przez Krzysztof11 » 25 wrz 2024, 20:28
Widzę, że masz ten sam problem co ja. I mazda CI tę samą ciemnotę wciskała co mi. Tylko zapomnieli, że Mazda nie jest jedynym autem na świecie, które ma wskaźnik zasięgu. I jakimś dziwnym trafem, we wszystkich autach którymi jeździłem wskaźnik pokazywał prawidłowe wartości. Rozbawiło mnie to, że Mazda się troszczy, żeby nam nie zabrakło paliwa. Lepiej sprawdź, czy prędkościomierz CI prawidłowo wskazuje, bo może Mazda się zatroszczyła o Twoje mandaty i ścięła CI 50 km/h. A tak serio, jak producent montuje jakiś wskaźnik, obojętne, prędkościomierz, zegar, wskaźnik zasięgu czy cokolwiek, to powinien pokazywać prawidłowe dane a nie z d .. wzięte. Inaczej towar niezgodny z umową. Chyba, ze w instrukcji napiszą, zegar w aucie spóźnia się o około 2 godz. Tylko po co mi taki zegar? O kołysaniu i pod górkę mi nie mówili. Widać Twój miał większą fantazję, bo to nie ma nic do rzeczy. Aha, i chodzi nie o 1 litr tylko 11. Ale widać dla Mazdy rząd wielkości różnicy to żaden problem. Litr czy jedenaście, co za różnica, klient wszystko kupi. Kurde, sam pójdę sprawdzić ten prędkościomierz i wszystkim to radzę. Bo przy podejściu mazdy może się okazać, ze 5 czy 50 km/h to też wszystko jedno i tak ma być bo mniej mandatów zapłacicie. Ale w sumie to mogło być gorzej. Mazda mogła uznać, że 150 km rezerwy to za mało i przy 500 km zasięgu będzie mi się świecić zero to bym w ogóle ze stacji nie wyjeżdżał. No nic, poczekam, może ktoś jeszcze się zgłosi.