4 mili, ponieważ większość uczestników lotniska liczyła na tą konkurencję i głównie dla niej mieli się pojawić.
Nie jestem klubowiczem, ale opłaciłem wjazd i jestem pełnoprawnym uczestnikiem tego Zlotu.
Poza tym każdy forumowicz ma prawo głosu, jeśli sprawa dotyczy go pośrednio lub bezpośrednio.
Tak samo mógłbym wysunąć argument, że Ty za to nie masz Mazdy... tylko to nic nie zmienia.
Jak dla mnie klasy mogą być obojętne, tylko uważam, że pomysł Adasia był najlepszy – tyle ode mnie i mam nadzieję do zobaczenia na Zlocie na kresce :)
Ostatnio edytowano 9 mar 2010, 19:30 przez Barthek, łącznie edytowano 4 razy
Forumowicz

Od: 9 lis 2007, 11:41
Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black

Postprzez andree » 9 mar 2010, 18:07

ale sie zarzadowi dostało.... ;) ,
a bo w "ćwiartce" to powinny brać udział same auta seryjne.., tak jak je bozia w fabryce stworzyła <czarodziej> , a nie żadne tam"dłubane".., wtedy to by była doopiero jaaazda hahaha hahaha hahaha ,

ale nad tym to juz pomyślmy na następny zlot.., a na ten niech juz tak zostanie jak jest i ten kto ma o tym pojecie niech sie tym zajmuje.., i skończmy juz te pierdoły pisać bo to do niczego nie prowadzi.. ;), nareszcie na prawdę nie bedzie po co na to lotnisko jechać.., nie no podarki trza zawieźć dzieciakom.. <spoko>
Moja (była) Obrazek >>> K l i c k
Pozdrawiam. Obrazekndrzej.
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie...Obrazek

Kupię stary motocykl; JAWA, CZ, SHL, WSK 175 !!
Forumowicz

Od: 26 mar 2008, 16:09
Auto: Suzuki Ignis 4x4 ;)
CZ 350, CZ 175 Sport

Postprzez People_Hate_Me » 9 mar 2010, 18:18

andree to zrobimy tak :D Pit i Fajf niech sie zajmą ćwiartką na lotnisku a my sie zajmiemy profesjonalnie ćwiartką wieczorem :D
wtedy chyba odpowiednie osoby beda sie zajmowały odpowiednimi rzeczami? :P
Psssssssssssssst
Klubowicz

Postprzez Szydło » 9 mar 2010, 18:21

Ta rozmowa nie ma sensu. Zarząd jest od podejmowania decyzji, oni decydują co i jak zorganizować. Klubowicze, forumowicze i moderatorzy jedynie mogą podsuwać jakieś pomysły, A zarząd decyduje. Jak by każdy tak co chwile wpadał i upierał się przy swoim to niezły byłby armagedon. Tyle od emnie koniec tematu i nie ma się o co kłócić bo według mnie co to za różnica w jakiej klasie ja startuje, aby się dobrze bawił.
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2007, 22:07
Auto: Mazda 323f (BA) 2.0 V6 95rok

Postprzez andree » 9 mar 2010, 18:24

People_Hate_Me napisał(a):Pit i Fajf niech sie zajmą ćwiartką na lotnisku a my sie zajmiemy profesjonalnie ćwiartką wieczorem

noo <spoko> , ewentualnie bedą nam mogli troche pomóc.., jak będą oczywiście chcieli.. :D
Moja (była) Obrazek >>> K l i c k
Pozdrawiam. Obrazekndrzej.
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie...Obrazek

Kupię stary motocykl; JAWA, CZ, SHL, WSK 175 !!
Forumowicz

Od: 26 mar 2008, 16:09
Auto: Suzuki Ignis 4x4 ;)
CZ 350, CZ 175 Sport

Postprzez loockas » 9 mar 2010, 18:29

Pewnie dostanę po uszach, ale się wtrącę... Uważam, iż wyścig na 1/4 mili powinien być dla aut od KF'a w górę, no może od BP. Z5, B6 itd itp to nie silniki do wyścigów. Rok temu raz dałem się namówić na taką zabawę i uważam, że pałowanie takich aut jak np moje aby uzyskać czasy rzędu 18-19 sekund jest idiotyzmem. Dwie, góra trzy wysokie klasy i konkurs na 1/4 trwa o połowę krócej. Warunkiem jest tylko organizowanie jakieś konkurencji alternatywnej dla posiadaczy słabszych autek. Tak wiem, Konin to specyficzne lotnisko i nie ma na to miejsca. Myślę tu o przyszłych zlotach. Na prawdę miałem niezły ubaw jak widziałem rok temu kilka osób w 323F BA Z5 mało nie zabijających się o to, żeby zejść z czasem poniżej 20sek. Nie ubliżając tu nikomu :)

Popatrzcie na to jak na konkurs car audio. Czy do tego konkursu stają osoby z seryjnym radiem? Czy do konkursu najgłośniejszy wydech stają osoby z seryjnym układem?

1/4 mili dla konkretnych aut, konkurencje sprawnościowe dla pozostałych i może doczekamy się czasów, że "ćwiartka" przestanie być niezastąpioną konkurencją na zlotach MS.

To tylko moja opinia. Nie trzymam niczyjej strony. Uważam, że ten spór jest bezsensowny i obie strony zaczynają przesadzać.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez People_Hate_Me » 9 mar 2010, 18:30

no jak tak bardzo zapragna współpracować z nami to jo :p
Psssssssssssssst
Klubowicz