Cześć forumowicze!
Poszukuję pomocy. Od samego początku gdy odebrałem auto pojawia się problem z przerywającym subwooferem. Problem występuje tylko w wersji sedan. Auto dwa razy w serwisie i nic nie zrobili. Przyznali, że problem występuje, ale uznali, że to jego cecha...
Problem pojawia się przy wyższej głośności (powyżej 41) bez ingerencji w podbijanie basów. Wystarczy, że wskoczy jakaś bardziej basowa nuta i subwoofer "strzela" po czym się wyłączy na kilka sekund. Problem znany nie tylko u nas. Przesyłam link w którym ktoś nagrał problem:
https://www.reddit.com/r/mazda3/comment ... nd_advice/
Czy wie ktoś może jak to naprawić? Może wystarczy jakimś sposobem zmniejszyć głośność samego subwoofera? Czy ktoś z Was poradził sobie z tym problemem? Mocno to irytuje...
Mazda3 sedan BOSE subwoofer problem
Strona 1 z 1
Cześć.
Czy ASO poradziło sobie z problemem?
Ja mam inny, który powoduje jakby przesterowywanie dźwięku, gdy źródłem jest telefon. Niezależnie od rodzaju połączenia (kable, wifi, bluetooth).
Po długich konsultacjach zamówili wzmacniacz (mam BOSE). Zobaczę, czy wymiana pomoże.
Czy ASO poradziło sobie z problemem?
Ja mam inny, który powoduje jakby przesterowywanie dźwięku, gdy źródłem jest telefon. Niezależnie od rodzaju połączenia (kable, wifi, bluetooth).
Po długich konsultacjach zamówili wzmacniacz (mam BOSE). Zobaczę, czy wymiana pomoże.
Mój głośnik Bluetooth ma ten sam problem. Ciekawe, czy ma takie samo rozwiązanie?
geometry dash
geometry dash
- Od: 9 wrz 2024, 06:58
U mnie jeszcze nie rozwiązali problemu. To nie był wzmacniacz. Drugi raz wymieniają CMU, bo pierwsze było regenerowane.
Jeżeli u Ciebie problem jest tylko po Bluetooth, to może pomoże aktualizacja softu.
Jeżeli u Ciebie problem jest tylko po Bluetooth, to może pomoże aktualizacja softu.
- Kod: Zaznacz cały
BULLETIN NOTES
APPLICABLE MODEL(S)/VINS
2019-2023 Mazda3 (Mexico built) vehicles with VINs lower than 3MZ BP**** ** 385903 (Produced before Sep. 11, 2023)
2019-2023 Mazda3 (Japan built) vehicles with VINs lower than JM1 BP**** ** 623994 (Produced before May 23, 2023)
NOTE: This service information applies to vehicles with Bose® audio system only.
DESCRIPTION
Some customers may experience rear subwoofer audio sound pauses intermittently at high volume levels. When the volume level is lowered, the subwoofer audio sound resumes.
The actual volume level may vary depending on the audio source. If the audio source consists of many low frequency (40- 70 Hz) sounds, the concern may occur at volume level 35 or higher. This concern may be caused by improper audioamplifier control software. To eliminate this concern, the control software has been modified.
Customers having this concern should have their vehicle repaired using the following repair procedure.
REPAIR PROCEDURE
Summary of Repair:
Applicable vehicles will require Audio Amplifier (AMP) replacement. Some vehicles will require Audio Amplifier (AMP) AND Remote Tuner (RT) replacement. Review the repair summary below to determine the repair requirements for the subject vehicle.
- Załączniki
-
document.pdf
- (542 KiB) Pobrane 16 razy
- Od: 14 paź 2024, 11:16
- Auto: M3 BP HB 2024 AT 150KM PQM
paweł_TBU napisał(a):no przecież jest wyzej info dla aso o konieczności wymiany wzmacniacza Among Us Online
Tak, masz rację!
- Od: 12 mar 2025, 10:15
Strona 1 z 1