Zakładam ten wątek w celach edukacyjnych. Mazda z usa
1a. Przeciwmgielne tył – lampa lewa tył w klapie + manetka + zmiana licznika w wersji EU.
1b. Dołożenie dodatkowej lampy w odblasku w zderzaku i włącznik osobno obok pamięci fotela.
2a. Kierunki w zderzaku przednim – zmienione na wersji EU ( koszt 1200 zł )
2b. Kierunki w zderzaku przednim – oryginalne USA wysłane do konwersji na EU ( koszt 1000 zł )
3. Lampy przód, 3 wersje – 10 pin (standardowe), 12 pin (AFS-skrętne), 14 pin(ALH/ADB – matrixy)
Selecty i preferedy z usa mają 10 pinowe, premium i premium plus mają AFS czyli 12 pinów.
z tego co udało mi się dowiedzieć to:
EUROPA:
DFR5 – AFS ( mają standardową żarówkę z boku lampy )
DFR7 – ADB
DGL2 (na kloszu DGJ1) – ADB
USA:
DGH9 – normanle standardowe lampy
DGJ1 – AFS
Nie bardzo wiem czym różnią się lampy DFR7 vs DGL2, tu i tu są matrixy w różnych rocznikach, ktoś przerabiał temat ? wie dlaczego są 2 wersje ?
Jak wy zrobiliście swoje mazdy ? kto poszedł jaką drogą ? jakie plusy i minusy ?
Mazda CX-30 z USA, Konwersja – temat ogólny
Strona 1 z 1
Czy udało sie dokonać konwersji ,bo stoję tez i ja przed tym problemem ,pozdrawiam
- Od: 2 paź 2025, 05:30
- Auto: Mazda cx-30, 2,5 BENZYNA 2024 R
Wszystko da się zrobić, są tutaj osoby, które się tym zajmują można to nazwać profesjonalnie. Ale dla nich to kasa, więc zapomnij że dowiesz się jak. Musi Ci się trafić jakiś pasjonata, który to zrobi sam i dodatkowo zechce mu się podzielić tą wiedzą.
Ba, jak już ktoś jest pod ścianą to w ostateczności można po prostu przełożyć samą soczewkę na EU (jeśli lampa soczewkowa) albo odblaski (jeśli zwykła żarówka)
Ba, jak już ktoś jest pod ścianą to w ostateczności można po prostu przełożyć samą soczewkę na EU (jeśli lampa soczewkowa) albo odblaski (jeśli zwykła żarówka)
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1