Dyskusje na temat Zlotu Wiosennego – tutaj generujemy OT :–)

20-21 marca 2010 r.

Postprzez Barthek » 9 mar 2010, 12:30

Myślę, że Adaś nie jest jedyną osobą a reszta obserwuje po prostu przebieg wydarzeń w temacie ;)
Dla mnie jego podział ma sens <spoko> takie moje skromne zdanie...
Ostatnio edytowano 9 mar 2010, 12:32 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 9 lis 2007, 11:41
Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 12:32

Jasne, ze nie jest. Panom 'tunerom' wyczerpaly sie racjonalne argumenty (czy w ogole kiedykolwiek je mieli?) i skorzystali, ze swoich przywilejow wladzy.

kolejny raz dostajemy do zrozumienia, ze klubowicz jest tu do odprowadzania skladki – ma siedziec cicho, nic nie gadac, pokornie sie podporzadkowac.
Ostatnio edytowano 9 mar 2010, 12:33 przez sq2jul, łącznie edytowano 1 raz
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 12:33

Fiveopac napisał(a):Adaś najlepszymi dwoma argumentemi jest to ze:
1. Jestes jedyna osobą ktora rozpetala i podtrzymuje wojne o podzial
2. Nawet cie nie bedzie na zlocie
Dziekuje. Uzasadnienia klas zostaly podane wczesniej. Jesli nie pamietasz, przebrnij przez posty wstecz skoro umknely ci pozostale argumenty.

To, że w tym klubie panuje marazm, to nie moja wina. Po części przez takie sytuacje jak ta, w których ktokolwiek ma odmienne zdanie jest próba go zaszczucia. Ja mam jaja żeby z Wami toczyć dyskusję i nie boję się z Wami dyskutować, wiedząc że mam słusznośc swoich poglądów.

A teraz przepraszam musze uciekać na spotkanie, pojawie się za kilka godzin :)
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez ravo » 9 mar 2010, 12:35

Adaś napisz tutaj klasy jakie proponujesz, dokładnie z wytyczeniem wszystkich opcji
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez pinky » 9 mar 2010, 12:36

Również byłbym za podziałem Adasia plus king of the zlot czyli tych kilku najszybszych i ich walka o złote kalesony :D
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez Fiveopac » 9 mar 2010, 12:39

sq2jul napisał(a):Jasne, ze nie jest. Panom 'tunerom' wyczerpaly sie racjonalne argumenty (czy w ogole kiedykolwiek je mieli?) i skorzystali, ze swoich przywilejow wladzy.

Nie spodziewalem sie po tobie takiego tekstu, no coz , milo cie poznac z tej strony.
Mysle, ze wycofam sie z dyskusji bo jeszcze zaraz Julisz zacznie nam grozic wjazdem nam na chate.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez sq2jul » 9 mar 2010, 12:40

I vice versa. Nie masz zadnych racjonalnych argumentow ale idziesz w zaparte. No coz... O czym tu wiecej dyskutowac?
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Pit » 9 mar 2010, 12:41

A ja powiem tak. W tym roku zarząd klubu rozpoczyna cykl imprez "O puchar Zarządu" w dyscyplinie sportu samochodowego o nazwie drag racing, czy jak kto woli wyścigi równoległe na dystansie 1/4 mili. Regulamin zawodów jak i podział na klasy sportowe będzie tożsamy dla wszystkich edycji cyklu. Udział w cyklu nie jest obowiązkowy, ale możliwy przy okazji klubowych zlotów, spotów, imprez. Można więc rekreacyjnie wystartować i spróbować swoich sił w w/w dyscyplinie :) Dziękuję. Temat uważam za zakończony.
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Leszek » 9 mar 2010, 13:35

Mimo tego, że Adaś ma ciekawy pomysł i ma rację [przynajmniej moim zdaniem] co do tego:
że ludzie w tym klubie [..] nie powinni nastawiać się na jak największe przyrosty mocy, ale powinni dbać o swoje auta, o ich stan techniczny i prawidłową eksploatację i tego ten klub powinien ich uczyć.

to wszyscy tutaj zapominamy o jednym ważnym argumencie. To ORGANIZATOR ustala klasy podziału i inne kryteria. Jak w każdej organizacji potrzebna jest jedna "osoba" decyzyjna, bo gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść... Wszyscy się zgadzamy, że nie ma jednego, sprawiedliwego podziału i gdzieś trzeba iśc na kompromis. Ja jestem za tym, aby oceniać wyniki, a nie zamierzenia.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez faraon » 9 mar 2010, 13:41

Leszek napisał(a):, bo gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.

