Kluczyk nie otwiera drzwi w pobliżu auta
Strona 1 z 1
Witajcie, nie znalazłam niestety odpowiedzi na moje pytanie, może ktoś z was pomoże. Mam mazdę 3 2020 rok. Auto do wczoraj otwierało się po podejściu do auta i dotknięciu klamki, jak miałam pilot przy sobie, niestety przestał się otwierać. Po odejściu na kilka metrów sam się zamyka. Wymieniłam baterię, problem pozostał. Dostęp jest bezkluczykowy, więc nie mogę zaprogramować go tak jak w starszej wersji. Na ten moment nie mogę podjechać do elektryka czy jakiegokolwiek innego mechanika, żeby to sprawdził. Może ktoś z was miał ten problem? 
Sprawdzałeś, czy problem występuje po obu stronach auta, czy tylko po stronie kierowcy?

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
No to zapewne masz standardowy problem z klamką w drzwiach kierowcy. Cała reszta działa poprawnie. Nie mam BP, ale jeśli mnie odnieść nie myli problem klamek się przewijał na forum. Musisz poszukać

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
szkitek napisał(a):Witajcie, nie znalazłam niestety odpowiedzi na moje pytanie, może ktoś z was pomoże. Mam mazdę 3 2020 rok. Auto do wczoraj otwierało się po podejściu do auta i dotknięciu klamki, jak miałam pilot przy sobie, niestety przestał się otwierać. Po odejściu na kilka metrów sam się zamyka. Wymieniłam baterię, problem pozostał. Dostęp jest bezkluczykowy, więc nie mogę zaprogramować go tak jak w starszej wersji. Na ten moment nie mogę podjechać do elektryka czy jakiegokolwiek innego mechanika, żeby to sprawdził. Może ktoś z was miał ten problem?
Na 90% padająca klamka , spróbuj osuszyć klamkę i wtedy zobacz jaka jest reakcja. Jeśli pojawia się taki problem to niestety ale klamka będzie do wymiany. Problem zaczyna pojawiać się w tzw. mokrą pogodę. Może pomóc osuszenie ale to tyko chwilowe, problem prawdopodobnie będzie się pogłębiał.
Strona 1 z 1