Obniżanie lusterka po właczeniu biegu wstecznego

Dział przeznaczony do rozwiązywania problemów z systemami elektronicznymi nadwozia

Postprzez sicksix » 21 paź 2024, 17:13

Hej,

jeżdżąc testówką przed zakupem, pozytywnie zaskoczyła mnie funkcja obniżania bocznego lusterka po włączeniu biegu wstecznego.

Po zakupie jestem trochę zawiedziony bo wygląda na to, że mój model nie ma tej funkcji... Mam dokupione wszystkie opcje oprócz skór. Sprzedawca twierdzi, że ta opcja jest tylko ze skórzanymi fotelami. Czy do tej funkcji potrzebny jest moduł pamięci foteli? Miałoby to sens jeśli to on odpowiedzialny jest za zapamiętanie pozycji lusterka...

Moglibyście potwierdzić z Waszego doświadczenia czy to prawda? Komuś to działa bez skórzanych foteli?

Pozdrawiam!
Początkujący

Od: 21 paź 2024, 17:05
Auto: Mazda 3 AT 150 2024

Postprzez Palmer » 21 paź 2024, 20:00

Mam wersję z tapicerką materiałową i nie mam tej funkcjonalności. Tak jak napisałeś, obniżanie się lusterek działa tylko z pakietem skórzanym.
Forumowicz

Od: 31 lip 2020, 09:21
Auto: Mazda3 BP 110 kW, AT '20

Postprzez RoseBL » 19 gru 2024, 09:01

sicksix napisał(a):Hej,

jeżdżąc testówką przed zakupem, pozytywnie zaskoczyła mnie funkcja obniżania bocznego lusterka po włączeniu biegu wstecznego.

Po zakupie jestem trochę zawiedziony bo wygląda na to, że mój model nie ma tej funkcji... Mam dokupione wszystkie opcje oprócz skór. Sprzedawca twierdzi, że ta opcja jest tylko ze skórzanymi fotelami. Czy do tej funkcji potrzebny jest moduł pamięci foteli? Miałoby to sens jeśli to on odpowiedzialny jest za zapamiętanie pozycji lusterka...
Football Bros
Moglibyście potwierdzić z Waszego doświadczenia czy to prawda? Komuś to działa bez skórzanych foteli?

Pozdrawiam!

Funkcja obniżania lusterka wstecznego faktycznie może być powiązana z modułem pamięci foteli, który często jest dostępny w wersjach z fotelami skórzanymi. Bez tego modułu funkcja może nie być aktywna. Warto jednak sprawdzić ustawienia w systemie pojazdu – czasami opcja jest ukryta w menu konfiguracyjnym.
Początkujący

Od: 19 gru 2024, 08:47
Auto: My car is a sedan, equipped with a 2.0L turbocharged engine, and was manufactured in 2020

Postprzez paweł_TBU » 22 gru 2024, 20:41

dostępne to jest tylko w pakiecie ze skórą
Forumowicz

Od: 30 sie 2019, 14:05
Auto: Mazda 3 BP sedan Hikari AT /Alfa Romeo Mito TB MA.