Mazda3 BP wymiana lamp USA-EU

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Moaqito » 10 kwi 2025, 21:29

Witam. Jestem posiadaczem mazdy 3 z 2019 roku z USA, a teraz czeka mnie kupno lampy.
Orientuje się ktoś jak są skonstruowane lampy z USA bądź w EU? Dzwoniąc po handlarzach każdy ma lampę 9 pin, ale czy ona jest w tej najwyższej wersji, bo są też lampy 8 pinowe. Ja aktualnie mam zamontowane lampy 9 pin z ledowymi kierunkami. Doszukałem się też wiązki idącej do znaczka z przodu co jeden z handlarzy powiedział że to może świadczyć że mam najbogatszą wersję lamp. Ciekawostka dla mnie jest to że mimo zamontowanych lamp 9 pin w samochodzie mam wtyczkę w której tych pinów jest 8. Ja już głupieję z tymi lampami i nie wiem czym mam się sugerować szukając nowych lamp do mojego samochodu.
Początkujący

Od: 9 kwi 2025, 20:50
Auto: Mazda 3 IV BP, 2,5 Benzyna Sky-Active G, 2019

Postprzez dobrzyn22 » 11 kwi 2025, 09:13

Lamp jest chyba 3 rodzaje. ( np. Ledy/halogeny, skrętne, zmieniające automatycznie krótkie/długie, itd.
)do tego każda ma swój osobny moduł i odpowiednią wiązkę. Chcąc robić to jak fabryka, musisz wymienić te 3 rzeczy. Są warsztaty, które bawią się w przeróbki wiązek. Co do samych lamp, to chyba najprościej podjechać do ASO i podpytać jakie dokładnie lampy będą pasowały na podmianę z wersji EU – podadzą Ci pasujące numery
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06