3BP dołożenie kamery cofania

Dział przeznaczony do rozwiązywania problemów z systemami elektronicznymi nadwozia

Postprzez czik3n » 5 lut 2025, 09:16

Poszukam na aukcjach kabla, ale jak nie ma go od samego radia to tam pewnie niezła rzeźba będzie :/
Ciekawe czy z tyłu gdzie są czujniki i martwe pole całość do wymiany czy tam może jakaś kostka jest... eh masakra... mogli kitajce te kabelki zostawić :(

Ktoś w ogóle wie jak sprawdzić nr części ?
dowiedziałem się że w niektórych modelach z 2019 roku szedł w ogóle osobno sam kabel między kamerą a radiem, część tak miała, a część miała zespoloną kamerkę z wiązką z czujnikami.. tak czy siak potrzebowałbym jakieś nr części bo bez tego nic nie znajdę :/

Uparty jestem wiem :D

Czy to jest to czy to nie jest to ?
https://parts.mazdausa.com/p/Mazda__/CO ... -A20A.html

Może to to ?
https://allegro.pl/oferta/mazda3-mazda- ... tYEALw_wcB

Nawet ASO nie potrafi podać nr części, a według systemu NIE DA SIĘ DOŁOŻYĆ, kazałem więc zerknąć na Kanjo, i również usłyszałem że się nie da, a Kanjo kamere ma... Chłop nie wiedział o co chodzi, w każdym razie Aso Rzeszów nie pomogło :(
Forumowicz

Od: 27 mar 2021, 18:49
Auto: 3BP
2.0 Skyactive-G 122KM
KAI

Postprzez worn » 5 lut 2025, 19:42

Kolejna zła wiadomość dla ciebie. Ten przewód jest prowadzony w trzech osobnych wiązkach, które są ze sobą łączone.

CMU <–> wiązka deski rozdzielczej (BETH-67-030E) <–> wiązka tylna (BETG-67-050E) <–> wiązka zderzaka tylnego (BDEP-67-A20B) <–> kamera

Jak możesz to podaj mi na priv jeszcze swój nr VIN, ale chyba musisz zacząć powoli mysleć, żeby odpuścić sobie ten temat.

Zrzut ekranu 2025-02-05 183958.png
Forumowicz

Od: 29 kwi 2020, 20:42
Auto: Mazda 3 BP
2.0 Skyactiv-X 180 KM MT
Kanjo 2019

Postprzez czik3n » 5 lut 2025, 19:45

Hmm jak dogrzebie się do instalacji z tyłu i będzie pasować to jest szansa że być może wystarczy dokupić instalacje do CMU, ale gdzie występuje połączenie między tą pierwszą a trzecią instalacją ?

Jak gdzieś pod wykładziną to kuuuurdę, rozbebeszać całego auta nie będę :(

na szybko wklepałem nr wiązek i oczywiście nic w internecie :)
Forumowicz

2.0 Skyactive-G 122KM
KAI

Postprzez worn » 5 lut 2025, 19:58

Wysłałem Ci w odpowiedzi na priv informacje, które pomogą Ci trochę dokładniej zrozumieć jak trudne jest to przedsięwzięcie. :)

Dla jasności, w poprzednim poście podałem nr katalogwe wiązek, które znajdują się u mnie w aucie – w innych wersjach będą one oczywiście inne.
Forumowicz

Od: 29 kwi 2020, 20:42
Auto: Mazda 3 BP
2.0 Skyactiv-X 180 KM MT
Kanjo 2019

Postprzez czik3n » 5 lut 2025, 20:03

Ehhh odpisałem na wiadomość zanim zobaczyłem wiadomość tutaj...

KURDE ! ile z tym roboty matko boska.. jeszcze gdyby te wiązki były w miare łatwo dostępne, na aukcjach jest ich multum i w zasadzie nie wiadomo co do czego :(

Chyba temat umrze śmiercią naturalną bo to wręcz niewykonalne :D

W BM/BN to takie proste, a tutaj cudowanie ...

Szczerze mówiąc nie wiem co teraz robic :/

Dopisano 5 lut 2025, 19:14:

Odpowiadając poniekąd na twoją wiadomość to mam samochodzik na środku ekranu i niżej kreski które świecą się w zależności jak bardzo i z której strony zbliżam się do przeszkody.

Rozmawiałem dziś z kimś kto całą te instalacje mógłby mi sprzedać, ale w zasadzie Ja właśnie potrzebuje ten przewód do CMU, a nikt mi go osobno nie sprzeda i dalej reszty instalacji..

Koszt 1200zł więc zabawa raczej bez sensu :/

Dopisano 5 lut 2025, 20:23:

Booo za 950zł jest na allie dedyk pod mazde 3, pare osób kupiło i działa więc taniej i prościej ...
Forumowicz

2.0 Skyactive-G 122KM
KAI