Nie miałem problemów z działaniem (zbierają, wracają na miejsce) ale mam też niewidzialną wycieraczkę więc może mają łatwiej. Albo były tak minimalne że nawet nie zauważam.
Ogólnie to już w poprzedniej mazdzie wymieniałem wycieraczki 2x w roku, kupuję różne (bosh, oximo, denso, valeo) – co tam się trafi w rozsądnej cenie / dostępności.
Wycieraczki
Palmer napisał(a):Ja polecam w cenie ok. 100 zł zestaw od firmy Soft99, tj. środek do przygotowania (gruntownego wyczyszczenia) powierzchni szyby i powłokę właściwą, czyli rzeczoną niewidzialną wycieraczkę. Cała operacja to dobra godzinka, a jej efekt to doskonała widoczność w deszczu od prędkości 60-70 km/h.
Z którego zestawu korzystasz, bo widzę, że są różne wersje?
W zimie zamarzanie szyb wpływa jakoś na osłabienie i szybsze zużycie powłoki?
Azel napisał(a):Z którego zestawu korzystasz, bo widzę, że są różne wersje?
Do oczyszczenia korzystam z Glaco Glass Compound Roll On cleaner 100 ml. Można też kupić wersję w klasycznym pojemniczku Glass Compound Z 100 ml. Natomiast niewidzialna wycieraczka to Ultra Glaco 70 ml.
Naprawdę warto przed aplikacją NW dobrze wyczyścić szybę i odtłuścić.
Azel napisał(a):W zimie zamarzanie szyb wpływa jakoś na osłabienie i szybsze zużycie powłoki?
Nie zauważyłem. Na pewno ogranicza (do pewnego stopnia) przymarzanie.