Sporo ostatnio szukałem w temacie dorobienia nawiewów do nowej 3ki na tył, a przy okazji znalazłem kilka bardzo ciekawych dodatkowych informacji, którymi pomyślałem, że się podzielę
Z takich prostszych, szybkich modyfikacji, to wg manuala czytnik płyt CD to jest wymiana zaślepki która jest u nas w 3kach na czytnik płyt – nie wiem jak z podpięciem, nie mam tu tez numeru części, ale wygląda to na bardzo prostą modyfikacje:

z nawiewami jest gorzej. Jeden z dealerów w Australii próbował mi zasugerować że wymaga to "wymiany całego skraplacza" co jednak nie spina się z manualem. Skraplacz na cały świat jest jeden, jednak ten nasz ma zaślepkę lub miejsce na wycięcie otworu na nawiewy (czekam na potwierdzenie bo ostatnio nie udało się tego sprawdzić).
Na takie miejsce trzeba zamontować:
– rear vent actuator
– A/C case
– Connector (?)
– rear vent duct (do tego mam nr czesci)
– rear ventilator grille (do tego też)
– rear vent duct no.1 & no.2
Miejsce w konsoli na przewody pod spodem już jest, wystarczy je przeprowadzić, wpiąć, actuator prawdopodobnie zaprogramować. Niestety Australia przestała mi odpowiadać numerami części, a w Europie nie wiedzą jakie są tego numery, więc będę dalej próbować.
Jeśli to wyżej to wszystko co jest potrzebne do zamontowania klimy z tyłu, to koszt razem z robocizną zamknąłby się w okolicach 3-6 tysięcy zł.