Heehehehh.Tam gdzie kucharek sześć tam cyckow dwanaście <lol>
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez Leszek » 9 mar 2010, 13:55

Fari i przeniosłem się w krainę piersiami płynącą... Olać 1/4 – zróbmy contest mokrego [od konińskiego deszczu] podkoszulka!!
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Adaś » 9 mar 2010, 13:58

Pit napisał(a):A ja powiem tak. W tym roku zarząd klubu rozpoczyna cykl imprez "O puchar Zarządu" w dyscyplinie sportu samochodowego o nazwie drag racing, czy jak kto woli wyścigi równoległe na dystansie 1/4 mili. Regulamin zawodów jak i podział na klasy sportowe będzie tożsamy dla wszystkich edycji cyklu. Udział w cyklu nie jest obowiązkowy, ale możliwy przy okazji klubowych zlotów, spotów, imprez. Można więc rekreacyjnie wystartować i spróbować swoich sił w w/w dyscyplinie :) Dziękuję. Temat uważam za zakończony.

To ja bym bardzo prosił, żeby takie super sportowe imprezy były organizowane jako oddzielne i nie były tożsame ze Zlotem Mazdaspeed jako takim, bo nie jesteśmy organizacją sportową/wyścigową (a widzę, że powoli chcecie do tego dążyć), o czym Piotrze najwyraźniej zapomniałeś i nie chcesz tego przyjąć do wiadomości.

Po Waszych wypowiedziach przetało już chodzić o sam podział na klasy, a o formę Klubu i jego zlotów, które na siłę chyba chcecie zmienić.
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Lulka » 9 mar 2010, 13:59

Pit napisał(a):**) Plus Lulu

Pit nie bądź złośliwy .... fajnie że masz szybki samochód, gratuluje i bardzo się cieszę <jupi>
ale nie musisz odrazu robić taki jazd, poza tym moje autko pali 6/ 100 a nie 11 jak być może Twoje ...

wyluzuj chłopie ... bo widać że zachowujesz się jak dziecko ... rób podział klas taki jak chcesz .... co tam że mniej osób będzie się dobrze bawić ... trudno ... chociaż będą wiedzieli do kogo mieć pretensje .....
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Pit » 9 mar 2010, 14:05

Ja zapraszam wszystkich w takim razie do udziału w konkurencji Car Audio... Nie zapomnijcie robić jazd o klasy dla samochodów zupełnie seryjnych z zupełnie seryjnymi instalacjami. Tak, aby wszyscy mogli się bawić i mieli z tego satysfakcję. Może i Lulu jakąś klasę wyciągnie? <co?>

Ja rozumiem, że "1/4" stała się główną atrakcją większości imprez, ale są jakieś granice przyzwoitości...
Forumowicz

Postprzez Lulka » 9 mar 2010, 14:12

Pit masz do mnie jakiś problem ? bo chyba tak .. i zaczyna mnie to delikatnie mówiąc denerwować ... myślisz że jak jestem kobietą to sobie pozwolę na coś takiego ? chyba się grubo mylisz, jak słusznie zauważył Adaś niektórym w NASZYM klubie brak jaj ... to wolą czepić się kogoś słabszego od siebie .... i Ty twierdzisz że jesteś dobrym przykładem "NOWEJ JAKOŚCI KLUBOWICZA" .. sorka Pit ale Twoje zachowanie nie jest godne członka Zarządu ... myślę że większość klubowiczów wstydziła by się posunąć do takiej żenady jaką Ty urządzasz ... więc łaskawie zejdź ze mnie i się ode mnie odczep bo nie mam ochoty robić dymu na forum ... a jak Ciebie bawi taka drama to funduj ją sobie gdzie indziej i komu innemu bo ja sobie na to nie pozwolę....
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Adamos » 9 mar 2010, 14:16

Halo halo. ale spokojnie ludzie. wszyscy są dorośli i gadajcie bez takich rzeczy co tutaj sie teraz tworzą. Kolejna afera. Niech każdy sobie troche odpuści bo wina albo racja zawsze jest w połowie drogi. Merytoryczna dyskusja bez zartów i docinek, przez neta każdy tekst może byc dwuznacznie odebrany wiec pisać z rozwagą.
teraz kazdy liczy do 10 i z powrotem i dopiero gadać dalej.
Forumowicz

