Kamera na przedniej szybie cx30
Strona 1 z 1
Witam czy zaparowanie przy mrozie albo mocno deszczowo-wilgotnej pogodzie jest normalne w tym modelu? Zdjęcie w załączeniu.
No mi się przez ostanie 3 lata tez nie zdarzyło a jaki masz komunikat na panelu ?
Raczej to standard, gdyż nie jest to obszar odizolowany lecz jest tam szczelina przez którą ogrzewany jest ten obszar. Mam to od nowości i mój kolega również. Częstotliwość zależy od temp. zewnętrznej czy parkujemy pod wiatą, garażu albo pod chmurką. W garażu i pod wiatą to nie występuje.
Ja też miałem zaparowane ok 30% tego obszaru, ale na szczęście nie przed samą kamerką.
Była to wyjątkowa sytuacja, kiedy w ciągu dnia kilka razy wnosiłem śnieg na butach do środka i na drugi dzień miałem całą przednią szybę zaszronioną od środka
Jak jest mróz i wiem, że jest dużo wilgoci w aucie, to przed jego zamknięciem otwieram na minutę wszystkie drzwi i czasem klapę i wtedy nie ma niespodzianki na drugi dzień.
Była to wyjątkowa sytuacja, kiedy w ciągu dnia kilka razy wnosiłem śnieg na butach do środka i na drugi dzień miałem całą przednią szybę zaszronioną od środka
Jak jest mróz i wiem, że jest dużo wilgoci w aucie, to przed jego zamknięciem otwieram na minutę wszystkie drzwi i czasem klapę i wtedy nie ma niespodzianki na drugi dzień.
Strona 1 z 1