Wiem, że podobne wątki są ale inne auta mają inne błędy i systemy dlatego postanowiłem założyć tutaj wątek.
Mam mazdę 3 Bp z 2020 roku i wyskoczył błąd systemu TPMS (nie kontrolka niskiego ciśnienia). Błąd nie znika. Jaki kupić niedrogi interfejs żeby nie trzeba było podłaczać pod komputer i instalować programów ale żeby był na kablu już z wyświetlaczem?
Czy takie cudo skasuje ten błąd??
https://www.ceneo.pl/112139002
Jeżeli nie to co możecie polecić?
Jaki interfejs diagnostyczny do BP
Strona 1 z 1
To chyba jakieś fatum 
Wczoraj mi się też pojawił ten błąd.
Poprzedzony był w dniu wcześniejszym zbyt niskim ciśnieniem w oponach, uzupełniłem powietrze i było ok.
Wczoraj pojechałem troszkę szybciej po obwodnicy i system poinformował mnie o błędzie systemu TPMS.
I teraz nie wiem, czy padł któryś czujnik czy coś innego.
Podpinałem się Forscanem ale nic nie wyczytał. Wyczyściłem co prawda jakieś błędy DTC (w tym stary o zbyt niskim ciśnieniu) ale nie pomogło.
Wczoraj mi się też pojawił ten błąd.
Poprzedzony był w dniu wcześniejszym zbyt niskim ciśnieniem w oponach, uzupełniłem powietrze i było ok.
Wczoraj pojechałem troszkę szybciej po obwodnicy i system poinformował mnie o błędzie systemu TPMS.
I teraz nie wiem, czy padł któryś czujnik czy coś innego.
Podpinałem się Forscanem ale nic nie wyczytał. Wyczyściłem co prawda jakieś błędy DTC (w tym stary o zbyt niskim ciśnieniu) ale nie pomogło.
Strona 1 z 1