Od: 25 sie 2008, 10:03
Auto: Ford Focus C-MAX mk1

Postprzez Pit » 9 mar 2010, 14:26

Ok, to poproszę chętną osobę (najlepiej spośród krzykaczy), która zajmie się organizacją od A do Z i prowadzeniem imprez na klubowych zlotach. Ja sobie usiądę z boku. Płakać ze śmiechu mi się chce, jak czytam teksty, od czego w tym klubie jest klubowicz, bądź w stylu: kto ma jaja, a kto nie ma przy temacie podziału klas w dragowej imprezie! Przeszłaś Lulu samą siebie w ostatnim poście. Brawo! W tym wypadku będziesz mogła wziąć sprawy w swoje ręce i wraz z innymi wiedzącymi lepiej stworzyć coś naprawdę dobrego i profesjonalnego! Wierzę w Twoje doświadczenie w temacie dragracingu.
To jak, który czy która zajmuje się od tej chwili tematem? Na PW przekażę założenia imprezy/cyklu imprez...
EDIT: Wątek o imprezie skasowany. Nowa odpowiedzialna osoba stworzy swój. Ja sobie na zlocie poodpoczywam. Trochę za dużo wieszania na mnie psów, za stary jestem na to.
Forumowicz

Postprzez Bartg » 9 mar 2010, 14:41

Nie kumam tylko, czemu obie strony ida w zaparte, nie przyjmujac do wiadomosci racjonalnych argumentow, bo dyskusji tu nie widze, tylko przedstawianie racji z obu stron i kropka bo ja wiem lepiej. Prowadzi do tylko do wzajemnego oczerniania sie i dobrze skonczyc sie nie moze, ja bym poczekal do pierwszego zlotu, zobaczyl jak sie klasy rozloza, jakie beda czasy , wysluchal opinii osob bioracych udzial. Zawsze wydawalo mi sie, ze 1/4 na takim zlocie to zabawa – zeby stanac sobie z kumplem na kresce i zmierzyc sie mano a mano, a ze przy okazji mozna zgarnac dyplomek i/lub puchar ? Nie widze powodow do strasznej napinki jaka zaczela tu panowac, szczerze mowiac dla mnie niewazne czy bede 1,8 czy ostatni w klasie, to nie mistrzostwa polski, a zlot gdzie 1/4 ma byc jedna z atrakcji. Akurat wyszlo tak ( ze specyfikacji lotniska jest dobrze pamietam ?), ze 1/4 bedzie jedyna konkurencja "jezdzona", ale nie widze powodu do takiej dyskusji.
Odnosze wrazenie, ze odkad pojawila sie informacje o Pucharze Zarzadu i nagrodach za caly cykl zmienilo sie podejscie niektorych do zawodow – skoro mozna cos wygrac, to musi byc tak, zeby osoba X miala najwieksze szanse w swojej klasie. Aut typowo nastawionych na performance na zlocie pojawi sie pewnie kilka, reszta to mniej lub bardziej seryjne auta, naprawde boli Was, ze bedziecie w klasie zalozmy na 5 miejscu, bo wyzej byly auta z KL'ami ? Czy chodzi tu o bezwgledne wygrywanie ? Przeciez mozna sobie porownac czas z kazdym innym autem, ot np zeby miec satysfakcje z posiadania najszybszego KF'a itd. Wszystko to prowadzi do nikad i skonczy sie zle ( o ile juz sie nie skonczylo ).
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Badyl » 9 mar 2010, 14:48

Ja bym bardzo chciał tylko jednego – nie startować w klasie z turbo, rwd, 4x4, NO, sidistachurskyonboard – bo żadnego z ww o ile mi wiadomo nie posiadam. I jeżeli kiedyś będzie taka opcja, to od ręki zapisuję się do klubu i jeszcze przyjadę pas szczotką zmiotką przelecę przed zawodami.
Obrazek
Obrazek Mazda Premacy 2003 | CP DiTD RF4F | Badylowóz v4.0
| 323f BA 1,5->323f BA 2,0 GT->323f BA 2,5 KL-ZE->Premacy DiTD
Forumowicz

Od: 11 cze 2007, 15:28
Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003