Witam
W sobotę 9.04.2022r. odbieram swoją nowiutką Mazdę CX-30 Skyactiv G 150 Hikari manual Machine Grey. Jakieś rady na co zwrócić uwagę.
Nowy zakup
Strona 1 z 1
Po odbiorze zatankować do pełna bo auto wydają na oparach, a tak to cieszyć się z jazdy

Warto oglądnąć na spokojnie (co jest trudne przy odbiorze) elementy lakierowane, felgi, szyby i wnętrze. Czy nie ma jakiś np. zadrapań transportowych.
Ja obleciałem samochód z czujnikiem lakieru, nikt nie miał nic przeciwko i był na to czas, a poza tym to też ich zabezpiecza. Wszystko co wyjdzie zaraz po formalnym odebraniu to problem dla obu stron. Warto o tym pamiętać bo przecież ich też ktoś mógł oszukać (np. firma transportowa).
Ja obleciałem samochód z czujnikiem lakieru, nikt nie miał nic przeciwko i był na to czas, a poza tym to też ich zabezpiecza. Wszystko co wyjdzie zaraz po formalnym odebraniu to problem dla obu stron. Warto o tym pamiętać bo przecież ich też ktoś mógł oszukać (np. firma transportowa).
weź srubokrętem "podziubaj " podłogę od spodu..
Pamiętaj – ruda nie śpi...
Gratuluję wyboru
Pamiętaj – ruda nie śpi...

Gratuluję wyboru

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Oprócz już wymienionych rzeczy zapytaj się czy auto ma wszystkie bieżące aktualizacje i akcje serwisowe. Bo tylko takie auto powinno zostać wydane, bez żadnego ściemniania że pierwszy przegląd itp..
I oczywiście sprawdź stan naładowania akumulatora, by później nie narzekać jak niektórzy na forum
.
I oczywiście sprawdź stan naładowania akumulatora, by później nie narzekać jak niektórzy na forum
Mi wydali auto upierdzielone ze śladami po folii na plastikach. Nie czyszczą tego prawdopodobnie dlatego, że piano bardzo łatwo się rysuje. Nie pozwól sobie wcisnąć brudnego auta i wynegocjuj tankowanie. W moim przypadku nie chcieli nawet wysłać mi kurierem dodatkowych kół, które "dostałem w gratisie". Bida z nędzą.
Witam ponownie.
Auto odebrałem w sobotę 9.04.2022r. Procedura odbioru przeszła bardzo szybko i sprawnie bez żadnych problemów. Samochód czyściutki wewnątrz i na zewnątrz zatankowany na 80km jazdy. Jak na razie jest ok. Najlepsze jest to że zamawiałem bez opcji BOSE ( wtedy nie było dostępne i auto było tańsze o1.500zł) a tu niespodzianka okazało się że jest i gra przepięknie. Z wrażenia nawet nie zapytałem sprzedawcy o co chodzi. Oby więcej takich niespodzianek. Standardowo na koniec jeszcze parę upominków ( okular przeciw słoneczne dwie szt. perfum do samochodu i kalendarz). I w drogę. Pozdrawiam serdecznie.
Auto odebrałem w sobotę 9.04.2022r. Procedura odbioru przeszła bardzo szybko i sprawnie bez żadnych problemów. Samochód czyściutki wewnątrz i na zewnątrz zatankowany na 80km jazdy. Jak na razie jest ok. Najlepsze jest to że zamawiałem bez opcji BOSE ( wtedy nie było dostępne i auto było tańsze o1.500zł) a tu niespodzianka okazało się że jest i gra przepięknie. Z wrażenia nawet nie zapytałem sprzedawcy o co chodzi. Oby więcej takich niespodzianek. Standardowo na koniec jeszcze parę upominków ( okular przeciw słoneczne dwie szt. perfum do samochodu i kalendarz). I w drogę. Pozdrawiam serdecznie.
- Od: 9 gru 2021, 19:53
- Auto: CX-30 150 G Hikari 2022r
Belua napisał(a):Standardowo na koniec jeszcze parę upominków ( okular przeciw słoneczne dwie szt. perfum do samochodu i kalendarz). I w drogę. Pozdrawiam serdecznie.
Ja dostałem wino za 14PLN, długopis i notesik
Strona 1 z 1