max441 napisał(a):Ja na pewno już nie kupię modelu, który dopiero co wszedł na rynek. Na początku jest bardzo mało informacji na temat auta
Li Mu Bai napisał(a):Chyba się przy tym podpisuję, najlepiej modele poliftowe bo tam już powinno być poprawione najwięcej bolączek.
Dokładnie tak robię i to juz przy pierwszym nowym aucie z salonu jakim była 3 BK z 2008 (przypomnę buda i model jest z 2003r), najpierw rejestrowałem sie na tym forum i na jego podstawie wytypowałem silnik 1.6 zamiast 2.0 (wtedy chodziło mi o diesla) – był to dobry wybór bo przez większość pierwszych lat eksploatacji nie było z nią problemów (później bywało różnie ale to jakieś pierdoły).
Dzisiaj, znowu jestem na forum w dziale BP i czytam Wasze (użytkowników) opinie i nie przeszkadza mi to w zamówieniu nowej BP (która odbieram za kilka miesięcy), każdy ma swój sposób na zakup auta z salonu – ja nie potrafię tak jak kobiety [przepraszam wszystkie fanki motoryzacji

] wybrać w Internecie model oczami i pójść do salonu i zamówić auto które dopiero co debiutowało, jestem świadomy tego ze nawet a może w szczególności Nowe auto potrafi mieć problemy (tzw wieku dziecięcego)
Pozdrawiam i Zapraszam na Zlot w Czerwcu do Ryk (info pewnie juz widzieliście)