Witam.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi, podpowiedzi lub jakieś filmy w necie dotyczące demontażu zewnętrznych słupków przednich drzwi – pokazanych na zdjęciu – oraz wewnętrznej tapicerki drzwi. Czyli gdzie podważyć, jak pociągnąć żeby uniknąć ewentualnych uszkodzeń.
Demontaż zewnętrznych słupków, części tapicerki itp...
Strona 1 z 1
Tutaj masz wideo jak się ściąga tapicerkę https://www.youtube.com/watch?v=pduGKGpQ2dQ
Taka wskazówka ode mnie, bo za pierwszym razem też miałem z tym problem. Ściągając tapicerkę wypinasz najpierw wszystkie kołki ciągnąc tapicerkę do siebie za wyjątkiem kołka na wysokości klamki zewnętrznej. Ten jest zupełnie inaczej skonstruowany i należy tapicerkę z niego ściągnąć ciągnąc ją w górę. Nie bój się przy tym użyć większej siły, ponieważ trzyma on całkiem mocno, choć na nagraniu wydaje się, że powinno pójść łatwo.
A na PW wysłałem ci instrukcję co do reszty elementów, o które pytasz.
Taka wskazówka ode mnie, bo za pierwszym razem też miałem z tym problem. Ściągając tapicerkę wypinasz najpierw wszystkie kołki ciągnąc tapicerkę do siebie za wyjątkiem kołka na wysokości klamki zewnętrznej. Ten jest zupełnie inaczej skonstruowany i należy tapicerkę z niego ściągnąć ciągnąc ją w górę. Nie bój się przy tym użyć większej siły, ponieważ trzyma on całkiem mocno, choć na nagraniu wydaje się, że powinno pójść łatwo.
A na PW wysłałem ci instrukcję co do reszty elementów, o które pytasz.
Strona 1 z 1