Od pewnego czasu mam czerwony alarm, że system nie widzi kluczyka. Powtórne odpalenie silnika usuwa problem do następnego. Jest to bardzo irytujące gdyż powoli zaczynam nie ufać samochodowi.
Ponadto nie zawsze chce zamknąć czy otworzyć auto przez dotyk klamki. Wszystkie te problemy pojawiły się wraz z nastaniem zimowej aury. Mieliście podobne problemy? A jak tak czy zostały przez ASO skutecznie usunięte?
System nie widzi kluczyka
Strona 1 z 1
Jeżeli dobrze rozumiem, to alarm o braku kluczyka pojawia się na uruchomionym silniku jak siedzisz w aucie z kluczem? Jeżeli tak, to chyba zacząłbym od wymiany baterii w kluczku, nawet jeżeli silnik się normalnie odpala "bezkluczykowo". Bo alarm pojawia się wtedy gdy kluczyk znajdzie się poza zasięgiem antent wewnątrz samochodu.
Klamki i ich kiepskie działanie zimą czy raczej po opadach deszczu gdy są mokre, to temat znany. Część z nas tutaj na forum miała je wymieniane w tym ja.
Klamki i ich kiepskie działanie zimą czy raczej po opadach deszczu gdy są mokre, to temat znany. Część z nas tutaj na forum miała je wymieniane w tym ja.
Miałem podobny problem, szczególnie zimą. U mnie pomogła wymiana baterii w kluczyku i to rozwiązało problem z alarmem. Co do dotyku klamki, to w ASO poprawili antenę i już nie było problemów. Może to kwestia zimy i jakichś zakłóceń.extra napisał(a):Od pewnego czasu mam czerwony alarm, że system nie widzi kluczyka. Powtórne odpalenie silnika usuwa problem do następnego. Jest to bardzo irytujące gdyż powoli zaczynam nie ufać samochodowi.
Ponadto nie zawsze chce zamknąć czy otworzyć auto przez dotyk klamki. Wszystkie te problemy pojawiły się wraz z nastaniem zimowej aury. Mieliście podobne problemy? A jak tak czy zostały przez ASO skutecznie usunięte?
- Od: 29 gru 2024, 18:32
Strona 1 z 1