Wycieraczki przednie hybrydowe KAMOKA
Strona 1 z 1
Cześć mam taki problem kupiłem nowe wycieraczki hybrydowe z firmy Kamoka i w górnej części szyby w ogóle nie zbierają mi wody czy miał ktoś też taki problem?. Wchodząc w tryb serwisowy wycieraczek widać że wycieraczki kiepsko przylegają górna częścią do szyby. Chyba że po prostu te są takie do bani, ale opinie miały dosyć dobre..
Rozmiar ok bo 650mm i 400mm no trudno kupie te Valeo i spróbuję dzięki 

I jak te Valeo ? Co myślicie o tychhttps://allegro.pl/oferta/pioro-wyc ... 7626438074.
I jeszcze jedno gdzie kupię gumki do oryginalnych wycieraczek ?
I jeszcze jedno gdzie kupię gumki do oryginalnych wycieraczek ?
Ja po zakończeniu żywota przez oryginały przeskoczyłem na Bosh-a, puki co działają znakomicie.
Valeo silencio narazie chodzą naprawde dobrze i cicho
Można dokupić na aliexpress dodatkowe sprężyny dociskające wycieraczki ale u mnie silencio chodzi idealnie
Przecież zamiast całych piór można kupić i w bardzo prosty sposób wymienić same ich gumki.
Wersja dla oszczędnych
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 9dea1f10cc
Wersja dla oszczędnych
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 9dea1f10cc
Ostatnio edytowano 1 sie 2025, 20:42 przez RobsonKa, łącznie edytowano 1 raz
Można też kupić nóż do obcinania piór wycieraczek z Baseusa
.
Miałem podobne doświadczenia z Kamoką. Na początku wydawały się w porządku, ale po kilku tygodniach zaczęły zostawiać niedoczyszczony pasek przy górnej krawędzi Geometry Dash szyby. Po zmianie na Valeo problem zniknął. Warto tylko upewnić się, że długość i typ mocowania są dokładnie takie jak zaleca producent.

- Od: 20 lip 2026, 08:59
Temat wycieraczek a właściwie zamienników widzę, że jest bardzo dla nie których ważny, czy może ktoś podać ile kosztują te wycieraczki w ASO??? Bo coś czuję, że nie będzie to kwota wyższa niż 200zł dla przykładu podam Volvo XC60 koszt ori wycieraczek to 200zl właśnie a często się zdarza, że serwis podczas przeglądu daje taki zestaw wycieraczek zupełnie za darmo.
A ja Boscha nie polecam. Sparzyłem się na nich dwukrotnie. Zbierają świetnie, przez jakieś pięć minut. A potem zaczynają się wyszczerbiać i po miesiącu są do wyrzucenia.
Z valeo mam doświadczenia mieszane. Kiedyś kupiłem jakieś extra durability i były bardzo dobre, rzeczywiście trwałe. Później jakiś inny model już był taki sobie.
Do CX-30 w styczniu tego roku kupiłem Visee za 45 zeta komplet. Na razie sprawdzają się doskonale. Zbierają dobrze, są ciche i na razie brak wyszczerbień.
Z valeo mam doświadczenia mieszane. Kiedyś kupiłem jakieś extra durability i były bardzo dobre, rzeczywiście trwałe. Później jakiś inny model już był taki sobie.
Do CX-30 w styczniu tego roku kupiłem Visee za 45 zeta komplet. Na razie sprawdzają się doskonale. Zbierają dobrze, są ciche i na razie brak wyszczerbień.
Jarol30 napisał(a): ile kosztują te wycieraczki w ASO??? Bo coś czuję, że nie będzie to kwota wyższa niż 200zł .. a często się zdarza, że serwis podczas przeglądu daje taki zestaw wycieraczek zupełnie za darmo.
Koszt OE wycieraczek przód w ASO to około 250 , poza około 220 i nie słyszałem by dodawali gratis...
Też miałem dylemat z wycieraczkami , stwierdziłem że szkoda czasu i nerw na zamienniki więc zakupiłem OE
Mam je już drugi rok i nie widzę żadnych problemów....
Strona 1 z 1